Døgnrapport d. 16-07-2019

tirsdag 16. jul, kl. 15:16

15. juli 2019

Tre nappet på ulovlige knallerter
Politiet standsede mandag tre knallertkørere forskellige steder, som alle blev sigtet for at køre på ulovlige knallerter:
Den første var en 20-årig mand fra Stenlille, der blev standset klokken 11.03 på Jungshovedvej i Mern. Den 20-årig havde ikke noget gyldigt kørekort, han brugte ikke styrthjelm, og knallerten var ikke forsikret. Til gengæld var den konstruktivt ændret og hverken lys eller bremser virkede.
Klokken 15.30 var det en 15-årig dreng fra Store-Heddinge, der blev standset på Karl af Rises Vej i Karise, og knallerten kunne køre væsentligt hurtigere end tilladt.
En 51-årig mand fra Karise blev standset klokken 16.00 på Køgevej i Karise, og han knallert blev tjekket på et rullefelt. Det viste, at den kunne køre væsentligt hurtigere end tilladt.
Alle tre knallerister kan vente en bøde for overtrædelserne.

KARREBÆKSMINDE: Fire sigtet efter maritim kontrol
Politiet var søndag sammen med rigtig mange andre til stede ved den årlige kapsejlads i Karrebæksminde. Dog ikke som deltagere, men som myndighed for at kontrollere, at sikkerhedsbestemmelserne blev overholdt. Der blev kontrolleret en række både, og det resulterede i fire sigtelser, dels for ikke at have medbragt speedbådscertifikat, dels for manglende sikkerhed – altså f.eks. ikke at have medbragt sikkerhedsveste til alle på båden. Politiet følger op med flere sikkerhedskontroller i løbet af de kommende uger.

GULDBORG: Sigtet for at have stjålet lystbåd
En sejler, der lå i lystbådehavnen i Guldborg, ringede mandag formiddag til politiet og anmeldte, at der lå en anden båd i havnen, som formentlig var stjålet i Sverige. Han mente at kunne genkende båden fra billeder på en efterlysningsside på Facebook. Politiet rykkede ud til stedet, og betjentene fandt tre personer i alderen 23-33 år i båden. Den ene – en 24-årig mand fra lokalområdet – blev sigtet for tyveri af båden, og han skal nu afhøres om de nærmere omstændigheder.

RØDBYHAVN: Efterlyst 35-årig anholdt
Politiets udlændingekontrolafdeling tjekkede mandag klokken 12.00 en bus, der netop var kommet i land fra færgen i Rødbyhavn. Der var en 35-årig udenlandsk mand med i bussen, og det viste sig, at han var efterlyst af udenlandske myndigheder. Derfor blev han anholdt klokken 12.19, og han fremstilles tirsdag i grundlovsforhør i retten i Nykøbing.

NYKØBING: Tre sigtet for salg af stoffer
Mandag klokken 15.07 standsede politiet en bil på Gaabensevej i Nykøbing. Bilen lugtede kraftigt at hash, og derfor undersøgte politibetjentene den nærmere. En 16-årig fyr havde 199,3 gram hash med, og ved en efterfølgende ransagning på hans bopæl blev der fundet yderligere 20,4 gram.
En 18-årig mand havde 55 gram hash, og der blev også fundet en vægt.
De blev sammen med en 20-årig mand, som også var med i bilen, sigtet for salg af stoffer, og de blev taget med til afhøring på politistationen i Nykøbing. De blev alle tre løsladt igen mandag aften.

HASLEV: Straksdom til 53-årig for skud med oversavet jagtgevær
En 53-årig mand fra Haslev blev mandag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør i retten i Næstved. Han var blevet anholdt mandag klokken 9.55, efter at han søndag aften havde affyret to skud med et oversavet jagtgevær hos en bekendt i Haslev. Skuddene var rettet mod en motorcykel. Den 53-årige blev idømt fængsel i to år og seks måneder for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om under særligt skærpende omstændigheder at have medbragt og affyret et skydevåben. Den 53-årige blev varetægtsfængslet efter dommen.


INDBRUD
Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:
By Vej Type Tidsrum Udbytte Nakskov Svingelsvej Hus På et tidspunkt op til mandag klokken 10.30 Tre malerier med ukendt motiv og en PH-lampe Nykøbing Anemonevænget Hus Lørdag klokken 14.00 – mandag klokken 8.15 Endnu ikke endeligt opgjort Næstved Appenæs Bygade Hus Mandag klokken 11.00-11.15 Personlige papirer Rønnede Slettehavevej Landejendom Fredag klokken 12.00 – mandag klokken 9.20 Håndværktøj og et svejseværk Skælskør Skolevej Hus Søndag klokken 16.00-18.00 Tv af mærket Samsung, Playstation 4 og en grå postkasse



FÆRDSELSKONTROLLER
I det seneste døgn har politiet haft følgende færdselskontroller:
By Vej Tidspunkt Fuglebjerg Slagelsevej Mandag klokken 19.35-23.15 Syv trafikanter blev målt til at køre hurtigere end de tilladte 80 km/t. En blev målt til at køre ikke mindre end 150 km/t! Fem står til et klip i kørekortet, mens to risikerer en betinget frakendelse Haslev Bavnestræde Mandag klokken 12.39-13.05 Ingen sager Karise Skolegade Mandag klokken 15.05-17.00 Ni køretøjer blev standset og kontrolleret: En fik et klip i kørekortet for at køre 121 km/t i en 80 km/t-zone. Tre blev sigtet for at bruge håndholdt mobil under kørslen, to for at køre på ulovlige knallerter, og den ene var hverken forsikret eller indregistreret Sorø Banevej Mandag klokken 12.39-13.15 Ingen sager

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.


HASTIGHEDSKONTROLLER
Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:
By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip Fjenneslev Ringstedvej Mandag klokken 14.00-19.45 ATK 866 16 60 km/t 86 km/t To klip Nykøbing Gaabensevej, Stubberup Mandag klokken 7.20-14.15 ATK 3489 30 60 km/t 82 km/t Tre klip



PÅVIRKEDE TRAFIKANTER
I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:
By Vej Tidspunkt Person Sigtet for Haslev Vordingborgvej, Høsten Mandag klokken 14.08 36-årig mand fra Faxe Narkokørsel Nykøbing Gaabensevej Mandag klokken 15.25 20-årig mand fra Taastrup Narkokørsel



Kilde: Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi