Døgnrapport d. 14-06-2024

fredag 14. jun, kl. 15:53

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra torsdag 13. juni

NYKØBING: Politiet søger vidner til færdselsuheld på Vestensborg Alle
Politiet søger vidner, der har oplysninger om et færdselsuheld, der skete onsdag den 22. maj kort før klokken 12.00 på Vestensborg Alle i Nykøbing. Her ramte en bilist en cyklist kort efter rundkørslen ved Rosenvænget, og cyklisten – en 65-årig kvinde fra Nykøbing – væltede og slog hovedet i faldet. Føreren af bilen var en 46-årig mand fra Sakskøbing, og en narkometertest gav udslag for amfetamin. Han er derfor sigtet for kørsel i påvirket tilstand.
Politiet hører gerne fra evt. vidner, der har set færdselsuheldet, eller som har oplysninger til sagen. Ring til politiets servicecenter på tlf. 1-1-4.

KORSØR: Blev bortvist fra byggemarked
Torsdag klokken 11.29 fik politiet en anmeldelse om, at to mænd var gerådet i en kraftig diskussion med personalet i et byggemarked i Korsør. De to mænd - en 19-årig fra Slagelse og en 25-årig fra Korsør – var ikke ønsket som kunder i forretningen på grund af tidligere butikstyveri, men de blev temmelig ophidsede, da de blev afvist. Politiet sigtede begge mænd for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, og de blev bortvist fra stedet.

RØDBYHAVN: Fandt peberspray og ulovlig kniv
Sammen med Toldstyrelsen kontrollerede politiets udlændingekontrolafdeling torsdag eftermiddag de rejsende, som kom i land fra færgen i Rødbyhavn. En bilist – en 39-årig udenlandsk mand – havde en peberspray med og blev sigtet for overtrædelse af våbenloven, mens en anden bilist, en 32-årig udenlandsk mand, havde en låsbar foldekniv med. Han blev også sigtet for overtrædelse af våbenloven, og begge mænd fik en bøde på 3.000 kroner, som de betalte på stedet.

HASLEV: 75-årig kvinde blev banksnydt
Torsdag eftermiddag var endnu en 75-årig kvinde udsat for et bedrageri. En mand, der kaldte sig Martin Østergaard ringede kvinden op og foregav at ringe fra hendes bank. Han fortalte, at der var blevet hævet et kontant beløb fra kvindens konto, og at det derfor var nødvendigt, hun skulle have et nyt dankort. Det lykkedes svindleren at overbevise den 75-årige om, at hun skulle udlevere både pinkode og dankort til en "bankmand", der kort efter kom forbi og hentede kortet. Han fik samtidig lokket kvinden til at udlevere nogle smykker, som han ville tage med i sikkerhed i banken. Det lykkedes forbryderne at hæve et kontant beløb i to hæveautomater i Haslev, inden kortet blev spærret. Politiet efterforsker anmeldelsen som bedrageri.
Politiet opfordrer til, at pårørende til ældre og til fx andre mindre rutinerede internetbrugere tager en snak med dem om, hvad de skal gøre, hvis de får et opkald som beskrevet ovenfor. Et godt råd er, at man afbryder samtalen og i stedet ringer til sine yngre pårørende, som kan hjælpe. Husk, at hverken banken, politiet, kommunen eller andre myndigheder ringer og efterspørger betalingskort, MitID, pin-koder eller lignende – og de kommer slet ikke ud til din bopæl for at hente dit kort. Udlever aldrig kort eller koder. Afbryd straks samtalen og lav et kontrolopkald til bankens hovedtelefonnummer eller til politiets servicecenter på tlf. 1-1-4. Se mere på Sikker Digitals hjemmeside.

VORDINGBORG: Havde hash i tasken
Politiet blev torsdag klokken 21.45 kaldt til banegården i Vordingborg, efter en passager i et tog havde optrådt højtråbende og opfarende. Det var en 34-årig mand fra Køge, som steg af toget i Vordingborg, og da politibetjentene kontaktede ham, fandt de frem til, han havde 8,2 gram hash i sin taske. Hashen blev konfiskeret, og den 34-årige blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

RØDBYHAVN: Sigtet for menneskesmugling
Ved en indrejsekontrol tidligt fredag morgen standsede politiet en udenlandsk bil med en 25-årig kvinde og en 27-årig mand. Den 27-årige mand havde imidlertid ikke nogen gyldig rejselegitimation, og han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af udlændingeloven, mens kvinden blev anholdt og sigtet for menneskesmugling. Politiets udlændingekontrolafdeling skal nu afhøre de to anholdte om sagen.Offerrådgivningen yder støtte til ofre, vidner og pårørende til ofre for kriminalitet og ulykke. I Danmark er der 12 lokale offerrådgivninger – én i hver politikreds. Hver af disse yder støtte telefonisk og ved fysisk møde.
Ring på tlf. 116 006 eller se Offerrådgivningens hjemmeside.INDBRUD
Politiet har ikke modtaget nogen anmeldelser om indbrud i privat beboelse i det forløbne døgn.


HASTIGHEDSKONTROLLER
Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip Faxe Køgevej Torsdag klokken 20.36-22.33 ATK 89 10 60 km/t 85 km/t Tre klip Faxe Præstøvej Torsdag klokken 18.03-19.34 ATK 55 3 60 km/t 79 km/t - Herlufmagle Spragelsevej Torsdag klokken 16.00-20.00 ATK – bestilt færdselskontrol 247 13 50 km/t 67 km/t - Karrebæk Vesterhavevej Torsdag klokken 13.58-14.58 ATK – bestilt færdselskontrol 4 - - - - Nykøbing Brovejen Torsdag klokken 16.20-21.30 ATK – bestilt færdselskontrol 1715 28 60 km/t 85 km/t Tre klip Rude Næstved Landevej Torsdag klokken 16.55-21.26 ATK 229 14 60 km/t 97 km/t - Sorø Ringstedvej Torsdag klokken 16.13-21.30 ATK 1155 38 50 km/t 72 km/t Fire klip Sorø Vestmotorvejen Torsdag klokken 7.42-13.20 ATK 7489 53 130 km/t 161 km/t -FÆRDSELSKONTROLLER
I det seneste døgn har politiet haft følgende færdselskontroller:

By Vej Tidspunkt ? Skælskør Skælskørvej Torsdag klokken 18.00-19.05 En blev sigtet for ikke at have spændt sikkerhedsselen og en for at køre i en bil, som støjede unødigt Slagelse - Torsdag klokken 22.15-22.45 En bilist blev målt til at køre 73 km/t, hvor man højst må køre 50 km/t. Det giver en bøde og et klip i kørekortet Slagelse Bildsøvej Torsdag klokken 19.30-20.20 To blev målt til at køre så hurtigt, at de står til et klip; den højeste hastighed var 72 km/t. Desuden var den ene af bilisterne narkopåvirket og havde ingen gyldig førerret. Bilejeren blev sigtet for at overlade sin bil til en person uden kørekort

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.
PÅVIRKEDE TRAFIKANTER
I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for Bandholm Birketvej Torsdag klokken 19.35 30-årig kvinde fra Nordlolland Spirituskørsel, tyveri af nummerplade og for at køre i en uindregistreret bil uden forsikring Slagelse Bildsøvej Torsdag klokken 20.14 20-årig mand fra Slagelse Narkokørsel og kørsel uden førerret. Desuden blev den 20-årige målt til at køre 66 km/t, hvor man højst må køre 50 km/t. Ejeren af bilen blev sigtet for at overlade den til en person, som ikke har kørekort Slagelse Næsbyskovvej, Sorterup Torsdag klokken 21.45 37-årig mand fra Slagelse Spirituskørsel
??
?

Kilde: Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi