Døgnrapport d. 03-05-2024

fredag 03. maj, kl. 17:32

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 3. maj 2024

Grundlovsforhør ved Retten i Randers kl. 11.30 Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 11.30 en 43-årig kvinde i grundlovsforhør ved Retten i Randers. Hun er indtil videre sigtet for forsøg på manddrab.

Sent torsdag aften modtog politiet en anmeldelse om, at en 47-årig mand var blevet slået i hovedet med en hammer samt tildelt snitskader med en hobbykniv på en adresse i Stabrand på Djursland nær lufthavnen i Tirstrup.

Den 43-årige kvinde blev anholdt på adressen kl. 22.15, mens en 44-årig mand stadig er efterlyst til sagen.

Den 47-årige mand blev efterfølgende kørt på hospitalet til behandling for sine skader. Han er ikke i kritisk tilstand.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre af hensyn til, at der er endnu en mistænkt i sagen, og Østjyllands Politi har derfor ikke yderligere til sagen.

**

Færdselskontrol i Aarhus Vest - to bøder for samme forseelse Betjente fra Færdselssektionen ved Østjyllands Politi var torsdag aften på endnu en kontrol i det vestlige Aarhus. Indsatsen resulterede blandt andet i flere klip og betingede frakendelser af kørekort til nogle bilister, der kørte med for høj hastighed.
En enkelt sag endte med, at den samme person blev tildelt to bøder for samme overtrædelse. En motorcykelbetjent bemærkede en bilist, som havde sikkerhedsselen spændt bag ryggen. Og selvom det får bilens sele-indikator til at stoppe med at larme, så er det altså ikke en lovlig måde at anvende selen på.

Den forkert anvendte sele udløste naturligvis en bøde, men da bilisten skulle køre fra stedet, nægtede han fortsat - trods flere formaninger fra betjenten - at tage selen korrekt på, og han fik derfor endnu en bøde for samme forseelse.

Samlet resulterede aftenens indsats i følgende sigtelser:
16 klip i kørekort for hastighed i byzone 1 klip i kørekort for hastighed i landzone 3 betinget frakendelse pga hastighed 11 klip for brug af håndholdt mobil 2 klip i kørekort for overtrædelse af fuldt stop 9 ej brug af sikkerhedssele 2 kørsel uden førerret 1 kørsel i frakendelsestiden 2 ej medbragt kørekort 2 oplysningspligt 2 cykler der kørte over for rødt lys 3 for manglende anvendelse af styrthjelm
**


Stadig flere anmeldelser om ældre bedraget af falske bankbude Endnu to ældre kvinder er henholdsvis onsdag og torsdag blevet udsat for bedrageri og forsøg på bedrageri af falske bankfolk.

De to kvinder på 86 og 91 år blev hver især ringet op af en mand, som udgav sig for at være fra banken.

I telefonen fortalte manden, at der var blevet lavet nogle mistænkelige hævninger på kvindernes kort, og at han derfor ville sende et bud, som skulle hente deres kort og pinkode. I det ene tilfælde blev begge dele hentet, og svindlerne nåede at hæve flere tusinde kroner på kvindens konto, før svindlen blev opdaget og kortet spærret.

Politiet modtager flere anmeldelser hver uge om denne type svindel. Vi opfordrer som altid til, at man taler med sine ældre pårørende om, at de aldrig skal udlevere deres kort, koder eller kontanter til folk, der ringer op og påstår, at de kommer fra banken eller fra myndighederne.

**
Brand i ejendom i Stevnstrup Østjyllands Politi modtog torsdag aften kort før midnat flere anmeldelser om, at der var brand i en ældre gårdejendom i Stevnstrup ved Langå.

Ved politiets ankomst var gården overtændt. Ejendommen var ubeboet, og alle personer i de omkringliggende ejendomme blev hurtigt evakueret.

Ingen kom til skade under branden, og Østjyllands Politi undersøger nu sagen nærmere.

**


Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Udbyhøjvej i Randers NØ begået torsdag d. 2/5 mellem kl. 11.40 og kl. 14.15 På Strynøvænget i Tilst begået torsdag d. 2/5 mellem kl. 08.00 og kl. 16.30 På Harlev Kirkevej i Harlev J begået fredag d. 3/5 kl. 01.51

Kilde: Østjyllands Politi