Døgnrapport d. 30-11-2023

torsdag 30. nov, kl. 20:13

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 30. november 2023.

Døgnets anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Ingen


Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Ternevej, Roskilde


Indbrud i fritids-/sommerhus: Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.: Byvej, Tureby, Køge - Forsøg


Tyveri fra køretøjer: Litorinaparken, Solrød
Spånnebæk, Holbæk
Møllevangen, Holbæk
Hovedgaden, Ugerløse


Penge glemt i hæveautomat - Brønsager, Svogerslev, Roskilde Tirsdag eftermiddag anmeldte en mand fra Gevninge, at han tirsdag omkring kl. 12.14 var ved hæveautomaten på Brønsager i Svogerslev, hvor der var glemt 2000 kr i automaten. Det havde ikke lykkedes ham at få fat i dem der administrerede automaten, så han ringede i stedet til politiet, som kontaktede Nokas, der ejer automaten. De oplyste, at de står for at udlevere pengene. Borgeren indleverede derfor pengene til Nokas, som kan udlevere dem til rette ejer. Har du glemt at tage dine penge, så kontakt Nokas Kundeservice på tlf. 70157600.


Kanonkugle var sten - Hørve, Odsherred Kl. 09.10 ringede en mand i 50´erne til politiet, da han havde fundet noget, som han mente var en kanonkugle i sin have på en villavej i Hørve. Politiet kontaktede forsvarets sprængstofeksperter (EOD), som kørte til stedet for at undersøge kuglen. Det viste sig dog ikke at være en kanonkugle, men blot en sten der lignede, så der var intet behov for at gøre noget.


Arbejdsulykke - Øde Hastrup Vej, Roskilde Kl. 12.03 kom et alarmopkald om, at en mand var kommet til skade i en grusgrav i forbindelse med en reparation af et grussorteringsanlæg. Politi, brandvæsen og ambulance kørte til grusgraven, hvor en 38-årig mand sad fast i anlægget og måtte frigøres af brandvæsnet.

Den 38-årige havde været i gang med at udføre en justering under sorteringsanlægget, da han fik sin arm i klemme. En kollega kom ham til undsætning, trykkede nødstop på maskinen og ringede efter hjælp.

Efter omkring 15 min indsats var manden reddet ud af maskinen, og han blev kørt i ambulance til behandling for alvorlige skader i sin arm. Hans tilstand blev ikke skønnet kritisk.

Arbejdstilsynet blev orienteret, om kom til stedet for at undersøge ulykken. Politiet optog rapport om ulykken, og sammen vil myndigheder afklare, om der er sket brud på arbejdsmiljøloven i forbindelse med ulykken.


Tricktyveri - Aldersrovej, Jyderup, Holbæk Kl. 12.15 anmeldte en ældre kvinde fra Jyderup, at hun kort forinden var blevet udsat for tricktyveri, da hun kom gående på gaden med sin rollator. Kvinden, som er i 90´erne, havde sin taske hængende på rollatoren.

En mand opsøgte hende på Aldersrovej, hvor han bredte en avis ud hen over rollatoren og spurgte på gebrokkent dansk om vej til hospitalet. Efterfølgende opdagede kvinden, at manden havde taget hendes pung fra tasken. Hun så ikke tyveriet, da avisen skærmede for tasken. Pungen indeholdt udover personlige kort ca. 350 kr. i kontanter.

Gerningsmanden beskrives som: 20-25 år, kraftig af bygning, hvid hud, lyst hår. Han var iført en grønlig jakke med hætte der havde pelskant og en hue. Manden talte dansk med accent.

Vidner som har set den beskrevne mand, som havde en karakteristisk grøn jakke med pels på, eller som har set køretøjer i nærheden af Aldersrovej onsdag middag, som skilte sig ud fra normalbilledet bedes kontakte politiet med oplysninger i sagen. ring på tlf. 114.


Cyklist ramt af bus i rundkørsel - Blegdammen/Brogade, Køge Kl. 18.16 anmeldte en 20-årig kvinde fra Køge, at hun omkring kl. 17.40 var blevet væltet af en bus i en rundkørsel på Blegdammen/Brogade i Køge. Cyklisten kørte ad Brogade og skulle lige ud ad Søndre Alle. Buschaufføren kørte ad Blegdammen og ind i rundkørslen, men ramte cyklisten som væltede. Cyklisten kom ikke noget alvorlig til, men politiet optog rapport, da der var mistanke om et vigepligtsuheld.


Kvinde fik franarret dankort - Holbæk Kl. 18.31 fik politiet anmeldelse om, at en 77-årig kvinde fra en mindre by uden for Holbæk var blevet snydt af en falsk bankmand. En patrulje kørte hjem til kvinden og afhørte hende til sagen. Kvinden var omkring kl. 17.00 blevet ringet på af en mand, som sagde han var fra Nordea Banks sikkerhedsafdeling. Han havde sagt, at han ville tjekke op, da der var mistanke om hacking fra kvindens konto.

Han bad kvinden overføre alle sine penge til samme konto. Herefter skulle hun lægge sit dankort i en lukket kuvert, som han ville sende en anden mand hjem og hente på hendes bopæl. Hun oplyste koden til manden i telefonen og afleverede kort efter kuverten til den mand, som dukkede op ved hendes dør.

Manden tog imod kuverten og gik tilbage til en hvid bil, som holdt foran huset. Han beskrives som: Omkring 20 år, 165-170 cm høj, slank af bygning, iført sort jakke, sorte bukser og sort hue.

Efter episoden talte kvinden med sin søn, som blev skeptisk og tjekkede den 77-årige konto. Her kunne de se, at der kl. 18.01 var blevet hævet 5000 kr fra en hæveautomat. Kortet blev spærret og sagen anmeldt til politiet, som nu efterforsker sagen for at forsøge at finde frem til bedrageren. Overvågningen fra hæveautomaten vil blandt andet blive gennemgået.


Færdselsuheld - Sandbyvej, Gislinge, Holbæk Kl 22.51 skete der et færdselsuheld, da en 25-årig mand fra Odsherred ramte muren på en bygning ud til vejen. Den 25-årige løb fra stedet, men blev kort efter fundet i nærheden af en patrulje. Det viste sig desuden, at den forulykkede bil ikke var uindregistreret, var påsat afmeldte nummerplader og der var heller ikke forsikring på bilen. Desuden blev den 25-årige sigtet for ikke at have nogen førerret og for at flygte fra et færdselsuheld.


Vold - Jernbaneplads, Holbæk Kl 23.54 kom der anmeldelse om et voldsforhold. En taxichauffør havde kort forinden afvist at tage en beruset mand med som passager. Manden ønskede at blive kørt til København, men da han ikke fik lov at komme med hyrevognen, kastede han et ølkrus efter køretøjet, rev bildøren op og gav taxichaufføren tre knytnæveslag i ansigtet og et spark på låret. Gerningsmanden løb derefter fra stedet. Han beskrives som mand, mørk i huden og afrikansk af udseende. Han var iført lysebrun jakke, sorte bukser, sort hættetrøje og sorte Nike-sko med hvid sål. Politiet søgte efter ham i området, men indtil videre uden at finde ham.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi