Døgnrapport d. 09-08-2019

fredag 09. aug, kl. 17:17

Uddrag af døgnrapport fra torsdag 080819 til fredag 090819

Døgnets anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Ingen anmeldelser

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Eskildstrupvej, Eskildstrup, Ringsted
Hvedevænget, Tuse, Holbæk
Højerup Bygade, Højerup, Store-Heddinge
Rugvænget, Tuse, Holbæk

Indbrud i fritids-/sommerhus: Ingen anmeldelser

Indbrud i skole og institutioner mv.: Skoleager, Greve

Færdselsuheld, spærrede vognbaner – Vestmotorvejen, østgående, Ringsted Kl. 08.05 ramte en 55-årig kvinde fra Juelsminde bagenden af en trailer, da hun skulle foretage vognbaneskift på Vestmotorvejen. Traileren, der sad bag på en personbil ført af en 52-årig mand fra Veflinge, væltede af bilen og havnede i midterrabatten med bunden i vejret. På vejen ud i midterrabatten ramte traileren en anden bil ført af en 57-årig mand fra Korsør. Ingen personer kom til skade, men uheldet skabte trafikale problemer indtil kl. 09.15, hvor trafikken lettere kunne glide forbi.

Arbejdsskade – Færøvej, Herfølge - Køge Kl. 09.20 faldt en 63-årig mand fra Køge ned fra en repos, der var hævet mellem 20-30 cm. over jorden. Manden faldt ned og landede på siden og klagede over ondt i skulderen og maven, idet han for nylig havde gennemgået en operation. Manden blev tilset af en ambulance på stedet, og politiet optog rapport, som sendes til Arbejdstilsynet for videre sagsbehandling.

Mulig person i nød – Strandbakken, Fårevejle - Odsherred Kl. 09.31 ringede en 76-årig mand, der er beboer i området, til politiet, fordi han var bekymret over noget efterladt badetøj på standen. Manden havde i længere tid observeret på tøjet og kigget i området, men ingen havde meldt sig som ejer. Politiet kørte derfor til stedet med flere patruljer, hundepatrulje og indsatsleder. Politiet undersøgte området og bad Joint Rescue Coordination Center om hjælp. De iværksatte et redningsprogram med helikopter, der fra luften skulle eftersøge mulige personer i nød til havs. Et andet vidne kom til stedet og sagde, at hun havde lagt en sten oven på de efterladte ting omkring kl. 0730, for at ejendelene ikke skulle blæse væk, men hun kendte ikke ejeren af effekterne. En person fra en beboerforening kom til stedet og efterlyste ejeren af effekterne på en Facebookgruppe, hvilket fik en ung dreng til at komme og hente effekterne. Politiet afblæste derfor eftersøgningen omkring kl. 11.05.
Politiet henstiller til, at borgerne husker deres ejendele på stranden, således myndighederne ikke værksætter store eftersøgninger. Skal man ud på en længere svømmetur, kan det være en fordel at efterlade en seddel med dato og tidspunkt, så man ikke skaber unødig utryghed. Politiet vil også opfordre borgerne, der finder efterladte ejendele på stranden, til at undersøge effekterne og det omkringliggende landskab grundigt. Bliver man bekymret for, at en person er i nød, skal man altid kontakte politiet.

Ulovlig kniv – Rådmandshaven, Roskilde Kl. 13.26 traf politiet en 16-årig dreng fra Korsør, der ved samtale med politiet blev mistænkt for at være i besiddelse af ulovlige genstande. Politiet sigtede og visiterede drengen og fandt en ulovlig kniv, der kunne skjules i et etui og med en bladlængde på 6,5 cm. Kniven blev konfiskeret, og drengen og hans værge blev underrettet om, at drengen fortsat er sigtet for overtrædelse af knivloven ved at have en kniv på sig i det offentlige rum uden anerkendelsesværdigt formål.

Butikstyv – Torvet, Køge I en sportsforretning blev en 35-årig udenlandsk mand stoppet på vej ud af butikken med en sportstrøje i tasken, som han ikke havde betalt for. Manden blev derfor anholdt kl. 15.00 og kørt til detentionen. Efter afhøring erkendte manden forholdet, og sagen blev afgjort med en advarsel.

Brand i skur ved sommerhus – Skovlyvej, Vig – Odsherred Kl. 23.35 kørte politi og brandvæsen til en brand i et skur til et sommerhus i Vig. Slukningen tog knap en halv time, men skuret var helt udbrændt, og sommerhuset fik sodskader på den ene væg. Politiet optog rapport på stedet og skønnede umiddelbart, at branden var opstået i en kortslutning.

Narkokørsel uden førerret og besiddelse af narko og kniv – Møllehusvej, Roskilde Kl. 01.15 traf politiet en 28-årig mand fra Roskilde, som sad på førersædet af en bil med bilen tændt. Manden var frakendt førerretten og påvirket af euforiserende stoffer. Ved visitation af manden og ransagning af bilen fandt politiet kokain og en foldekniv, som var ulovlig at bære i det offentlige rum uden anerkendelsesværdigt formål. Manden blev sigtet og anholdt til alle forholdene, og blev løsladt efter afhøring og udtagelse af en blodprøve. Manden vil høre nærmere om sagerne, når de skal afgøres.

Kørsel i frakendelsestiden – Tissøvej, Jorløse, Jerslev Sj. – Kalundborg Kl. 03.10 forsøgte politiet at bringe en personbil til standsning, men føreren prøvede at undløbe fra stedet. En hundepatrulje kom derfor til stedet og fandt frem til en 36-årig mand fra Mullerup, Slagelse, der var frakendt førerretten. Han blev anholdt og sigtet, og efter afhøring blev manden løsladt. Han er fortsat sigtet i sagen og vil høre nærmere, når den skal afgøres.

Butikstyveri – Cirkel K, Københavnsvej, Roskilde Kl. 04.29 ringede en ansat i kiosken ved Cirkel K i Roskilde til politiet, fordi en ukendt gerningsmand havde begået butikstyveri. Gerningsmanden havde forladt butikken med ubetalte varer, og medarbejderen havde forsøgt at standse manden ved dennes bil. Det lykkedes dog ikke, men medarbejderen opgav signalement af manden og bilen til politiet, som nu leder efter den undkørte butikstyv.
Han beskrives som:
A: Mand, Dansk af udseende, 45-50 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Skægstubbe., Iført: Grå dynejakke. Mørke bukser., Køretøj: Citroën C1, Sort.
Politiet hører gerne fra personer, der kender manden, eller som desuden har oplysninger til sagen

Bekymrede borger så bil i grøften – Odsherredvej, Nørre-Asmindrup - Odsherred I løbet af morgenen har flere borgere ringet til politiet, fordi de har set en bil i grøften, hvor airbaggen var udløst. Der var dog ingen personer i nærheden, og borgerne har derfor været bekymrede for, om nogen var kommet til skade ved et færdselsuheld. Politiet har derfor søgt efter ejeren af bilen, som selv havde henvendt sig på Holbæk Sygehus med smerter. Den 57-årige kvinde fra Odsherred, der havde ført bilen, havde forsøgt at undvige et dyr på vejen, havde mistet herredømmet over bilen, var kørt i grøften og havde ramt et træ. Kvinden blev udskrevet lidt før kl. 07.00 og har det efter omstændighederne godt. Politiet vil i løbet af i dag påsætte minestrimmel (politistrimmel) på bilen, således at borgerne er opmærksomme på, at politiet har styr på sagen.


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi