Døgnrapport d. 01-05-2024

onsdag 01. maj, kl. 21:38

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 1. maj 2024

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 09.30 Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 09.30 en 18-årig ung mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han er sigtet for røveri og medvirken til voldtægt begået mod en 32-årig kvinde på en adresse i Viby J, hvor hun arbejdede som prostitueret.

Episoden fandt sted søndag den 28. januar i tidsrummet mellem kl. 17.45 og kl. 18.00, hvor den 18-årige i forening med to medgerningsmænd truede kvinden med kniv og tvang hende til samleje og andre seksuelle ydelser samt til at udlevere nogle tusinde kroner i kontanter. En anden af de to øvrige gerningsmænd sidder i forvejen varetægtsfængslet i sagen.

Den 18-årige blev anholdt tirsdag formiddag kl. 10.05 på en adresse i Viby J.

Til onsdagens grundlovsforhør ved Retten i Aarhus vil Anklagemyndigheden anmode om lukkede døre af hensyn til sagens efterforskning, og Østjyllands Politi har på nuværende tidspunkt heller ikke yderligere kommentarer til sagen.

**

Legetøjspistol skabte bekymring på Banegårdspladsen i Aarhus Tirsdag kl. 19.03 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en mand på Banegårdspladsen i Aarhus C gik rundt med en pistollignende genstand i bukselinningen.

Få minutter senere var en patrulje fremme på stedet, hvor de fik kontakt til den pågældende person, som viste sig at være en 47-årig mand.

Den 47-årige blev fundet i besiddelse af to sorte legetøjspistoler i plastic, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og kortvarigt anholdt.

**

Lattergas i bilen blev opdaget af politiet Et minut over midnat natten til onsdag fik en patrulje fra Østjyllands Politi kontakt til to personer, der befandt sig i et køretøj bag en tankstation på Rytoften i det vestlige Aarhus.

Forsædepassageren sad i bilen og røg en joint og sugede lattergas, mens føreren af bilen havde en lattergasflaske stående ved sin side.

Den ene af de to mænd, begge 21 år gamle, blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og lattergas, mens den anden blev sigtet for besiddelse af lattergasflaske samt transport af farlig gods.

Både lattergas og narko blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation og destruktion.

Østjyllands Politi vil benytte anledningen til at gøre opmærksom på, at det fra lørdag den 1. juli 2023 blev gjort ulovligt at besidde og medbringe lattergas på offentligt tilgængelige steder samt at sælge lattergas som rusmiddel.

Det medfører en bøde på flere tusinde kroner, hvis man er i besiddelse lattergas på et offentligt tilgængeligt sted og bliver stoppet af politiet.

Læs mere om reglerne for lattergas på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside: https://www.sik.dk/privat/goer-det-sikkert/sundhed-og-sikkerhed/nyheder/det-bliver-forbudt-medbringe-lattergas-paa-offentlige-steder-eller-saelge-det-andre

**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt ikke anmeldt nogen indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

Kilde: Østjyllands Politi