Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 1. december 2023

fredag 01. dec, kl. 09:08

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 30. november 2023 kl. 07.00 til 1. december 2023 kl. 07.00.

Døgnets anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Ingen

Indbrud i fritids-/sommerhus: Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen

Tyveri fra køretøjer: Ingen

Færdselsuheld - Holbækmotorvejen, Kr Såby, Lejre Kl 06.26 skete der et færdselsuheld, da en 25-årig mand fra København mistede herredømmet over sin varevogn og ramte ind i autoværnet. Bilen snurrede rundt og blev ramt af en bagfrakommende lastbil, ført af en 27-årig mand fra Taastrup. Parterne slap uden alvorlige skader.
Færdselsuheld - Vestmotorvejen, Bjæverskov, Køge Kl 07.28 skete der endnu et uheld, da en 59-årig mand mistede herredømmet over sin varevogn i det glatte føre og ramte ind i autoværnet. Også han slap uden alvorlige skader.
Færdselsuheld - Gjeddesdalsvej, Greve Kl 08.02 var det en 50-årig kvinde fra Roskilde, der mistede vejgrebet og røg ud i rabatten. Da hun ville rette op og få bilen tilbage på kørebanen ramte hun i det glatte føre frontalt ind i modkørende personbil ført af en 54-årig mand fra Roskilde. Den 54-åriges bil røg derefter ind i autoværnet. Begge slap fra uheldet uden alvorlige personskader.
Arbejdsulykke - Røsnæsvej, Kalundborg Kl 09.14 fik politiet melding om, at en 15-årig dreng, der var i erhvervspraktik, var faldet 2,5 meter ned fra et rullestillads. Han blev kørt på sygehuset til behandling for sine skader.
Ransagning efter narko - Vestergade, Roskilde Kl 10.50 var politiet på besøg i en ejendom efter tip om, at der blev solgt amfetamin fra en af lejlighederne. Politiet mødte op med narkohund og ransagede lejligheden hos en 28-årig mand. Der blev på stedet fundet 36 g amfetamin, 90 ml GHB samt mindre mængder af ecstasy, skunk og hash. Desuden blev der også fundet en totenschlæger.
Ved samme besøg fik narkohunden fært fra en anden af lejlighederne. Den blev ligeledes ransaget, men uden at der blev fundet spor af euforiserende stoffer.
Brand i lastbil - Arctic Kaj, Køge Kl 13.25 kom der melding om brand i en lastbil. Lastbilen holdt ved siden at en bunke med 2000 ton tørt flis. Derfor blev lastbil trukket væk fra bunken, så man ikke risikerede, at ilden spredte sig.
Mand med kniv - Jernbanegade, Roskilde Kl 14.14 fik politiet melding om, at der var en mand med kniv på Roskilde Station. Da patruljen ankom til stationen kom flere togrejsende løbende mod patruljen og fortalte om manden, der havde viftet med en kniv. Politifolkene fik øje på manden, der stadigt havde kniven i hånden. De fik slået kniven væk fra ham og lagt ham i håndjern. Politiet gennemså efterfølgende videoovervågning fra stationen og det blev på den baggrund vurderet, at det ikke var muligt at fremstille manden i grundlovsforhørt. Den 39-årige mand fra Roskilde blev derfor løsladt, sigtet for trusler og for overtrædelse af våbenloven.
Flere ældre franarret dankort - Holbæk og Roskilde Kl. 12.52 kom en anmeldelse om bedrageri mod en 76-årig kvinde i Holbæk, som onsdag var blevet narret af en falsk bankmand, som sagde at hendes konto var blevet hacket. Kvinden blev overtalt til at lægge sit dankort og kode i en kuvert, og der blev sendt en mand til hendes adresse i Holbæk by for at hente kortet.
Kort tid efter dukkede en mand op hjemme hos kvinden, og hentede kortet. Han beskrives som: Mellemøstlig af udseende, dansk talende, ca. 15-20 år gammel, ca. 155-160 cm høj. Iført: sort/blå dunjakke, sorte bukser, hue/maskering/halstørklæde om mund og hage.
Den 76-årige talte efterfølgende med sin søn, og de fandt sammen ud af at hun var blevet snydt. Der var blevet hævet 2000 kr fra hendes dankort.

Kl.19.32 anmeldte en 72-årig kvinde fra Roskilde, at hun torsdag eftermiddag var blevet bedraget af en, der sagde han hed Mads og ringede fra Nordea. Han overtalte hende til at udlevere sit dankort, da nogen havde forsøgt at optage et lån i hendes navn. Kvinden var dårligt seende, så hun aftalte med denne "Mads" at han ville sende en bankbetjent hjem og hente kortet på hendes adresse i Roskilde by. Hun gav kort og kode til denne bankmedarbejder, men fattede senere mistanke og kontaktede sin bank, som bekræftede at hun var blevet snydt. Der var hævet 15.000 kr.


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi