Døgnrapport d. 05-08-2019

mandag 05. aug, kl. 19:40

Uddrag af døgnrapport fra fredag 020819 kl 0700 til søndag 050819 kl 0700

Weekendens anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Tølløsevej, Tølløse
Geminivej, Greve
Solvangsvej, Herfølge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Hovgårdsparken, Greve
Dagmarvænge, Greve
Hinbjerg, Karlslunde
Godsparken, Greve
Nykøbingvej, Føllenslev
Bjørnevej, Vipperød
Moseskrænten, Lille-Skensved
Hornemannsvej, Store-Heddinge
Skovager, Roskilde
Rengevej, Store-Heddinge
Følfodvej, Svebølle
Moserøjel, Greve
Tværager, Greve
Mejsevej, Solrød Strand
Kirkebjerg, Nørre Asmindrup
Kildeagervej, Benløse
Dr. Schadsvej, Nykøbing Sj.
Kirkebjerg, Nørre Asmindrup
Skovbrynet, Jyderup

Indbrud i fritids-/sommerhus: Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.: Hovedgaden, Borup
Indbrud i skole og institutioner mv.:


Fredag – lørdag
Spirituskørsel uden førerret – Nytorv, Store-Heddinge, Stevns Kl. 1730 standsede politiet en 51-årig mand, der førte en personbil selvom han ikke havde gyldig førerret. Manden var spirituspåvirket, så han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 51-årige høre nærmere fra politiet.

Mand sigtet for ordensbekendtgørelsen på Ringsted Festivalen, Ringsted Kl. 1830 var en 81-årig mand fra Ringsted blevet træt af, at der blev spillet høj musik fra fodboldhuset i forbindelse med Ringsted Festivalen. Den 81-årige gik derfor hen til gruppen af unge, der spillede musik for at få dem til at dæmpe sig. Der opstod uenighed imellem parterne, og det førte til, at den 81-årige tildelte en 18-årig mand fra Ringsted et knytnæveslag. Vidner på stedet tilbageholdt den 81-årige indtil politiet kom frem og afhørte parterne. Den 81-årige blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og han erkendte forholdet. Han kan nu forvente at få en bøde for sin optræden.

Motorcykler samlet ved transportcentret – Nordhøj, Køge Kl. 2250 fik politiet flere anmeldelser om, at der blev kørt ræs ved transportcentret. En patrulje blev send til stedet, hvor de traf omkring 20 motorcyklister. Der var rolig på stedet, da politiet kom frem, men politiet blev i området indtil motorcyklerne forlod stedet omkring kl. 2330, og der kom ikke flere anmeldelser fra transportcentret.

Bil beslaglagt efter spiritus/narkokørsel – Solrød Byvej, Solrød Strand Kl. 0025 sigtede og anholdt politiet en 32-årig mand fra Solrød Strand, der kørte i en personbil, selvom han var påvirket af både spiritus og narko. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Den 32-årige var desuden frakendt førerretten og sigtet tilstrækkeligt mange gange til, at politiet kunne beslaglægge bilen med henblik på konfiskation. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 32-årige høre nærmere fra politiet. Sagen vil senere blive afgjort ved et retsmøde, hvor retten vil tage stilling til, om bilen skal konfiskeres.

Spirituskørsel gennem drive-in – Valdemar Sejrsvej, Holbæk Kl. 0251 kørte en tydeligt spirituspåvirket mand igennem drive-in ved en fastfoodrestaurant. Politiet sigtede og anholdt manden, en 37-årig mand fra Hørve, der ikke ønskede at deltage i en alkometertest. Han blev taget med til en blodprøveudtagelse, som skal påvise om den 37-årige havde en promille over det tilladte. Når resultatet kommer vil han høre nærmere fra politiet.

Brand i biler, Thors Kvarter, Greve Kl. 0254 kom et alarmopkald om brand i to biler. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor det viste sig at der var brand imellem de to køretøjer. Ved de foreløbige undersøgelser af stedet viste det sig, at der var løbet brændstof fra det ene køretøj, og at branden formentlig var startet i motoren på den ene bil. Politiet skal dog undersøge branden nærmere, for at fastslå brandårsagen. Ingen personer kom til skade ved branden, men der skete store skader på køretøjerne.

Færdselsindsats ved Ringsted Festivalen, Ringsted Lørdag imellem midnat og kl. 0200 foretog politiet en færdselskontrol ved Ringsted Festivalen med fokus især på spiritus og narkokørsel. Politiet kontrollerede 38 biler og 3 cykler. To blev sigtet for forkert eller manglende lygteføring og en blev sigtet for ikke at medbringe sit kørekort. Herudover fandt politiet ikke grundlag for at sigte nogen i forbindelse med kontrollen.


Lørdag - søndag
Vold mod DSB-medarbejder – Roskilde Station, Roskilde Kl. 0641 lørdag morgen blev en DSB-medarbejder overfaldet af en 26-årig mand fra Holbæk. DSB-medarbejderen havde påtalt mandens færden på togskinnerne, hvorefter den 26-årige tildelte slag og spark til medarbejderen. Da politiet kom frem udtalte manden trusler mod politifolkene. Den 26-årige fra Holbæk blev anholdt og sigtet for overtrædelse af jernbaneloven ved at opholde sig på skinnerne, han blev sigtet for vold mod personer i offentlig tjeneste, forsøg på kvalificeret vold og trusler mod polititjenestemænd. Han blev løsladt efter afhøring, men er fortsat sigtet.

Brugstyveri af båd – Havnen, Kalundborg Kl. 0901 kørte politiet til havnen i Kalundborg, hvor et fortøjningsfirma havde fået stjålet en motorbåd, som efterfølgende var set i nærheden af Røsnæs. Politiet fandt båden og føreren, da den kom tilbage til havnen i Kalundborg, og her blev 24-årig lokal mand anholdt og sigtet for brugstyveri og for at have sejlet i båden, selvom han var påvirket af spiritus. Manden fik udtaget en blodprøve og blev afhørt til sagen, hvorefter han blev løsladt. Han er fortsat sigtet.

Færdselsuheld med personskade – Roskildevej/Bryggervej, Hvalsø – Lejre Kl. 1351 blev politiet alarmeret om et færdselsuheld i krydset Roskildevej og Bryggervej, hvor en motorcyklist og en personbil var involveret. Motorcyklisten, en 62-årig mand fra Hvalsø, kom kørende ad Bryggervej i sydgående retning, og bilen ført af en 59-årig mand fra København kom kørende af Roskildevej i vestlig retning. Politiets indledende undersøgelser på stedet og vidners forklaring peger i retning af, at motorcyklisten ikke standsede for sin ubetingede vigepligt og fortsatte ind i siden på bilen. En bilinspektør kom til stedet og foretog undersøgelser, der skal fastlægge omstændighederne ved færdselsuheldet. Den 59-årige fører fra København blev rutinemæssigt testet for, om han var påvirket under kørslen, hvilket viste et negativt resultat. Motorcyklisten blev fløjet til Rigshospitalet med helikopter og er fortsat indlagt med alvorlige skader. Trafikken blev omdirigeret på stedet og blev åbnet igen omkring kl. 1545.

Brand i etageejendom – Gersagerparken, Greve Kl. 1506 kørte politi, brandvæsen og ambulancer til en brand i en lejlighed i Gersagerparken. Mange beboere blev evakueret af hensyn til brandfare, og politi og redningsfolk var massivt til stede af frygt for brandens spredning. Ingen beboere kom til skade, men der skete omfattende skader på lejligheden, hvor branden opstod. Politiet optog rapport på stedet og afhørte naboer og beboeren i den brændte lejlighed, der dog ikke var hjemme, da branden opstod. Det formodes, at branden er opstået ved et askebæger, og politiet skal nu undersøge, om nogen kan drages til ansvar for branden.

Narkokørsel uden førerret – Kirkemosevej, Føllenslev – Kalundborg Kl. 1647 standsede politiet en personbil ført af en 25-årig mand fra Stenlille, der var påvirket af euforiserende stoffer. Manden kørte desuden bil, selvom han ikke havde generhvervet sit kørekort. Da det ikke var første gang, at den 25-årige sad bag rattet i sin bil, selvom han ikke havde førerret, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation, så det ikke kan gentage sig. Han blev anholdt og fik udtaget en blodprøve, og senere vil han høre fra politiet om sin bil og sin narkokørsel.

Narkokørsel uden førerret – Skovvænget, Køge Kl. 1713 blev en 29-årig mand fra Køge anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel i bil uden førerret. Manden fik udtaget en blodprøve og løsladt, men han vil blive kontaktet af politiet, når hans sager skal afgøres.

Orden og sikkerhed – Omøvej, Køge Kl. 1720 kørte politiet ud til en 43-årig lokal mand, der var meget påvirket af alkohol og samtidig var udfarende og truende. Han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han blev løsladt, da promillen var faldet, men han er fortsat sigtet i sagen.

Kontrol af sejlads – Køge Bugt, Køge Lørdag aften foretog Midt- og Vestsjællands Politi en maritim kontrol af i alt 23 fartøjer i Køge Bugt, Køge, hvoraf 8 ikke havde helt styr på reglerne. En fik en bøde for at sejle for tæt på kysten med for høj hastighed, tre havde ikke forsikringscertifikat med på båden, en havde ikke lovlige redningsvest med, en havde ikke forsikring på båden, og to havde ikke deres speedbådscertifikat med sig. Politiet opfordrer de sejlende til at tjekke op på reglerne og have styr på både redningsveste, certifikater og sikkerheden.

Narkokørsel – Stevnsvej, Strøby Egede – Stevns Kl. 1825 blev en 32-årig mand fra Birkerød anholdt og sigtet for at køre bil i narkopåvirket tilstand. Han fik udtaget en blodprøve og løsladt, men senere vil han høre fra politiet om sagen.

Narkokørsel uden førerret med hash i bilen og med ugyldige nummerplader – Tegnlovnsvej, Ringsted Kl. 2028 blev en 21-årig mand fra Regstrup anholdt og sigtet for narkokørsel, hvortil han fik udtaget en blodprøve. Under ransagning af bilen fandt politiet desuden omkring 15 gram hash, som fører blev sigtet for at være i besiddelse af. Politiet tog nummerpladerne af bilen, da de var afmeldt, og de mange sager vil den 21-årige høre nærmere om, når de skal afgøres.

Spirituskørsel – Esbern Snarresvej, Kalundborg Kl. 0030 blev en 17-årig mand fra Kalundborg anholdt og sigtet for at køre på knallert, uagtet han var påvirket af spiritus og ikke havde førerret. Han fik udtaget en blod prøve og vil høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Overtrædelse af ordenbekendtgørelsen – Dansebar, Jernbanegade, Roskilde En 18-årig mand fra Vallensbæk blev kl. 0040 anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han ikke ville forlade området foran Dansebar, selvom han var nægtet adgang. Politiet kom til stedet for at bistå stedets dørmand i sagen, men heller ikke her ville den 18-årige forlade stedet. Han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og tilbragte natten i detentionen.

Hærværk, graffiti – flere steder i Roskilde Kl. 0126 så en politipatrulje mistænkelig adfærd på Holbækvej i Roskilde. En 16-årig ung mand fra Askeby og en 18-årig mand fra Roskilde blev anholdt og sigtet for hærværk i form af grafitti. De var begge i besiddelse af spraydåser og fotografier af flere steder i Roskilde med påtegnet graffiti. De blev løsladt efter afhøring til sagen og fik konfiskeret deres udstyr. De vil høre mere om sagen, når den skal afgøres.


Søndag - mandag
Musik til ulempe – L.C Worsøesvej, Holbæk Kl. 2112 anmeldte en borger, at der for 3. gang i denne uge blev spillet høj musik fra nogle biler, der holdt på en tankstation, hvilket var til stor gene. En patrulje blev sendt til stedet, hvor der var samlet omkring 10 biler og en gruppe unge mennesker, der hyggede sig og talte sammen. Der blev ikke spillet høj musik mens patruljen var til stede, så de tog en snak med gruppen om at vise hensyn til de omkringboende, hvorefter politiet kunne fortsætte til andre opgaver uden yderligere indgriben.

Narkokørsel og narko i bilen – Vordigborgvej, Herfølge – Køge Kl. 2145 sigtede og anholdt politiet en 19-årig kvinde fra Køge for narkokørsel, da hun førte en personbil, selvom hun var påvirket af hash og kokain, hvilket blev påvist ved en narkometertest. To mandlige passagerer blev desuden funder i besiddelse af narko. En 20-årig mand fra Køge blev sigtet for at have 0,23 gram ketamin på sig og en 19-årig mand fra Herfølge blev sigtet for at være i besiddelse af 0,23 gram kokain. Den 19-årige kvinde blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter hun blev løsladt. De tre kan nu alle forvente at høre nærmere fra politiet.

To mænd fik bøde for at tisse på gaden – Algade, Roskilde Kl. 2251 bemærkede en politipatrulje to mænd, der stod og tissede på gaden foran Algade 50. Politiet sigtede to 18-årige mænd fra Borup for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen for deres uanstændige opførsel, idet den var egnet til at forstyrre den offentlige orden. De to mænd kan nu forvente at modtage en bøde på 1000 kr. hver for den episode.




Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi