Døgnrapport d. 14-06-2024

fredag 14. jun, kl. 19:15

Bornholms Politi: uddrag af døgnrapporten 14. juni 2024

Allinge Droneflyvning En 47-årig mand fra København blev torsdag kl. 8.50 sigtet for at overtræde det midlertidige droneforbud på Folkemødet. Det midlertidige droneforbud er indført af hensyn til sikkerheden for gæsterne på Folkemødet.

Uro og vold Kl. 20.55 traf politiet en stærkt beruset 25-årig mand fra Rønne på Folkemødet, som var meget aggressiv og højtråbende over for politiets patrulje og andre forbipasserende. Patruljen vurderede, at manden ikke var i stand til at tage vare på sig selv og blev derfor frihedsberøvet og taget med til detentionen på Rønne Politigård. Han blev fundet i besiddelse af en ulovlig kniv og sigtet for overtrædelse af Knivloven.

Kl. 22.40 fik politiet en anmeldelse om, at en 18-årig mand fra Rønne havde slået en kvinde i ansigtet med knyttet næve. Da en opsynsmand på Folkemødet efterfølgende forsøgte at tilbageholde den 18-årige, blev opsynsmanden bidt i knæet. Den 18-årige blev anholdt, sigtet for vold og taget med til detentionen på Rønne Politigård.

Narko Kl. 22.04 blev en 29-årig kvinde fra København fundet i besiddelse af 0,4 gram hash på Strandvejen i Allinge og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

Færdsel Politiet fik i løbet af torsdagen udskrevet en hel del bøder for diverse færdselsforteelser. Blandt andet fik føreren af en personbil med anhænger en bøde, fordi blinklyset ikke fungerer korrekt. Tre bilister blev stoppet på Tejnvej og fik en bøde for at benytte håndholdt mobiltelefon under kørslen. Yderligere en bilist blev stoppet på Langebjergvej og sigtet for at benytte håndholdt mobiltelefon under kørslen. En bilist blev sigtet for at køre imod ensretningen i Pilegade. To personer blev stoppet på Nordre Borrelyngvej og fik en bøde hver for ikke at bruge sikkerhedssele. Derudover fik otte cyklister en bøde for at køre uden lys på.

Der blev også udskrevet et stort antal parkeringsbøder både af Politiet og kommunens p-vagter. Politiet opfordrer både folkemøde-gæster og beboere til at respektere det gældende parkeringsforbud i Allinge.

Resten af øen Færdselsuheld Kl. 9.53 fik Bornholms Politi en anmeldelse om et færdselsuheld på Nordre Kystvej i Rønne. Her havde en ambulance med udrykning i sydgående retning påkørt en forankørende personbil, der var i færd med at svinge til venstre ind mod Snellemarkcentret. Ambulancen havde en patient ombord, som blev flyttet over i en anden ambulance. Da der var melding om en mulig fastklemt i personbilen blev Brandvæsnet også tilkaldt. Personbilen var ført af en 17-årig mand fra Rønne blev kørt til Akutmodtagelsen i en ambulance. Ingen kom alvorligt til skade ved uheldet. Uheldet skabte kortvarigt trafikale udfordringer, og politiet rykkede ud for at omdirigere trafikken. Kl. 10.30 var der ryddet op og åbnet for trafikken igen. I forbindelse med Brandvæsnets udrykning til stedet havde brandbilen også påkørt en personbil med mindre materielle skader til følge. Føreren af personbilen indfandt sig på ulykkesstedet, men forlod det igen, inden hændelsen var håndteret, på grund af travlhed.

Færgekontrol Ved Bornholms Politis færgekontrol torsdag blev både biler og gående passagerer kontrolleret. Her blev en 25-årig mand fra Aarhus fundet i besiddelse af 2 gram hash og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. Derudover fandt politiets patrulje en mindre pose i ankomsthallen, som indeholdt 0,2 gram kokain. I alt blev 123 biler kontrolleret ved færgeankomsten fra Ystad. Her blev uddelt tre bøder for tildækkede nummerplader. Ellers var alt i orden.

Færdsel ATK-bilen var torsdag til stede på Aabyvej i Hasle kl. 7.08-8.08. Her blev en enkelt bil mål til at køre 104 km/t på en strækning, hvor 80 km/t er tilladt. Kl. 8.40-11.35 gjorde ATK-bilen ophold på Borrelyngvej. Her blev ingen biler målt til at køre for hurtigt.

Kl. 15.26 modtog ejeren af en varebil til erhvervskørsel i Gudhjem en bøde for at bruge bilen til erhvervskørsel uden at cvr-nummer, navn og logo var synligt på køretøjet.

Omkring kl. 16 fik tre bilister fik en bøde og et klip i kørekortet for at køre frem for fuldt stop ved Poulskervej i Nexø.

Derudover fik to bilister bøder for at benytte håndholdt mobiltelefon under kørslen hhv. i Rønne.

Musik til ulempe Kl. 17.40 fik Bornholms Politi en anmeldelse af, at en mand cyklede rundt med en soundbox og spillede høj musik i Østergade i Rønne.


Kilde: Bornholms Politi