Døgnrapport d. 06-12-2023

torsdag 07. dec, kl. 01:12

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 6. december 2023

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

Eftersøgt mand forsøgte at stikke af – indhentet af politihund En 30-årig mand forsøgte tirsdag aften at flygte til fods fra en politihund, efter en mindre eftersættelse på Djursland. Det endte dog med, at han tabe løbeduellen og blev anholdt.

Kl. 22.26 opdagede en hundepatrulje den 30-årige, der kørte rundt i en bil omkring Kaløvigparken i Rodskov ved Hornslet, og da der var sat et par stjålne nummerplader på bilen, forsøgte betjentene at få standset bilisten. Han satte dog i stedet farten op og kørte rundt i området med politiet bag sig, inden han vendte retur til Kaløvigparken, hvor hans bil sad fast i sneen.

Han sprang ud af bilen og fortsatte flugten til fods, og da han trods gentagne anråb fra betjentene ikke standsede, satte de hunden efter ham, og så gik der ikke mange sekunder, før han var fanget.

Hunden blev ved den 30-årige, indtil betjentene nåede frem og lagde ham i håndjern. Den 30-årige er frakendt kørekortet, og han virkede påvirket af alkohol og stoffer. Under visitationen fandt patruljen en kniv i hans lomme, og i hans bil lå der også en kniv.

Han blev anholdt og sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger, for sprit- og narkokørsel, for kørsel i frakendelsestiden, tyveri af nummerplader og overtrædelse af knivloven.

Det viste sig, at den 30-årige har været søgt af politiet noget tid, da han ikke var mødt op til afsoningen af en fængselsstraf. Derfor blev han kørt direkte til afsoning i arresten efter et kort besøg på skadestuen, hvor han fik tjekket et mindre bid fra politihunden.

**

To personer kortvarigt frihedsberøvet ved demonstration I de tidlige morgentimer rykkede flere patruljer fra Østjyllands Politi onsdag ud til en virksomhed på Hovmarken i Lystrup, hvor en gruppe demonstranter havde taget ophold, så medarbejderne ikke kunne komme til og fra deres arbejdsplads.

Gruppen på i alt 27 demonstranter blev truffet omkring kl. 06.00, hvor de af både personale og politi blev vejledt om, at de ikke skulle blokere adgangene til stedet. De fik i stedet at vide, at de var velkomne til at tage ophold på et grønt areal i nærheden for at demonstrere, så medarbejderne kunne komme ind på matriklen.

Efter flere forsøg på at overtale demonstranterne til at flytte sig fra indgangsdørene, udstedte Østjyllands Politi et påbud om, at de skulle fjerne sig, hvis ikke politiet skulle gribe ind.

To personer ønskede fortsat ikke at efterkomme politiets anvisninger, hvorfor de blev kortvarigt frihedsberøvet på politiloven, inden demonstrationen blev langsomt opløst, så medarbejderne kunne komme ind på stedet.

De to frihedsberøvede personer var to kvinder på hhv. 20 og 27 år. De er begge løsladt igen.

**

Patrulje beslaglagde hash, heroin og bil Tirsdag k. 19.45 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en tilsyneladende påvirket bilist netop var kørt af en færge på havnen. Politiet fik registreringsnummeret på bilen og en god beskrivelse, og kort efter traf en patrulje køretøjet på Nørre Allé.

Bag rattet sad en 54-årig mand, som er frakendt kørekortet, og som virkede påvirket af narkotika. Da han blev visiteret, fandt betjentene desuden en mindre mængde hash i hans lomme. Han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel, kørsel uden førerret og besiddelse af euforiserende stoffer.

Ud over hans hash blev den 54-åriges bil også beslaglagt med henblik på konfiskation, da det var tredje gang inden for de sidste tre år, at han var blevet taget i at køre uden kørekort.

En 50-årig mand, der var med som passager i bilen, blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da han havde en mindre mængde heroin på sig.

**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Carl Blochs Gade i Aarhus C begået mellem fredag d. 1/12 kl. 00.00 og søndag d. 3/12 kl. 17.00

Kilde: Østjyllands Politi