Døgnrapport d. 10-06-2024

mandag 10. jun, kl. 19:59

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 10. juni 2024

Weekendens anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger: Københavnsvej, Køge


Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Sognevejen, Karlslunde, Solrød
Skovpibervej, Solrød Strand
Nordgårdsvej, Grevinge


Indbrud i fritids-/sommerhus: Ingen


Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen


Tyveri fra køretøjer: Nørregade, Ringsted
Boserupvej, Roskilde
Lyngageren, Roskilde (2 anmeldelser)
Snebærvej, Fårevejle St.
Ledreborg Allé, Lejre


Skvulp-festival i Holbæk Politiet var til stede med flere lokalbetjente under byfestivalen Skvulp i Holbæk i weekenden.
Fredag
Kl. 14.10 anmeldte borgere, at en midaldrende mand optrådte utryghedsskabende på Holbæk Havn. En patrulje tog en snak med mand, som opholdt sig i en båd. Han fik påbud om at falde til ro, da andre blev utrygge over hans adfærd. Kl. 16.10 måtte patruljen igen forbi manden, som nu igen havde råbt op og skræmt forbipasserende. Han havde forladt båden da patruljen kom til havnen. Kl. 19.00 var den gal igen. Nu havde samme mand sat en kniv ned i kajkanten, som havde skræmt en gruppe forbipasserende. Han blev sigtet for at overtræde knivloven og kniven blev beslaglagt.

kl.20.10 kom en anmeldelse om en voldssag på Filmtorvet, hvor en 15-årig ung mand fra Odsherred var blevet slået i ansigtet. En 16-årig ung mand fra Næstved blev anholdt, sigtet for vold og taget med på stationen til afhøring. Den 15-årige blev kørt på skadestuen af sin mor med mindre skader. Den 16-årige blev afhørt til sagen, hvorefter han blev løsladt. De sociale myndigheder blev orienteret om sagen, som vil blive afgjort senere.

Kl. 22.40 under fodpatrulje omkring scenen på Filmtorvet kunne betjentene lugte hash, og så en mand der røg en joint. Den 28-årig mand fra Holbæk blev sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer og jointen taget fra ham. Han får senere en bøde i sagen.

Kl. 23.21 kom et alarmopkald om slagsmål ved Drive In ved Mc Donalds på Valdemar Sejrsvej. Flere patruljer blev sendt til stedet, hvor to mænd havde haft et personligt opgør. Ingen var kommet noget alvorligt til, og ingen ønskede at anmelde eller uddybe noget til politiet.

Lørdag
Kl. 01.30 blev der ophidset stemning på en P-plads ved Bysøstræde, da en patrulje kørte forbi og hørte, at de blev råbt "pansersvin" fra en gruppe mænd, der stod ved en parkeret bil. En 19-årig mand fra Høje Taastrup blev kortvarigt anholdt og sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen og kan forvente en bøde i den forbindelse.

kl 18.47 bemærkede en patrulje tre unge mænd på 16, 16 og 17 år, der havde taget opstilling i Smedelundsgade for at tisse. Alle tre fik en bøde for at urinere på gaden

Kl 22.57 blev en 58-årig lokal mand bedt om at forlade festivalen men han ville ikke umiddelbart efterkomme politiets anvisninger. Han opførte sig ophidset over for patruljen på stedet ved Krags Brygge og forsøgte også at blande sig i deres arbejde, og derfor endte det til sidst med at han blev anholdt og taget med til politistationen, hvorfra han senere blev løsladt efter at have fået en bøde.

Samtidig blev også en 66-årig kvinde fra Holbæk anholdt, da det blev skønnet at hun var for beruset til at opholde sig på gaden. Hun ønskede i første omgang ikke at oplyse til politiet, hvem hun var, men kom til gengæld med en række ukvemsord over for patruljen og blev derfor sigtet for fornærmelig tiltale.Fredag - lørdag
Cyklist styrtede og ramte lastbil - Sognevejen, Karlslunde - Solrød Kl. 11.34 skete et uheld på Sognevejen i Karlslunde, hvor en 53-årig mand fra Solrød kom cyklende mod syd og mistede herredømmet over cyklen i forbindelse med nedbremsning. Cyklisten styrtede, og cyklen skred væk under den 53-årige og røg ind under en lastbil ført af en 43-årig mand fra Midtjylland, som kom kørende med lav fart. Cyklisten blev ikke ramt af lastbilen, men han blev kørt i ambulance til tjek efter styrtet, men han var ikke kommet noget alvorligt til. Politiet registrerede uheldet.


Ny køreprøve venter bilist - Slimmingevej, Ringsted - Køge Kl. 16.22 blev en 62-årig mand fra Køge målt til at køre 89 km/t i byzonen på Slimmingevej ved Gørslev lige før Østervang i Ringsted, hvor det er tilladt at køre 50 km/t. En færdselsbetjent målte bilisten med laser, og stoppede ham efterfølgende. Bilisten erkendte sagen og blev gjort bekend med, at han ud over bøden kunne forvente at få en betinget frakendelse af førerretten. Det betyder, at han skal bestå en kontrollerende teori og køreprøve for at beholde sit kørekort.


Tricktyveri - Egelundsvej, Strøby Egede, Køge - Stevns Kl. 16.49 anmeldte en ældre kvinde på Egelundsvej i Strøby Egede, at hun torsdag omkring kl. 16.00 havde fået stjålet smykker og et ur af en tricktyv. Kvinden hade været i haven, og da hun kom ind i sit hus stod en fremmed mand i stuen. Manden talte ikke dansk, men gav udtryk for, at han gerne ville låne toilettet, hvilket han fik lov til. Herefter gik manden igen, og nu opdagede den ældre kvinde, at der fra en kommode var stjålet smykker og et ur.
En patrulje afhørte kvinden i hendes hjem, hvor hun beskrev manden som:

18-23 år, 165-170 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: Sort T-shirt, sorte lange bukser.

Vidner, der set den beskrevne mand torsdag eftermiddag, og kan komme med yderligere oplysninger om f.eks et køretøj bedes ringe til politiet på tlf. 114.


Udenlandsk butikstyv indhentet - Ølbycenter, Køge kl. 18.14 anmeldte personalet i Lidl supermarkedet i Ølbycenter, at en mand havde stjålet fra butikken, og nu havde forladt stedet. En kunde havde set manden lægge varer ned i taske, og gjorde personalet opmærksom på det. en medarbejder var løbet efter tyven, og en patrulje i nærheden satte straks kursen. Ikke langt fra butikken blev en 41-årig mand fra Litauen anholdt med alle varerne i en sportstaske.

Han blev sigtet for at stjæle 7 flasker spiritus, 7 Red Bull, 2 øl, 3 cola, en pose ostepops, en pose flæskesvær, og en hængehøje til en samlet værdi af 1133 kr. Varerne blev leveret tilbage til butikken og den 41-årige mand, blev taget med på stationen til afhøring og sagsbehandling. Den litauiske mand havde adresse i Ishøj, så han fik lov til at gå senere på aftenen, men vil høre mere i sagen senere.


Uro i nattelivet Roskilde Kl. 23.54 opstod tumult imellem to spirituspåvirkede mænd foran stationsbygningen, hvor en 44-årig mand fra Lejre Kommune blev tildelt en lussing og et spark af en 26-årig mand fra Polen. Den 26-årig mand blev anholdt og sigtet for vold. Den 44-årige blev tilset i ambulance, men var ikke kommet noget alvorligt til. Den forurettede endte med at overnatte til afrusning i detentionen, da han ikke kunne tage vare på sig selv.

Kl. 00.44 blev en 17-årig ung kvinde fra Greve kortvarigt anholdt af en hundepatrulje, da hun i spirituspåvirket tilstand råbte ukvemsord efter patruljen, der stod og arbejdede foran en beværtning på Hestetorvet. Den unge kvinde nægtede at følge patruljens anvisninger, og hun blev sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen. Hun blev løsladt på stedet, hendes mor orienteret.

Kl. 00.48 blev en 17-årig ung mand fra Sverige var meget fuld, højtråbende og konfliktsøgende på Hestetovet. Også han måtte sove rusen ud i detentionen og kan forvente en bøde.

Kl. 00.57 var det en 17-årig ung mand fra Greve der blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden på Hestetorvet, da han i sin fuldskab råbte af patruljen og nægtede at forlade stedet. Han mor blev ringet op og hentede ham på politistationen, og vil senere få en bøde.

Lørdag kl. 15.42 fik politiet anmeldelse om en voldssag begået i tunellen på Roskilde Station ved stationscentret lørdag morgen kl. 04.18. En 22-årig mand fra Frederikssund var blevet passet op af en gruppe på flere personer, som havde slået og sparket ham. Han søgte efterfølgende skadestuen, men han var ikke kommet noget alvorligt til. Politiet efterforsker nu sagen og gennemgår de tryghedsskabende kameraer på stedet. Vidner, som har bemærket overfaldet i tunellen og ved en elevator bedes ringe til politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.Lørdag-søndag
Færdselsuheld - Lyngvej, Højby Sjælland Kl 14.43 kom en 84-årig mand fra Odsherredkørende på knallert, men under et venstresving ramte han ind i en modkørende personbil ført af en 38-årig mand fra København. Alle slap uskadte fra uheldet, men da der var mistanke om at den 84-årige var påvirket af alkohol blev han medtaget til udtagning af blodprøve.


Ung butikstyv - Vestergade, Tølløse Kl 17.14 kontaktede personalet i et supermarked politiet, fordi de stod med en 16-årig pige, der havde snydt, da hun skulle afveje bland selv-slikket i butikken. Hun havde i den forbindelse snydt sig til ekstra slik for cirka 5 kroner. Politiet og supermarkedet blev enige om, at en patrulje kørte til stedet og tog en pædagogisk snak med den 16-årige og samtidigt blev hendes forældre også underrettet om sagen.


Påvirket bilist - Østre Ringvej, Roskilde Kl 20.18 standsede politiet en 37-årig mand fra Roskilde, da der var mistanke om, at han var påvirket. En narkometertest viste, at mande var påvirket af kokain og desuden kørte han uden at have gyldig førerret. I bilen desuden fundet en kniv, så ejeren er også sigtet efter knivloven.


Påvirket bilist - Gl Køgevej, Solrød Kl 03.01 bemærkede en politiansat, der var på vej hjem i sin fritid, en bil der kørte med meget varierende hastigheder og som også slingrede noget. Politimanden fulgte derfor efter bilen indtil den standsede og der tog den politiansatte så kontakt til føreren, en 20-årig mand fra Odsherred. Der blev tilkaldt en patruljevogn og de kunne teste den 20-årig til at være påvirket af alkohol. Desuden oplyste manden selv, at han også havde brugt hash og kokain. Han blev derfor medtaget til udtagning af blodprøve og fik at vide, at han kunne hente sin bilnøgle på politistationen når han var blevet ædru.

Politi på vandet - Holbæk
Politiet satte patruljebåden i vandet i Holbæk Fjord og fik i løbet af eftermiddagen kontrolleret tre speedbåde, en vandscooter og et sejlskib. Det blev til en enkelt sigtelse til føreren af en vandscooter, der ikke havde erhvervet det nødvendige vandscootercertifikat.Søndag-mandag
Påvirket bilist - Holbækmotorvejen, Roskilde Kl. 08.20 modtog politiet en anmeldelse om en slingrende bilist på motorvejen. En patrulje kunne kort tid efter anholde og sigte en 43-årig kvinde fra Dragør for kørsel i påvirket tilstand. Da der var et mindreårigt barn med i bilen, lavede patruljen en underretning til kommunen i forbindelse med sagen. Kvinden fik udtaget en blodprøve til sagen, der afgøres på et senere tidspunkt.


Påvirket bilist - Stenhusvej, Holbæk KL. 10.04 blev en 43-årig mand fra Ukraine, der er bosiddende i Tappernøje anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han kom kørende ad Stenhusvej mod syd, uagtet at han havde en promille over det tilladte. Han fik udtaget en blodprøve til sagen og derefter løsladt.


Brand i garage - Harhoffs Alle, Ringsted Kl. 13.09 modtog politiet en anmeldelse om brand i en garage. Brandvæsnet kom frem og fik slukket branden, som viste sig at være opstået i forbindelse med, at husets beboer tidligere på dagen havde anvendt en ukrudtsbrænder op af garagen, som nedbrændte som følge af branden. Huset fik mindre skader som følge af branden i garagen. Husets beboer, en 52-årig mand, blev sigtet for overtrædelse af brandlovgivningen. Sagens afgøres på et senere tidspunkt.


Butikstyveri - Stenhusvej, Holbæk Kl. 13.39 anmeldte personalet i et byggemarked, at de havde tilbageholdt to udenlandske mænd fra Litauen, der havde begået butikstyveri i byggemarkedet, hvor de havde stjålet varer for ca. 400 kr. Politiet kom frem til stedet og sigtede de to mænd, der begge er 35 år, for tyveriet. De to blev afhørt til sagen, der blev afgjort med en straksbøde til dem hver.


Brand i lejlighed - Parkvej, Viby Sj., Roskilde Kl. 16.45 anmeldte en 47-årig kvinde, at der var opstået brand i hendes lejlighed. Brandvæsnet kom frem og fik slukket branden, der var opstået fra nogle kogeplader. Beboeren havde placeret nogle forskellige madvarer og en taske oven på kogepladerne, og det var disse, der var blevet antændt. Den kvinden havde forladt køkkenet for at ordne noget vasketøj, og da hun kom retur, var der kraftig røgudvikling. Den kvindelige beboer samt en anden beboer blev kørt til sygehuset, da de var blevet udsat for en del røg. Brandvæsnet fik luftet ud på stedet.


Røveri - Algade, Roskilde Kl. 23.52 anmeldte et familiemedlem til en 18-årig mand, at han var blevet udsat for røveri. Den 18-årige var blevet passet op af to mænd, der gav ham besked på at følge med ind i en gård. Den 18-årige blev i gården truet til at aflevere sit dankort og sin telefon samt kode til dankortet. De to mænd forlod stedet med den 18-åriges ejendele og sagde til ham, at han skulle blive på stedet i et stykke tid, hvilket han efterkom. Efterfølgende løb den 18-årige hjem til et familiemedlem og slog alarm. Politiet forsøgte efterfølgende at finde frem til de to gerningsmænd i området, desværre uden held.

Begge mænd beskrives som: 185-190 cm høj, brun i huden, havde skæg, talte tysk og engelsk og iført sort tøj..

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der har oplysninger i sagen, eller som har set de to mænd i området. Kontakt os på 114.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi