Døgnrapport d. 12-08-2019

mandag 12. aug, kl. 17:07

Den 9.-11. august 2019

NYKØBING FALSTER: 25-årig omkommet i trafikulykke
En 25-årig mand fra Vordingborg mistede livet fredag klokken 14.36 i et færdselsuheld på Gaabensevej ved Bruntofte. De første undersøgelser viste, at han kom kørende i en mindre personbil i sydlig retning, men trak ud i den modsatte vognbane og kørte frontalt ind i en lastbil, der kom kørende i nordlig retning. De pårørende er underrettet.

NÆSTVED: Hash
En patrulje kontaktede fredag klokken 16.41 to unge, der havde slået sig ned under et halvtag ved Nygårdsvej i Næstved. Der lugtede kraftigt af hash, og det viste sig, at en af de unge – en 17-årig mand fra Næstved – var i besiddelse af en lille klump hash på 1,7 gram. Han blev derfor sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer.

RØDBY: Menneskesmugling
Politiet standsede fredag klokken 20.10 to personer på henholdsvis 22 og 24 år fra udlandet, der ankom i et tog fra Puttgarden til Rødbyhavn. Den ene havde gyldige papirer, men det havde den anden ikke. De blev derfor begge anholdt – den 24-årige blev sigtet for at overtræde udlændingeloven og den 22-årige for menneskesmugling. De blev begge kørt til Storstrøms Fængsel.

NØRRE-ALSLEV: Færdsel, stoffer og kniv
En patrulje bemærkede fredag klokken 22.01 en bil, der kom kørende med høj hastighed på Herthadalvej. Den kørte venstre om et helleanlæg og i den modsatte vognbane. Politiet satte efter, men chaufføren undlod i første omgang at standse. Han standsede dog kort efter på en P-plads, og her viste det sig, at chaufføren – som var en 20-årig mand uden fast bopæl – ikke havde noget kørekort. Han virkede desuden påvirket af stoffer og da politiet ransagede bilen, blev der fundet både 1,8 gram hash, 2,5 gram marihuana og en ulovlig kniv. Herudover var bilens nummerplader stjålet, ligesom bilen ikke var hans egen. Den 20-årige mand blev derfor anholdt klokken 22.05 og sigtet for i alt 10 forskellige forhold.

RØDBY: Spøgelsesbilist
I fredags klokken 22.10 fik politiet et opkald fra en mand, der fortalte, at han netop var blevet passeret af en bil, der kørte mod kørselsretningen i det sydgående spor på motorvejen ved Rødby. Flere patruljer rykkede hurtigt ud til området og klokken 22.19 blev spøgelsesbilisten standset. Forklaringen på den uhensigtsmæssige kørsel handlede om fejltolkning af vejskilte. Bilens 36-årige mandlige fører blev sigtet efter færdselsloven.

VORDINGBORG: Sigtet for indbrudsforsøg i tøjbutik
Politiet fik lørdag klokken 1.13 en anmeldelse om, at en mistænkelig mand, som nogle tilfældigt forbipasserende borgere havde mødt på gaden i Vordingborg, havde truet med at lave et indbrud. Kort efter så en politipatrulje en mand, der passede på signalementet, stå i Algade ved en tøjbutik. Det var en 42-årig mand fra Nykøbing, og det viste sig, at der var slået hul i butiksruden med en betonsten. Den 42-årig blev anholdt og sigtet for indbrudsforsøg, og han blev taget med til politistationen i Næstved, hvor han blev afhørt, inden han blev løsladt igen klokken 3.00.

NÆSTVED: 28-årig råbte op
En 28-årig kvinde uden fast bopæl blev lørdag klokken 4.26 anholdt i Grønnegade i Næstved, hvor hun havde råbt op og skabt utryghed. For at sikre ro på stedet blev hun taget med til politistationen i Næstved, og hun blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

NYKØBING: Ville ikke oplyse navn til politiet
Lørdag klokken 4.40 fik politiet en anmeldelse om en mand, der skabte utryghed på Banegårdspladsen i Nykøbing. Han virkede småfuld, og da politiet ankom til stedet kort efter, ville han ikke oplyse sit navn og sin fødselsdag til betjentene. Han blev derfor anholdt, men kort efter fandt betjentene ud af, at der var tale om en 21-årig mand fra byen. Han blev sigtet for overtrædelse af retsplejeloven, og han står nu til en bøde på 1.000 kroner.

RØDBY: 40-årig udlænding anholdt
Lørdag klokken 17.20 standsede politiets udlændingekontrolafdeling en 40-årig udenlandsk mand i indrejsefeltet i Rødby, da han forsøgte at komme ind i landet. Han havde imidlertid ikke papirerne i orden, og derfor blev han anholdt og sigtet efter udlændingeloven.

NÆSTVED: Flere sigtelser i p-huse
Det lune sommervejr inviterer til at være længere ude, og det er da også helt fint, så længe man ikke generer andre – og da slet ikke i et parkeringshus. Men det skete to gange i lørdags i Næstved. Første gang var klokken 21.16, hvor en større flok yngre mennesker spillede høj musik i parkeringshuset på Grønvej. Her traf politiet flere personer, som sammen med en sigtelse for ulovligt ophold fik at vide, at de skulle slukke for musikken og gå et andet sted hen. Igen klokken 23.49 måtte politiet rykke ud til parkeringshuset på Kählersvej, hvor fire personer blev sigtet for ulovligt ophold på stedet og bortvist.

SLAGELSE: Smed hash fra sig
Natten til søndag klokken 2.29 blev en ung mand kontaktet af politiet i Langes Gård i Slagelse. Men i stedet for at komme hen til betjentene, stak han af. Han blev dog hurtigt indhentet, og under sin korte flugt smed han 4,6 gram hash fra sig. Det drejer sig om en 20-årig mand fra byen, som blev anholdt og sigtet efter lov om euforiserende stoffer.

NAKSKOV: Ville ind ad bagvejen
En 26-årig temmelig beruset mand fra Søllested var natten til søndag meget opsat på at komme ind på en bodega i Søndergade i Nakskov. I første omgang blev han afvist, men det var han ikke tilfreds med, og forsøgte derfor at komme ind ad bagindgangen i stedet. Det blev dog opdaget af dørmanden, og herefter fulgte et mindre håndgemæng, som resulterede i at politiet blev tilkaldt. Den 26-årige blev anholdt og sigtet efter ordensbekendtgørelsen og restaurationsloven og fik forbud mod at komme der foreløbig.

SORØ: To indbrudstyve anholdt
Tidligt søndag morgen fik politiet en opringning fra en vagt på en skole på Slagelsevej i Sorø. Han havde set to personer, der var i gang med at begå indbrud. Kort efter var politipatruljen på stedet, og lidt derfra traf betjentene en mand, der svarede til signalementet. Han blev anholdt og sigtet for indbrud. Ind på skolen havde den anden gerningsmand barrikaderet sig i et lokale, men ham fik de hurtigt ud. Også han blev anholdt og sigtet for indbrud. Det drejer sig om en 49-årig mand fra Fjenneslev og en 40-årig mand fra Sorø. Den 40-årige blev desuden sigtet efter lov om euforiserende stoffer og efter våbenloven.

SLAGELSE: 36-årig forsøgte at køre fra politiet
Lørdag klokken 22.19 så en politipatrulje, der kørte i Slagelse, en motorcykel, og betjentene besluttede sig for at gennemføre en rutinekontrol af føreren. Det var han dog ikke indstillet på, så han forsøgte at stikke af. I Løvegade mistede føreren herredømmet over motorcyklen, væltede og kørte ind i en lygtepæl. Det var en 36-årig mand fra Slagelse, og han blev kørt til sygehuset i Slagelse til behandling. Den 36-årige blev sigtet for spirituskørsel, og det viste sig, at motorcyklen var meldt stjålet sidste år. Den nummerplade, der sad på motorcyklen, hørte til en anden, og politiet skal nu klarlægge sagernes sammenhæng.

SØLLESTED: Fandt hampplanter i baghaven
Politiet var søndag klokken 9.00 i anden anledning på en adresse uden for Maribo, og her opdagede politibetjentene, at der groede hampplanter i baghaven. Der var i alt 23 planter, som blev høstet og taget med til destruktion. Politiet har en god fornemmelse af, hvem der har grønne fingre og som dyrkede planterne.

GEDSER: 22-årig sigtet for menneskesmugling
Politiets udlændingekontrolafdeling tjekkede søndag aften en bus, der kom i land med færgen i Gedser. En 21-årig udenlandsk mand, som rejste sammen med en 22-årig udenlandsk mand, havde ikke gyldig rejselegitimation med. Han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af udlændingeloven, mens den 22-årige mand blev anholdt klokken 19.30 og sigtet for menneskesmugling. Begge mænd er fortsat anholdt, og de skal formentlig senere i dag fremstilles i grundlovsforhør.INDBRUD
Politiet har i weekenden modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:
By Vej Type Tidsrum Udbytte Dianalund Agervænget Hus Onsdag klokken 10.00 – lørdag klokken 14.30 Ikke umiddelbart stjålet noget Haslev Kildebovej, Dalby Hus Lørdag klokken 15.00 – søndag klokken 17.20 Ikke umiddelbart stjålet noget Korsør Batterivej Hus Fredag klokken 8.00 – lørdag klokken 11.35 Ikke gjort op hvad der er stjålet Maribo Hudiksvallvej Hus Onsdag klokken 19.00 – fredag klokken 19.00 Ikke gjort op hvad der er stjålet Nakskov Branderslevvej, Branderslev Hus Torsdag klokken 20.35 – fredag klokke n8.30 En PH-lampe Nakskov Øster Nordlundevej Hus Søndag klokken 12.00-20.15 Boremaskine af mærket DeWalt, slagboremaskine af mærket Makita og en Stihl kædesav Nykøbing Erbovænget, Sundby Hus Fredag klokken 16.00 – lørdag klokken 9.00 Kontanter i euro og dollars Nykøbing Fuglehaven, Sundby Hus Fredag klokken 15.30 – søndag klokken 20.00 Ikke umiddelbart stjålet noget Nykøbing P. Freuchensvej Hus Lørdag midnat – klokken 8.00 Bærbar pc af mærket HP Nykøbing Snebærvej, Sundby Hus Torsdag klokken 10.00 – lørdag klokken 11.15 Ikke umiddelbart stjålet noget Næstved Købmagergade Hus Søndag klokken 23.59 Lamper af fabrikatet Louis Poulsen Rødby Mågevej Hus Fredag klokken 6.00 – søndag klokken 20.00 Guldsmykker og kontanter Rødby Tranevej Hus Fredag klokken 12.00 – søndag klokken 13.40 Kontanter Sakskøbing Gartnervænget Hus Fredag klokken 23.00 – lørdag klokken 21.30 Ikke umiddelbart stjålet noget Slagelse Egebjergvej, Sørbymagle Hus Lørdag klokken 17.00 – søndag klokken 5.15 Ikke gjort op hvad der er stjålet Slagelse Egebjergvej, Sørbymagle Hus Søndag midnat – klokken 5.00 Ikke umiddelbart stjålet noget Slagelse Kalundborgvej Hus Lørdag klokken 6.12 Ikke umiddelbart stjålet noget Vemmelev Enghavevej Hus Lørdag klokken 6.00-15.00 Kontanter i euro og smykker Vemmelev Smedevej Hus Onsdag klokken 12.00 – fredag klokken 1.030 Ikke gjort op hvad der er stjålet Vemmelev Vandværksvej Landejendom Fredag klokken 9.45-13.05 Ikke umiddelbart stjålet noget Vordingborg Engvej Hus Fredag klokken 7.00 – søndag klokken 8.40 Smykker Vordingborg Freiasvej Hus Fredag klokken 9.00 – søndag klokken 15.20 Ikke gjort op hvad der er stjålet Væggerløse Hejmdalsvej Hus Tirsdag klokken 19.30 – fredag klokken 11.50 Taske af mærket Michael Kors og smykker Væggerløse Rådhusparken Hus Mandag klokken 10.00 – fredag klokken 10.55 Ikke gjort op hvad der er stjålet


HASTIGHEDSKONTROLLER
Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:
By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip Korsør Vestmotorvejen Lørdag klokken 7.18-13.20 ATK 9428 573 110 km/t 179 km/t 16 klip og en betinget frakendelse Næstved Sorøvej Fredag klokken 14.30-20.15 ATK - 87 60 km/t 98 km/t 17 klip Rødby Nakskov Landevej, Tirsted Fredag klokken 11.15-13.45 ATK – bestilt færdselskontrol 202 11 80 km/t 111 km/t - Rønnede Faxevej, Kongsted Fredag klokken 8.50 ATK 659 41 60 km/t 93 km/t Fem klip Rønnede Faxevej, Kongsted Fredag klokken 8.55-12.25 ATK 900 81 50 km/t 84 km/t 10 klip og to betingede frakendelser Slagelse Vestmotorvejen Søndag klokken 7.09-13.12 ATK 7526 422 110 km/t 159 km/t Syv klip Vesterborg Bandholmvej Fredag klokken 7.30-10.30 ATK – bestilt færdselskontrol 84 3 80 km/t 101 km/t - Vordingborg Sydmotorvejen Søndag klokken 14.12-19.25 ATK 3170 236 90 km/t 158 km/t 33 klip og tre betingede frakendelser

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.
PÅVIRKEDE TRAFIKANTER
I weekenden har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:
By Vej Tidspunkt Person Sigtet for Kalvehave Kalvehave Havnevej Søndag klokken 14.23 54-årig mand fra Kalvehave Spirituskørsel på knallert Næstved Ringstedgade Lørdag klokken 1.21 44-årig mand fra Herlufmagle Spirituskørsel på knallert Næstved Ringstedgade Fredag klokken 23.56 28-årig kvinde fra Herlufmagle Narkokørsel Nørre Alslev Stationspladsen Fredag klokken 22.01 20-årig mand uden fast bopæl Narkokørsel Slagelse Grønningen Søndag klokken 15.55 24-årig mand fra Slagelse Narkokørsel Slagelse Løvegade Lørdag klokken 22.32 36-årig mand fra Slagelse Narkokørsel Slagelse Møllevænget, Kr. Stilinge Fredag klokken 20.06 64-årig mand fra Slagelse Spirituskørsel på knallert
Kilde: Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi