Døgnrapport d. 01-05-2024

onsdag 01. maj, kl. 15:27

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 01. maj 2024

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger: Københavnsvej, Køge
Birketvej, Grevinge, Odsherred

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Ingen

Indbrud i fritids-/sommerhus: Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen

Tyveri fra køretøjer: Ingen

Blufærdighedskrænkelse - Roskilde Kl 07.39 blev politiet kontaktet af en kvinde, der havde bemærket en mand, der stod og blottede sig i tunellen ved Røde Port. Kl 08.35 kom der en ny melding, denne gang fra et møntvaskeri i Jernbanegade, hvor det tilsyneladende var den samme mand, der stod og onanerede. Politiet kom frem og fik fat i en 37-årig svensk mand, der blev sigtet for blufærdighedskrænkelse.Han blev løsladt efter endt afhøring. Der kom senere på dagen melding om yderligere en mand, der stod og blottede sig på Roskilde Station. Men han forsvandt, før politiet nåede at pågribe ham. Politiet vil nu undersøge, om det kan være den samme mand som i de to første forhold.

Bedrageri - Køge Kl 10.23 fik politiet anmeldelse om, at en 78-årig kvinde fra Køge var blevet ringet op af en person, der udgav sig for at være fra Nordea. Den falske bankmand oplyste, at der tilsyneladende var ved at blive overført nogle penge fra kvindens bankkonto og hvis hun ønskede at standse denne overførsel, så skulle hun straks udlevere sit dankort til "banken". En person dukkede kort efter op på kvindens adresse og hentede hævekort og kode. Det lykkedes svindlerne at få hævet et mindre pengeløb på kortet.

Hastighed - Stensbjergvej, Køge Kl 14.04 var en 44-årig mand fra Køge meget tæt på at miste sin bil, da færdselspolitiet var ude for at måle hastigheder. Manden blev i en varevogn målt til at køre med 103 km/t i en byzone lige ved Asgård Skole. Men da der skal trækkes 4 km/t fra, når bøden skal beregnes, så holdt målingen sig lige under grænsen for vanvidskørsel. Han kan dog stadigt se frem til en betinget frakendelse af kørekortet.

Vold i tog - Valdemar Sejrsvej, Holbæk Kl 16.07 kom der melding om, at en 63-årig mand fra Holbæk i regionaltoget på vej til Holbæk pludseligt var blevet prikket hårdt i brystet og efterfølgende havde fået et slag i ansigtet af en beruset mand, der skulle af i Holbæk. De to mænd væltede omkuld på gulvet og den 63-årig fik flere slag. Den berusede mand tog derefter halsgreb på den 63-årige, før en anden passager fik skilt de to ad. En patrulje nåede frem og ventede på perronen, da toget rullede ind og fik derefter under trussel om brug af peberspray anholdt den formodede overfaldsmand, som viste sig at være en 39-årig mand fra Jyderup-området. Han forventes onsdag fremstillet i grundlovsforhør. Påvirket trafikant - Holbækvej, Kalundborg Kl 18.30 kom en 54-årig mand fra Kalundborg kørende på sin knallert, da han pludseligt væltede. Han forsøgte flere gange at komme op på knallerten igen men havde tilsyneladende problemer med balancen. Et vidne på stedet skønnede at manden var så beruset, at han tilbageholdt ham og tog nøglen til knallerten fra ham. Det fik den 54-årige til at uddele et slag mod den forbipasserende, der havde grebet ind. En patrulje kom derefter frem og fik anholdt den 54-årige, der er sigtet for vold og for at køre påvirket af alkohol.

Knallertindsats - Lejre, Dåstrup, Osted, Gørlev og Jerslev Færdselspolitiet var tirsdag morgen på knallertkontrol ved Allerslev Skole i Lejre, hvor der gennem nogen tid har været utryghed i lokalmiljøet pga unge, der kører for stærkt på deres knallerter på cykelstierne. Der blev testet syv knallerter hvoraf de tre kunne køre over det tilladte - hhv 59,4 km/t, 84 km/t og 53,8 km/t. Den ene havde desuden et nedslidt fordæk. Politiet vil nu tage kontakt til de unges forældre. Derefter fortsatte politiet videre til Dåstrup Skole ved Viby Sjælland, hvor fire knallerter blev målt. En af dem kunne køre for stærkt - 66,4 km/t. Den var desuden ikke indregistreret. Slutteligt blev også en ung mand standset i Osted - han oplyste selv, at hans knallert kunne køre 55 km/t.
I den vestlige del af politikredsen holdt lokalpolitiet også øje med unge på knallerter. I Algade i Gørlev blev en ung mand standset på en knallert, der kunne køre for stærkt, og derefter skete det samme for to unge på Skolevej i Jerslev. Også her blev der taget kontakt til forældrene - i det ene tilfælde med det resultat, at forældrene ville sætte sønnen til at slå græsset resten af sommeren som en passende sanktion.





Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi