Døgnrapport d. 10-06-2024

tirsdag 11. jun, kl. 05:42

Nordjyllands Politi: Uddrag fra døgnrapporten fra den 7. juni til den 10. juni 2024

21-årig mand idømt 5 års ubetinget fængsel i omfattende svindelsag En 21-årig mand er ved retten i Aalborg den 7. juni 2024 blevet idømt 5 års ubetinget fængsel i en særdeles omfattende sag om groft bedrageri og databedrageri for ca. 36 millioner kroner i alt. Over 1.000 personer er forurettede i sagen, der har krævet et tæt samarbejde mellem efterforskere og anklagemyndighed i Nordjyllands Politi.

Klik her for at læse mere om sagen.


Brandtekniske undersøgelser afsluttet af brand Nordjyllands Politi har nu afsluttet sine omfattende brandtekniske undersøgelser af den voldsomme brand i Bælum den 18. maj 2024, hvorved to personer afgik ved døden.

Læs mere her.


Butikstyv snuppet Fredag formiddag forsøgte en mand at slippe godt fra et butikstyveri i et supermarked i Vejgaard Bymidte. Tyven fyldte en indkøbsvogn med varer, passerede kasselinjen og gik ud af butikken uden at betale for varerne.

En medarbejder fra butikken fulgte efter og forsøgte at tilbageholde manden. Manden efterlod vognen, men gik ellers videre. Medarbejderen alarmerede politiet og fulgte efter manden. Politiet rykkede ud og pågreb manden ved Østre Anlæg.

Han erkendte at have stjålet varerne og blev sigtet for butikstyveri.


Vanvidsspirituskørsel Fredag aften anholdte og sigtede politiet en mand for at køre spirituskørsel. Manden havde kørt med en promille på 3, hvilket medførte, at politiet konfiskerede hans bil, idet det at køre med en så høj promille vurderes som vanvidskørsel.

Manden kom kørende ad Geråvej i Dronninglund, da politiet standsede ham og foretog en alkometertest på ham.

Hvad sker der med kroppen, når du drikker alkohol? Og hvad er straffen for at køre spritkørsel? Vælg promille og køretøj og få svar her.


Fuld mand påkørte kantsten Lørdag aften blev en anden mand også sigtet og anholdt for at køre spirituskørsel. Denne gang kom manden kørende ad Vesterbro, da han i krydset ved Hasserisgade påkørte en kantsten, hvilket beskadigede et af bilens hjul.

Manden standsede bilen og bad en forbipasserende om at hjælpe med at skubbe bilen ind til siden, hvilket dog ikke kunne lade sig gøre. Den forbipasserende alarmerede derefter politiet.

Politiet rykkede ud, og det var tydeligt, at bilisten var påvirket af alkohol. Han fik foretaget to alkometertest, der viste promiller på 1,7 og 2,1.

Derfor blev han anholdt, så kan kunne få taget en blodprøve, der kunne dokumentere påvirkningen.

Hjælp andre til at undgå spritkørsel
Hvis du ser, at en anden er på vej til at køre fuld, så grib ind. Du gør personen en meget stor tjeneste, hvis du forhindrer ham eller hende i at blive spritbilist. Spritkørsel kan få store konsekvenser for kørekort, job, økonomi, helbred, familie og venskaber.


Tyv stjal computere fra vindueskarm I løbet af natten til søndag brød en tyv et vindue op ind til en arbejdsplads på Neptunvej i Støvring. Tyven knuste ruden i vinduet med en jernstang, hvorefter vedkommende kunne åbne vinduet indefra. Tyven kunne nå en computerskærm og en bærbar, som vedkommende stjal.

Tyven forlod derefter stedet henover togskinnerne, der var i nærheden. Græsset omkring var nemlig nedtrådt, og flere post its, der tidligere hang på computeren, lå smidt rundt omkring i samme græs.

I forbindelse med politiets efterforskning blev DNA-sikring forsøgt fra håndtaget på vinduet.

Har du set noget? Kontakt politiet på 114.


Forebyg indbrud i dit nabolag med Nabohjælps app
Læs mere på www.nabohjælp.dk/app eller hent nabohjælps gratis app her:

Download i App Store

Download i Google Play


Amfetaminpåvirket bilist Selvom en mand var påvirket af amfetamin, kørte han alligevel bil søndag aften. Kan kom kørende ad Borgervej i Hobro, da politiet vinkede ham ind til siden.

Politiet foretog en narkotest på manden, der gav udslag for amfetamin, og han erkendte selv at have taget stofferne.

Han blev sigtet og anholdt for at køre narkokørsel.


El-løbehjul uden hjelm Politiet standsede også en anden mand i trafikken i Hobro søndag aften. Denne gang var der tale om en mand, der kom kørende på et el-løbehjul. Manden bar ikke hjelm, hvilket medførte, at politiet sigtede ham for ikke at følge de særlige regler, der er for små motoriserede køretøjer.

Sigtede erkendte med det samme.


Misbruger kørte narkokørsel i stjålet bil Natten til mandag standsede en hundepatrulje en bilist, der kom kørende ad Diskovej i Aalborg SØ.

Bilisten – en 27-årig mand – havde ikke kørekort, bilen var meldt stjålet, og han fortalte, at han var misbruger og havde taget kokain.

Politiet visiterede manden og fandt 0,8 gram kokain.

Han blev sigtet for at køre i frakendelsestiden, narkokørsel, brugstyveri af bilen og besiddelse af narkotika. Derefter blev han anholdt.


Følg Nordjyllands Politi på:
X @NjylPoliti

Facebook @NjylPoliti

Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til en hver tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement. Abonnér her:

https://politi.dk/abonner

Kilde: Nordjyllands Politi