Takograf konfiskeret ved dom af estisk chauffør og selskab

tirsdag 13. aug, kl. 12:13

Sagen startede den 14. marts 2019, hvor Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd standsede en lastbil ved Kolding.

Kontrollen blev foretaget i samarbejde med Færdselsstyrelsen, der fandt fejl på lastbilens bremsesystem.

Tungvognscenter Syd foretog en nærmere undersøgelse af bilen, der viste, at der var manipuleret med både hastighedsbegrænseren og takografen, der blandt andet måler køre- og hviletiden. Specialanklager Pernille Moesborg fra Sydøstjyllands Politi fortæller: ”Manipulationen kunne aktiveres med en kontakt. Ved politiets undersøgelse af føreren, fandt de kontakten i hans bukselomme’.

Ved dommen i dag blev føreren idømt en bøde på 12.500 kr. og en frakendelse af retten til at køre i Danmark i 6 måneder, mens selskabet blev idømt en bøde på 23.000 kr.

’Ud over bøderne og frakendelsen blev de ulovlige installationer og takografen konfiskeret,’ fortæller specialanklager Pernille Moesborg: ’De dele, der er brugt til manipulationen, er selvfølgelig ulovlige, og med denne type manipulation vil takografens oplysninger være forfalskede. Derfor blev selve takografen også konfiskeret.’

Hverken føreren eller en repræsentant for selskabet var mødt i retten i Kolding, og det er derfor uvist, hvordan de stiller sig til dommen.

For Sydøstjyllands Politi mødte Specialanklager Pernille Moesborg.

Kilde: Sydøstjyllands Politi