Døgnrapport d. 17-07-2019

onsdag 17. jul, kl. 18:32

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag 160719 kl 0700 til onsdag 170719 kl 0700

Døgnets anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Agrovej, Tølløse
Murervej, Store Merløse
Industrivej, Jyderup

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Ved voldene, Ellinge Lyng, Vig
Trudsvej, Holbæk

Indbrud i fritids-/sommerhus: Sleipnersvej, Nykøbing Sj.
Skovskellet, Fårevejle

Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen


Forsøg på indbrud i klatrepark – Tinghulevej, Højby Sjælland – Odsherred Tirsdag kl. 03.03 fik politiet en anmeldelse om, at en mand var ved at bryde ind i en bygning ved en klatrepark. En patrulje kørte hurtigt frem til stedet, hvor de mødte en mand, der kom småløbende langs Tinghulevej på vej væk fra gerningsstedet. En hundepatrulje var kørt frem til gerningsstedet, hvor de fandt en efterladt bil. En politihund fik fært af en person, der var gået fra bilen og hen til det sted på Tinghulevej, hvor den anden patrulje stod med den tilbageholdte mand. Politiet sigtede og anholdt derfor manden, en 40-årig fra Nykøbing Sjælland, der nægtede al kendskab til sagen. Han blev taget med til afhøring på politistationen, hvorefter han blev løsladt. Den 40-årige er fortsat sigtet for forsøg på indbrud i klatreparken, og politiet skal nu undersøge sagen nærmere. Den 40-årige vil høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Falsk ”betjent” franarrede Nem-id – Hørve, Odsherred Kl. 09.10 fik politiet en anmeldelse fra en 30-årig mand fra Hørve, der mandag eftermiddag var blevet ringet op af en mand, der sagde at han var fra politiets afdeling for økonomisk kriminalitet. Den falske ”betjent” sagde til den 30-årige, at han var blevet hacket, og at politiet derfor skulle bruge oplysninger om hans Nem-id og koder. Den falske ”politimand” virkede meget overbevisende og troværdig, så den 30-årige sendte derfor oplysningerne på mail til den falske betjent. Samme dag blev der optaget et kviklån på 12.000 kr ved brug af den 30-åriges Nem-id. Politiet efterforsker nu sagen, for at forsøge at finde frem til den falske betjent.

Borgerne opfordres til aldrig at give personfølsomme oplysninger over telefon og mail til personer, der ringer op og siger, at de er fra myndigheder, banker eller lignende. Politi og andre myndigheder ville aldrig bede om at få oplysninger om koder og nøglekort. Hav altid en sund skepsis til uopfordrede henvendelser med hjælp til at løse diverse it-problemer eller tilbud om andre serviceydelser, som du ikke selv har bedt om. Er du i tvivl om du har modtaget et opkald fra en falsk myndighedsperson, så kontakt den givne myndighed, som kan hjælpe dig med en afklaring.

Spirituskørsel – Nykøbing Sjælland – Odsherred Kl. 19.57 fik politiet en anmeldelse om, at en kvindelige bilist havde kørt hasarderet ved indkørslen til en campingplads, og at hun kunne mistænkes for at have kørt spirituskørsel, så anmelderen havde taget kvindens bilnøgler. Kvinden var efterfølgende gået ind i en campingvogn. Politiet kom frem, hvor de fandt en 62-årig kvinde fra Ballerup sovende i campingvognen. Kvinden var påvirket af spiritus, så hun blev sigtet og anholdt, for at få udtaget en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, så vil kvinden høre nærmere fra politiet.

Musik til ulempe – Trylleskoven, Solrød Strand Kl. 23.35 ringede en borger og anmeldte, at hendes nattesøvn blev forstyrret af høj musik fra en gruppe unge, der festede i Trylleskoven. Musikken kunne ifølge anmelderen tydeligt høres, selvom døre og vinduer var lukkede. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf 8 unge, der lyttede til høj musik fra en soundbox. Ejeren af soundboxen, en 15-årig ung mand fra Solrød Strand fik påbud om at skrue ned, samt at holde musikken dæmpet, så politiet ikke skulle komme igen. Der kom ikke yderligere anmeldelser om larm fra Trylleskoven den nat.

Ulovlig knallert – Greve Strandvej, Greve Kl. 0020 så en politipatrulje en lille knallert, der blev ført midt på vejen uden lys. Føreren af knallerten havde ikke styrthjelm på, og han kørte over for rødt lys i et kryds. Politiet standsede knallerten, der blev ført af en 18-årig mand fra Haslev. Han blev sigtet for at have kørt på en konstruktivt ændret knallert, så den kunne køre hurtigere end tilladt. Derudover blev han sigtet for at køre uden hjelm og over for rødt lys. Politiet beslaglagde knallerten, der nu skal testes på et rullefelt for at se, hvor hurtigt den kan køre. Den sigtede vil herefter høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi