Døgnrapport d. 12-08-2019

tirsdag 13. aug, kl. 01:02

Fra døgnrapporten: Euforiserende stoffer beslaglagt og musik til ulempe dæmpet

Smykker og bærbar stjålet En mand i 60’erne kom hjem til en grim overraskelse i sit hus i Sæby. Huset havde tydeligvis været udsat for indbrud mellem lørdag den 3. august kl 09:30 til søndag den 11. august kl 17:15. Gerningsmanden brød ind gennem et vindue. Derfra fik han adgang til resten af huset. Tyven stjal blev blandt andet en række smykker og en bærbar.

Har du set mistænkelig færden på Skomagervej i Sæby? Kontakt politiet på 114.

Sund fornuft – også når du er på ferie • Få det til at se ud som om, der er nogen hjemme, når du og din familie er væk.
• Der må gerne være lidt uorden i haven, så det ser ud som om, der er nogen hjemme. Lad fx haveslangen eller trillebøren stå fremme.
• Tyve går mest efter computere, Ipads, mobiltelefoner, fladskærme og spillemaskiner. Dernæst efter smykker, kontanter, valuta og mærkevaretøj. Måske skal du sikre de mest værdifulde ting ekstra.

Kørsel under påvirkning i Brønderslev og Aalborg En mand i 70’erne blev standset i Brønderslev natten til mandag den 12. kl. 02:10, da han kørte usikkert. Chaufføren så ud til at være beruset, hvorefter patruljen udførte en alkometertest. Alkometertesten gav udslag over den tilladte promille på 0,5.
Manden blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Lørdag den 10. kl 03:08 blev føreren af en Audi også standset på Reberbansgade i Aalborg, da han fortsatte for indkørsel forbudt. Ved nærmere undersøgelse blev chaufføren skønnet spirituspåvirket og påvirket af euforiserende stoffer. Bilen blev visiteret, hvor der blev fundet en mindre klump hash. Ved en efterfølgende lægeundersøgelse blev påvirkningen af både spiritus og euforiserende stoffer tydeliggjort. Chaufføren blev derfor sigtet for kørsel under påvirkning, og kørekortet blev inddraget.


Kørsel under påvirkning har seriøse konsekvenser – og ikke kun for dit kørekort. Alene i Nordjylland blev 22 mennesker dræbt i forbindelse med spirituskørsel i 2013-2017.
Læs mere på:
sikkertrafik.dk/.../spirituskoersel


Musik til ulempe dæmpet af patrulje Natten til mandag kl 01:08 den 12. august ringede en kvinde i 40’erne til politiet for at klage over larm fra en havefest i Nibe.
En patrulje blev sendt til adressen, hvor selskabet blev bedt om at skrue ned for musikken.

Musikken blev derfor dæmpet og der kom ro på igen.

Villaindbrud i Frederikshavn Mellem torsdag den 8. august kl. 14:00 til lørdag den 10. august kl 18:00 blev en villa i Frederikshavn udsat for indbrud. Indbrudstyven brød et vindue op. Herefter fik tyven adgang til resten af huset. Blandt de stjålne genstande var fx en Playstation 4 og et højtaler anlæg.

Har du set mistænkelig færden på på Lauge Kochs vej i Frederikshavn – Kontakt politiet på 114.

En nem måde at forebygge indbrud i dit hjem er med nabohjælp. Du kan tilmelde dig Nabohjælp gratis ved at hente appen på Google Play eller Appstore. Appen giver dig:
• Netværk med alle nabolagets nabohjælpere.
• Feriehjælp, så du kan fortælle betroede feriehjælpere, hvornår dit hjem er alene hjemme.
• Mulighed for at koordinere en fokuseret indsats, hvis der er tyve på spil i nabolaget.
• Læs mere på: dkr.dk/.../nabohjaelp/

58-årig mand festede alene – for fuld tryk Natten til søndag den 11. august kl. 01:20 ringede en kvinde i 30’erne til politiet for at anmelde meget høj musik fra naboens lejlighed på Steen Billes Gade i Aalborg. En patrulje blev afsendt til stedet, hvor de fik kontakt til den 58-årige mand, som var alene hjemme. Han blev opfordret til at skrue ned, hvilket han så gjorde.

Der faldt derefter ro på stedet, og intet yderligere er sket i forbindelse med hændelsen.


Færdselsuheld grundet uopmærksomhed En chauffør på 19 år påkørte en parkeret Toyota Aygo i Aalborg SV lørdag morgen kl 07:22. Chaufføren af den første bil var uopmærksom, da han ledte efter en mobiloplader på bagsædet af sin bil. Begge biler kunne ikke køre fra stedet, men heldigvis kom ingen personer til skade. En patrulje blev afsendt til stedet, hvor betjentene sørgede for, at begge biler blev skubbet ind på fortovet. Begge involverede parter sørgede selv for at få bilerne kørt væk.


Kører du 50 km/t og kigger på din telefon i fire sekunder, svarer det til at køre 56 meter med en pose over hovedet. Gør dig selv en tjeneste og læs om uopmærksomhed i trafikken på:
sikkertrafik.dk/.../uopmaerksomhed


Patrulje fandt hash og en joint Natten til mandag den 12. august kl 03:35 lagde en patrulje mærke til en parkeret personbil på en parkeringsplads i Frederikshavn. Ved nærmere undersøgelse sad to personer i 20’erne i bilen og drak øl. Der var en tydelig lugt af både øl og cannabis i bilen. Patruljen fandt efter nærmere undersøgelse 1 joint og en klump hash, der blev vejet til nogle få gram.

De to personer blev derfor sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer.


Kilde: Nordjyllands Politi