Døgnrapport d. 12-08-2019

mandag 12. aug, kl. 13:33

Uddrag af døgnrapporten


Musik til ulempe
Igen i denne weekend har politiet måtte køre ud til flere steder på øen for at formane folk til at skrue ned for musikken af hensyn til naboerne. Natten til lørdag var det først på Sverigesvej i Nexø og derefter i Buen i Rønne. Dernæst måtte vi igen en tur til Nexø – denne gang på Aasen.
Søndag aften var det turister i Østre Sømark, der blev vejledt om at skrue ned og lukke vinduerne.


Færdsel Lørdag kl. 16.38 blev en 67-årig mand standset på el-scooter på Østre Ringvej. En alkometertest slog ud over det tilladte, og manden måtte aflevere en blodprøve på hospitalet, der skal fastslå promillen.

Lørdag kl. 20.09 indløb anmeldelse fra et vidne, der havde set en beruset mand sætte sig ind i en bil ved Shell i Aakirkeby og køre fra stedet. Den samme bil blev senere spottet af en bilist på Søndre Landevej, dreje af ad Hovedgårdsvejen. Patruljen fandt frem til bilen, og en 30-årig mand blev anholdt og bragt til hospitalet for at få udtaget en blodprøve.

ATK-bilen holdt lørdag på Borrelyngvej i Rutsker. 27 bilister kørte stærkere end de tilladte 80 km/t. Højeste hastighed blev målt til 137 km/t, hvilket udløser en betinget frakendelse.

Søndag blev der først målt på Melstedvej efter henvendelser fra borgere. Syv bilister kørte stærkere end de tilladte 60 km/t. Højeste hastighed blev målt til 82 km/t, hvilket udløser klip i kørekortet. Senere blev der målt på Haslevej i Rønne. Kun en enkelt bilist blev målt til at køre for stærkt – 92 km/t mod de tilladte 80 km/t.


Beruser Lørdag ved 20-tiden modtog politiet flere henvendelser om, at en beruset mand lå og sov i et busskur på Aakirkebyvej i Rønne. Patruljen hjalp ham på benene og sendte ham hjem.


Uro Søndag kl. 00.40 indløb anmeldelse om optræk til slagsmål på Store Torv i Rønne. En 20-årig mand blev truffet i så påvirket en tilstand, at patruljen vurderede, han ikke kunne tage vare på sig selv, og i øvrigt var til fare for både sig selv og andre, så han blev taget med til stationen. Forinden nåede han at true en anden borger i en sådan grad, at han søndag blev fremstillet i Grundlovsforhør og varetægtsfængslet i 14 dage.

Søndag aften kl. 21.22 måtte en patrulje rykke til Klingegade i Rønne, hvor en 30-årig mand forsøgte at komme ind i ejendommen. Patruljen bortviste ham fra stedet. Kl. 04.40 forsøgte han at komme ind i en ejendom på Løkkegade i Rønne. Også her blev han bortvist. Kl. 05.13 var han imidlertid tilbage igen, så han blev anholdt og har overnattet i detentionen.


Brand Søndag kl. 17.26 indløb anmeldelse om naturbrand i bevoksning på toppen af Vang Granitbrud. Brandvæsnet vurderer, at 15-20 kvm er brændt, men de fik heldigvis hurtigt branden under kontrol. Årsagen til branden kendes ikke.
Kilde: Bornholms Politi
Læs flere nyheder fra Bornholms Politi