Døgnrapport d. 30-04-2024

tirsdag 30. apr, kl. 19:00

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 30. april 2024

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger: Kobbervej, Ringsted
Favrbovej, Føllenslev, Kalundborg
Hvedstrupvej, Roskilde Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Ingen

Indbrud i fritids-/sommerhus: Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen

Tyveri fra køretøjer: Stigbrovej, Hårlev, Stevns
Brogade, Ringsted
Tjørnehøj, Lille-Skensved, Køge

Kørte uden førerret - Gersagerparken, Greve Kl 10.06 standsede en patrulje en personbil ført af en 45-årig lokal mand. Det viste sig at han tidligere havde mistet sit kørekort og ikke havde generhvervet det. Det var ikke første gang, at han kørte uden gyldig førerret, så på den baggrund blev hans bil beslaglagt mhp. konfiskation, hvilket manden samtykkede til.

Færdselsuheld - Vestmotorvejen, Ringsted Kl 11.01 var en 60-årig mand fra Herlev på vej mod vest i en personbil, da han blev overhalet indenom af en varevogn, der pludseligt trak ind foran ham. Han mistede derfor herredømmet over bilen og røg ud på en mark, hvor bilen rullede rundt. Manden blev kørt til undersøgelse på sygehuset, men slap tilsyneladende fra uheldet uden alvorlige skader.

Hastighed - Blakledsvej, Hvalsø, Lejre Kl 11.04 var færdselspolitiet ude for at måle fart, da en 50-årig mand fra Lejre kom kørende med 85 km/t i en byzone. Han kan nu se frem til en frakendelse af kørekortet.

Ulovlig knallert - Stentoften, Osted, Lejre Kl 12.16 standsede færdselspolitiet en 15-årig lokal dreng, der kom kørende på en knallert, der umiddelbart blev vurderet til at kunne køre for hurtigt. Drengen oplyste da også selv, at den kunne køre 55 km/t. På den baggrund blev knallerten beslaglagt og den skal nu undersøges nærmere.

Færdselsuheld - Holbækmotorvejen, Gevninge, Lejre Kl 15.11 var en 63-årig mand fra Odsherred på vej mod vest i en varevogn, da de forankørende bremsede op. Den 63-åriges bil nåede ikke at bremse og fortsatte op bagi en personbil ført af en 56-årig kvinde fra Vipperød der så igen blev skubbet op i en personbil ført af en 52-årig mand fra Holbæk, der så igen ramte en personbil ført af en 41-årig mand fra Hvalsø. Der blev tilkaldt flere ambulancer men alle slap tilsyneladende fra uheldet uden alvorlige skader.

Kørte uden førerret - Elmkær, Hørve, Odsherred Kl 16.10 standsede lokalpolitiet en 34-årig mand fra Odsherred. Det viste sig at manden havde mistet sin førerret pga kørsel i påvirket tilstand. Det erkendte han og han sigtes nu for at have kørt bil uden gyldig førerret.

Butikstyv - Gulddyssevej, Roskilde Kl 17.59 blev politiet tilkaldt til et supermarked, hvor personalet havde observeret, at en 13-årig dreng fra Roskilde havde taget en Bacardi Breezer og gemt den i sin trøje. Forældrene til drengen blev ligeledes tilkaldt. Desuden blev de sociale myndigheder orienteret om sagen.

Unge med kniv - Slotsvej, Holbæk Kl 18.41 fik politiet melding om, at der var forsamlet en flok unge mennesker på stedet. En person mente at have set en kniv blandt de unge. Lokalpolitiet blev sat til at holde udkig efter de unge og fandt senere på aftenen gruppen på i alt 10 unge. Hos fire af de unge, som var fra forskellige steder på Vestsjælland og i alderen 14, 14, 16 og 17 år, blev der fundet i alt 10 knive. De unge blev derfor sigtet efter knivloven. Nogle af knivene bar præg af at være stjålet fra forretninger umiddelbart forinden.
"Det er en stærkt bekymrende udvikling, at vi ser så unge mennesker, som går rundt med kniv. Vi vil gerne advare stærkt imod, at de unge tror, at alle andre går med kniv, så derfor bliver de også selv nødt til at gøre det. Det kan få virkeligt store konsekvenser for dem, når vi pågriber dem med knive i det offentlige rum. Ud over selve straffen er der også en øget risiko for, at en situation pludseligt bliver optrappet og eskalerer, når man selv går med kniv. Derfor vil vi sammen med vores samarbejdspartnere i den kommende tid have et fornyet fokus på at dæmme op for den udvikling, og vi opfordrer forældrene i vores område til at tage en alvorlig snak med deres unge om den her problematik", siger politiinspektør Thomas Tarpgaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Påvirket bilist - Bredekildevej, Kalundborg Kl 20.59 standsede politiet en personbil ført af en 24-årig mand fra Kalundborg, da der var mistanke om, at han var påvirket af euforiserende stoffer. I bilen blev fundet to ulovlige kanonslag.



Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi