Døgnrapport d. 10-06-2024

mandag 10. jun, kl. 19:31

Uddrag fra weekendens døgnrapporter

STEGE: Kontrol ved skole gav syv klip
Fredag morgen mellem klokken 8.00 og 9.40 holdt politiet øje med trafikken ved en skole på Klintevej i Stege. Nu skulle man tro, at man som bilist ville køre ekstra hensynsfuldt, når man passerer et skoleområde, hvor mange børn færdes. Men desværre var der hele syv bilister, der denne morgen blev målt til at køre så hurtigt, at de står til et klip i kørekortet.

NÆSTVED: Påvirket, uden førerret på ulovlig knallert
I forbindelse med en færdselskontrol på Slagelsevej i Næstved fredag klokken 11.08 blev en noget hurtig knallert standset, efter at den 27-årige mandlige fører var kørt over for rødt med en ulovlig passager bagpå. Det viste sig desuden, at han ikke havde førerret og var påvirket af amfetamin og hash. Så han blev anholdt og sigtet for kørsel i påvirket tilstand og for de andre overtrædelser. En nærmere undersøgelse af knallerten viste, at den var ændret, så den kunne køre hurtigere end tilladt. Det blev den kvindelige 23-årige ejer af knallerten sigtet for.

HERLUFMAGLE: Prøvekørsel og is-test
Politiet var fredag ved middagstid inviteret med til indvielsen af en cykelbane på skolen i Herlufmagle. På opfordring blev banen gennemkørt med både fart og elegance af det tilstedeværende politi for at sikre, at optegningen var korrekt. Det virkede til, at tilskuerne var meget imponerede over stilen. Netop som målfeltet blev passeret, trillede en is-bil ind på området. Af hensyn til folkesundheden og udelukkende med tanke for borgernes sikkerhed blev den første is grundigt prøvesmagt af ordensmagten. Det var en god dag på jobbet.

VORDINGBORG: 42-årig sigtet for to tilfælde af butikstyverier
Fredag klokken 11.39 opdagede personalet i et supermarked på Marienbergvej i Vordingborg, at en mand forsøgte at komme ud af butikken uden at betale for varerne. Manden var noget ophidset over at være blevet opdaget, og derfor blev politiet tilkaldt. Da betjentene kort tid efter ankom, kunne de konstatere, at den 42-årige mand også havde været på spil i et andet supermarked i nærheden kort forinden. Den 42-årige blev siget for begge butikstyverierne.

SLAGELSE: Hash, amfetamin og en kniv
I forbindelse med en almindelig patruljering standsede to betjente fredag eftermiddag klokken 14.31 en 39-årig mand, da han kom kørende ad Mariendals Alle i Slagelse. Han virkede noget påvirket af euforiserende stoffer, og blev derfor anholdt og sigtet for at køre i påvirket tilstand. Ved en nærmere undersøgelse fandt betjentene både amfetamin og hash i bilen sammen med en ulovlig kniv. Derfor blev han også sigtet efter lov om euforiserende stoffer og efter knivloven.

SAKSKØBING: Brand i hus
Fredag eftermiddag udbrød der brand i et hus på Mågevej i Sakskøbing. Flammerne havde fået godt fat og bredte sig til nabohusene, der dog ikke blev helt så skadet som der, hvor branden var begyndt. Dette hus nedbrændte. Flere måtte evakueres, men heldigvis kom ingen til skade ved branden.

SLAGELSE: 25-årig sigtet for vold
Formentlig på grund af nogle uoverensstemmelser blev en mand natten til lørdag udsat for skub og spark af en anden mand på Jernbanegade i Slagelse. Politiet blev tilkaldt og ca. tre kvarter senere fandt betjentene frem til en 25-årig mand fra lokalområdet, der blev anholdt og sigtet for vold.

STUBBEKØBING: Brændte gamle gummistøvler af
En 65-årig mand blev i lørdags sigtet for overtrædelse af beredskabsloven, efter at han på en adresse i Stubbekøbing havde tændt et bål med bl.a. gamle gummistøvler og andre former for plastik. Brand og Redning fik slukket bålet, og politiet udstyrede manden med sigtelsen.

GEDSER: Barn ikke fastspændt – og mand med hash
En politikadet lagde søndag klokken 15.30 mærke til, at et mindre barn ikke var ordentlig fastspændt i en bil, der kom kørende fra færgen i indrejsefeltet på jernbanevejen i Gedser. Føreren – en 37-årig mand fra købnehavnsområdet – blev sigtet efter færdselsloven. Lidt senere samme sted opdagede nogle medarbejdere fra Toldstyrelsen, at en mand, der var kommet med færgen fra Tyskland, havde hash på sig. Politiet sigtede den 21-årig mand efter lov om euforiserende stoffer.INDBRUD
Politiet har i weekenden modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

By Vej Tidsrum Udbytte Dalmose Hovedgaden Søndag kl. 2.15 – 7.20 Ure, nøgler, kontanter mv. Faxe -Ladeplads Vallebovej Lørdag kl. 2.00 – 19.30 Varmepumpe, induktionskogeplader, ovn, vaskemaskine. Stubbekøbing Stubbekøbingvej Søndag kl. 14.31 OvervågningskameraerHASTIGHEDSKONTROLLER
Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt km/t Hurtigste km/t Klip Faxe Præstøvej Fredag kl. 14.55 – 19.15 ATK 380 18 50 68 - Maribo Krårup Møllevej Fredag kl. 5.32 – 8.32 ATK 82 13 60 95 2 klip Slagelse Kongsmarkvej Fredag kl. 7.42 – 13.20 ATK – bestilt færdselskontrol 202 33 40 73 7 klip Slagelse Vestmotorvejen Søndag kl. 14.24 – 19.45 ATK 10327 134 110 170 1 klip Søllested Højrebyvej Lørdag kl. 13.31 – 17.41 ATK 502 32 60 90 5 klip Vemmelev Slagelse Landevej Lørdag kl. 17.38 – 22.48 ATK 412 5 60 78 - Væggerløse Gedser Landevej Fredag kl. 10.54 – 11.54 ATK 205 1 70 81 -FÆRDSELSKONTROLLER
I weekenden har politiet haft følgende færdselskontroller:

By Vej Tidspunkt ? Guldborgsund Kommune Flere steder Lørdag aften 8 biler kontrolleret og af dem blev en anholdt og sigtet for at køre i påvirket tilstand. Lolland Kommune Flere steder Søndag eftermiddag 10 biler kontrolleret – alle havde tingene i orden Nykøbing F. Nykøbing by Fredag kl. 11.40 – 12.40 En cyklist blev sigtet for at tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen, en anden cyklist fik en sigtelse for at køre på fortovet, og en mand på et el-løbehjul blev sigtet for ikke at have hjelm på. Næstved Næstved by Fredag kl. 10.30 – 15.00 En bilist blev sigtet for at tale i håndholdt mobiltelefon, mens han kørte, og en anden havde glemt at spænde sikkerhedsselen. En tredje billist blev standset, da han kom kørende i en afmeldt bil med nummerplader, der ikke passede til bilen. Han blev sigtet for manglende forsikring og registrering og uberettiget brug af nummerplader.
Desuden havde en knallertkører, der ikke havde førerret og som var påvirket af euforiserende stoffer, en ulovlig passager bag på, samtidig med at han kørte over for rødt. Det viste sig også, at knallerten var ændret, så den kunne køre hurtigere end tilladt.
Nørre-Alslev Sydmotorvejen Fredag kl. 9.30 – 11.15 En bil med påhængsvogn blev målt til at køre så hurtigt, at føreren står til en betinget frakendelse af kørekortet. Stege Klintevej Fredag kl. 8.00 – 9.40 Syv bilister blev målt til at køre så hurtigt, at de står til et klip i kørekortet. Vordingborg Vordingborg by Fredag kl. 8.20 – 9.15 En bilist blev sigtet for at tale i håndholdt mobiltelefon, mens han kørte.
Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.PÅVIRKEDE TRAFIKANTER
I weekenden har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for Gedser Jernbanevejen Søndag kl. 22.15 49-årig mand Kørsel i påvirket tilstand Nykøbing F. Horsefaldet Lørdag kl. 19.45 27-årig mand Kørsel i påvirket tilstand Næstved Rugvænget Lørdag kl. 1.50 21-årig mand Spirituskørsel og kørsel i påvirket tilstand Næstved Slagelsevej Fredag kl. 11.08 27-årig mand Kørsel i påvirket tilstand Rødby Færgestationsvej Søndag kl. 16.05 36-årig mand Kørsel i påvirket tilstand Slagelse Bildsøvej Søndag kl. 20.20 30-årig mand Spirituskørsel Slagelse Mariendals Alle Fredag kl. 14.31 39-årig mand Kørsel i påvirket tilstand Vordingborg Bryggervangen Lørdag kl. 17.10 36-årig mand Kørsel i påvirket tilstand
Kilde: Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi