Døgnrapport d. 01-05-2024

torsdag 02. maj, kl. 02:41

Nordjyllands Politi: Uddrag fra døgnrapporten fra den 30. april - 1. maj

Mange knallerter taget i kontrol I tirsdags, den 30. april 2024, foretog Nordjyllands Politi - sammen med Østjyllands Politi - en kontrolindsatsomkring Mariager Fjord. Det væsentligste resultat var, at 17 konstruktivt ændrede knallerter blev taget og kontrolleret af betjentene, der udførte kontrollen.

Læs mere om denne kontrol lige her.


Indbrud i skole
Natten mellem 28. og 29. april var er indbrud på en institution på Lindholm Brygge i Nørresundby. Man stjal fra stedet noget værktøj. Gerningsstedsundersøgelsen viste, at man var kommet ind efter en rudeknusning til et værksted. Derpå var der færden indenfor.

Indbrud i landejendom
Søndag nat, den 28. april, var der ligeledes indbrud i en landejendom beliggende i Hjallerup. Fra stedet var blandt andet blevet stjålet computer, kamera samt værktøj. Man var kommet ind ved rudeknusning, og der var færden i hele huset, idet skuffer og skabe stod åbne.

Indbrud i villa
I tidsrummet mellem 28. april og 29. april var der indbrud i en villa beliggende på Landlystvej i det sydøstlige Aalborg. Fra stedet er der blevet stjålet nogle smykker. Man var kommet ind via en dør i udestue, og man forlod stedet igen samme sted.

Indbrud i villa
Mellem 28. og 29. april var indbrud i et hus i Ålbæk. Herfra var stjålet elektronik og møbler. Man var kommet ind via et vindue, der var blevet brudt op. Der sås færden i hus samt værksted. Patruljen sikrede spor på stedet.

Afpresning online
En mand bosiddende i Brøndslev kommune anmeldte 30. april til politiet, at han, online, var kommet i kontant med en kvinde. Der var i den forbindelse blevet delt private billeder. Og manden var nu blevet mødt med trusler om, at der ville ske deling af hans private billeder, medmindre at han overførte kontantbeløb.

Pas på, når færdes på nettet. Udvis altid omtanke og kritisk sans.


Vores gode råd er:
Tænk altid over, hvem du kommunikerer med: Vær kritisk over for, hvem du kommunikerer med og gør ikke noget, du ikke har lyst til. Stop kommunikation og blokér: Bliver nogen ubehagelige over for dig og truer dig, så stop kommunikationen, tag gerne et screenshot og blokér dem. Giv aldrig efter: Hvis nogen afpresser dig eller truer dig, så lad være med at betale eller dele mere. Sextortion er strafbart og efterforskes af politiet. Truer nogen dig med at offentliggøre billeder af dig, hvor du er nøgen eller i en seksuel situation, eller har de allerede gjort det, så anmeld det til politiet. Spirituskørsel
En patrulje stoppede tirsdag eftermiddag, den 30. april ved 15.30-tiden, et køretøj i Hørby omkring Hobro. En alkometertest viste, at føreren havde en promille, som oversteg den tilladte grænseværdi. Billisten blev derop anholdt og indtransporteret til politistationen i Hobro, så der kunne udtages en blodprøve, som skal fastslå den endelig promille.

Også lidt senere samme tirsdag, om aftenen omkring kl. 2100, blev en bilist sigtet for spirituskørsel. Standsningen skete omkring Hobrovej i Svenstrup, og den pågældende blev anholdt – ligeledes med henblik på udtagelse af blodprøve.

Musik til ulempe
Onsdag 1. maj omkring kl 01.00 indløb en anmeldelse om musik til ulempe fra Damstræde i det østlige Aalborg. En patrulje blev disponeret frem til stedet. Og patruljen formanede personen på adressen om ikke at spille høj musik, hvilket pågældende var indforstået med. Intet yderligere – patruljeringen fortsatte.

Beruset person sendt hjem
Tirsdag aften, 30. april, blev en patrulje sendt til adresse i det centrale Frederikshavn, idet person sov på en bænk – og man kunne ikke umiddelbart opnå kontakt, og der bekymring for, hvorvidt der var brug for hjælp. Patruljen fik vækket den pågældende person, der blev sendt videre.

Kilde: Nordjyllands Politi