Døgnrapport d. 07-08-2019

onsdag 07. aug, kl. 19:51

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 7. august 2019

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 10.00 i Retten i Aarhus en 24-årig mand, der sigtes for at have tiltvunget sig andet seksuelt forhold end samleje med en 19-årig kvinde i Aarhus i nat.

Da anklagemyndigheden har anmodet om dørlukning, har Østjyllands Politi ikke yderligere oplysninger om sagen.

**

Polsk mand stoppet med bilen fuld af værktøj En patrulje standsede natten til onsdag kl. 04.10 på Vestre Strandallé i Risskov en polsk indregistreret bil i forbindelse med en rutinekontrol. Føreren i bilen identificerede sig som værende en 34-årig mand fra Polen. Betjentene spottede, at der i bilens midterkonsol lå en peberspray, og manden blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenloven, og betjentene ville gerne se nærmere på resten af bilen.

Ved ransagning af bilen fandt betjentene yderligere en pebersprays, to walkie-talkies en kikkert, et kamera og en hel del værktøj, såsom hammer, koben, skruetrækker mv., som man kunne formode var indbrudsværktøj. Da der bagi bilen blev fundet diverse tasker, punge, kontanter og ID-kort, blev den 34-årige mand foreløbigt sigtet for tyveri fra ukendt sted. Betjentene fandt også noget skunk, og manden blev derfor også sigtet for narkobesiddelse.

**

Kastede med hjulkapsler Natten til onsdag kl. 01.45 var et vennepar, en 16-årig dreng og en 16-årig pige, på vej fra Circle K på Østerbrogade i Grenaa og i retning mod Netto, da de blev opmærksomme på en gruppe drenge, der var på vej i modsatte retning. Pludselig kastede én af drengene en hjulkapsel mod venneparret og råbte ”kan I gribe?”. Det fik den 16-årige dreng til at spørge, hvad han havde gang i, hvorefter personen gik hen til den 16-årige, mens resten af gruppen gik videre.

Ifølge den 16-årige råbte de to lidt af hinanden, hvorefter den 16-årige begyndte at gå fra stedet. Han nåede dog ikke langt, før personen tog fat i ham bagfra ved at lægge en arm om hans hals og lægge ham ned, hvorefter han slog ham flere gange i ryggen og i ansigtet. Den 16-årige pige forsøgte at skille parterne ad, men endte også selv på jorden. Den 16-årige dreng fik sig dog revet fri og løb fra stedet.

Gerningsmanden beskrives som:


Dansk af udseende 22-25 år gammel 185-190 cm høj Lys i huden og med brunt, kort hår Havde et bredt smil, mørkebrune skægstubbe, lige tænder og fremhævet kæbe Talte dansk Var iført rød/orange trøje og kasket i samme farve Østjyllands Politi hører gerne fra vidner, der kan have set episoden ved Cirkle C på Østerbrogade i Grenaa kl. 01.45 i nat. Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

**


Ung butikstyv i Kvickly Tirsdag kl. 19.20 blev Østjyllands Politi kaldt ud til Kvickly på Kirketorvet i Tranbjerg, hvor personalet havde tilbageholdt en ung butikstyv. En medarbejder havde set den 15-årige dreng, der var i færd med at forlade butikken med en flaske spiritus, som han ikke havde betalt for.

Da politiet ankom til butikken, blev den 15-årige dreng sigtet for butikstyveri. Han blev bortvist fra butikken med besked om, at han ikke skulle vise sig der igen, hvorefter betjentene, på grund af hans unge alder, kørte ham hjem til sine forældre for at underrette dem om hændelsen.

**


Mand viste penis ved Plantorama Tirsdag ved 16-tiden var to 13-årige veninder en tur i Plantorama på Marsvej i Randers. Da pigerne gik ud af butikken satte de sig på nogle paller udenfor butikken, mens de ventede på at blive hentet. Her så de en mand, der stod ud for indgangen og så på blomster. Pigerne kunne se, at manden ikke havde nogen underbukser på, og at hans penis hang ud fra et hul på bukserne. Manden fik flere gange øjenkontakt med pigerne, men tog ikke kontakt til dem. Pigerne var noget rystede og besluttede sig for at gå fra stedet, mens manden gik ind i Plantorama.

**


Færdsel Tirsdag kl. 06.45 skete der et færdselsuheld på Aarhus Syd motorvejen ved Hasselager. To biler, ført af henholdsvis en 28-årig kvinde og en 51-årig mand, kom begge kørende på motorvejen i sydgående retning, da den 28-årige kvindelige bilist ville overhale den anden bil. Under overhalingen skred den 28-åriges bil ud i midterabatten og ramte ind i venstre side på den 51-åriges lastbil. Der skete kun materiel skade ved sammenstødet, der dog gav lidt forstyrrelser i morgentrafikken.

Tirsdag kl. 07.55 skete der et færdselsuheld på den østjyske motorvej ved Tilst. En 29-årig mandlig lastbilchauffør kom kørende på motorvejen i nordgående retning, da han kom for tæt på en forankørende lastbil, der blev ført af en 51-årig mand. Grundet køkørsel på stedet bremsede den forankørende lastbil op, og den 29-årige chauffør nåede ikke at bremse, så der skete sammenstød mellem de to lastbiler, hvilket medførte betydelige skader på fronten på den 29-åriges lastbil og skader bagpå den anden lastbil. Ingen personer kom til skade ved uheldet, der dog skabte lang kø i morgentrafikken. Den 29-årige chauffør blev sigtet for ikke at holde tilstrækkelig afstand til forankørende.

Tirsdag kl. 08.15 skete der et færdselsuheld i krydset Herredsvej/Viborgvej i Hasle, Aarhus V. En 55-årig kvindelig bilist kom kørende ad Viborgvej og ville standse ved lyskrydset ved Herredsvej, da hun blev påkørt bagfra af en bil ført af en 64-årig kvinde. Der skete kun materiel skade ved sammenstødet. Den 64-årige kvinde blev sigtet for ikke at holde tilstrækkelig afstand til forankørende.

Tirsdag kl. 09.24 skete der et færdselsuheld på Hobrovej i Randers NV. En 56-årig kvinde på el-scooter kørte ind i bagenden af en bus og faldt af sin scooter. Kvinden blev kørt til skadestuen for at blive behandlet for et muligt brud på armen.

Tirsdag kl. 12.45 skete der et færdselsuheld på Auningvej i Mørke. En 47-årig kvindelig bilist kom kørende ad Auningvej, da hun i krydset ved Kåløvej kunne se en minibus komme kørende fra Kåløvej. Kvinden syntes at minibussen tog farten af, men da den kom frem til krydset, fortsatte chaufføren frem for ubetinget vigepligt, hvilket fik kvinden til at trække bilen over i modsatte side af vejen, hvor hun ramte et skilt og et hegn. Der skete kun materiel skade ved uheldet.

Tirsdag kl. 13.47 skete der et færdselsuheld i krydset Prins Christiansgade/Hobrovej i Randers C. En 19-årig kvindelig bilist har forklaret til politiet, at hun kom kørende ad Prins Christiangade og skulle krydse Hobrovej. Da hun holdt i krydset, stod der en stor flok børn og blokerede for hendes udsyn, hvorfor hun ville køre lidt frem i krydset for at kunne orientere sig. I samme øjeblik kom en 42-årig mandlig cyklist kørende på cykelstien, hvor den 19-åriges bil ragede ud over, og cyklisten kørte ind i siden af bilen. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

Tirsdag kl. 17.30 blev en 38-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Mimersvej i Randers NV. Da det var tredje gang inden for de seneste tre år, at den 38-årige blev taget i at køre bil uden førerret blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation.

Tirsdag kl. 20.10 blev en 25-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Viborgvej i Randers NV.

**


Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt otte indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.


På Birkebakken i Lystrup begået mellem mandag den 5/8 kl. 22.30 og tirsdag den 6/8 kl. 07.00 På Herman Bangs Vej i Ebeltoft begået mellem mandag den 5/8 kl. 09.30 og tirsdag den 6/8 kl. 09.40 På Dortesvej i Brabrand begået mellem søndag den 28/7 kl. 00.00 og tirsdag den 6/8 kl. 10.00 På Dr. Larsens Vej i Hadsten begået tirsdag den 6/8 mellem kl. 06.30 og kl. 12.15 På Hvedevangen i Aarhus N begået mellem mandag den 29/7 kl. 10.00 og tirsdag den 6/8 kl. 11.45 På Digtergangen i Åbyhøj begået mellem søndag den 4/8 kl. 18.30 og tirsdag den 6/8 kl. 16.15 På Lyngdal i Grenaa begået tirsdag den 6/8 mellem kl. 07.40 og kl. 17.35 På Århusvej i Grenaa begået mellem mandag den 5/8 kl. 21.00 og tirsdag den 6/8 kl. 18.00

Kilde: Østjyllands Politi