Døgnrapport d. 13-06-2024

torsdag 13. jun, kl. 19:44

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 13. juni 2024

Grundlovsforhør ved Retten i Randers kl. 11.30 Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 11.30 to mænd på 28 og 58 år i grundlovsforhør ved Retten i Randers.

De to mænd er sigtet for natten til onsdag den 5. juni i år at have begået indbrud på en skole i Knebel, hvor de stjal en del værdifule designerstole.

De to mænd blev anholdt onsdag af Nordjyllands Politi efter et tip om, hvor stolene befandt sig.
Flere af stolene blev fundet under indsatsen, og de to mænd blev efterfølgende afhentet af Østjyllands Politi og fremstilles torsdag i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Politiet mistænker, at der er flere gerningsmænd involveret, og anklagemyndigheden anmoder derfor om lukkede døre til grundlovsforhøret ved Retten i Randers. Derfor ønsker Østjyllands Politi på nuværende tidspunkt ikke at oplyse yderligere detaljer i sagen.

**

Godt signalement ledte til anholdelse af indbrudstyv En kvindelig beboer i Aarhus Midtby var opmærksom og hurtig med mobilen, da hun natten til torsdag blev vidne til et indbrud i en restaurant på Rosenkrantzgade.

Klokken 02.31 hørte kvinden lyden af en rude, der blev knust, og da hun kiggede ud, så hun en mand kravle igennem det ødelagte indgangsparti ind til restauranten.

Hun skyndte sig at ringe til politiet og gav et rigtig godt signalement af mandens tøj. Derudover tog hun et billede af den cykel, som han kørte på.

En patrulje var kort efter fremme i området, og selvom gerningsmanden ikke længere var i restauranten, så lykkedes det hurtigt betjentene at finde frem til en 27-årig mand, der befandt sig i nærheden.

Han havde tøj på, der svarede præcist til den beskrivelse, vidnet havde givet, og med sig havde han en cykel, der også passede på billede og oplysninger fra kvinden. Den pågældende mand blev anholdt og sigtet for indbrud.

Det er p.t. uvist, hvad der eventuelt blev stjålet under indbruddet.

**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Niels Bohrs Vej i Viby J onsdag d. 12/6 kl. 04.45 På Skelagervej i Aarhus N begået mellem mandag d. 27/5 kl. 12.00 og tirsdag d. 11/6 kl. 11.00 På Samsøgade i Aarhus C begået onsdag d. 12/6 mellem kl. 09.30 og kl. 14.40

Kilde: Østjyllands Politi