Døgnrapport d. 14-08-2019

onsdag 14. aug, kl. 17:46

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 14. august 2019

Fremstilling i Aarhus Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 9.00 en 58-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder. Den 58-årige blev tirsdag morgen anholdt på sin bopæl i Aarhus V, hvor politiet fandt flere våben under ransagningen.

Blandt andet en skarpladt pistol, som lå gemt i sofaen med flere patroner isat. Derudover blev der fundet et jagtgevær, en signalpistol, en ulovlig peberspray, en totenschläger og en hardball maskinpistol samt en del skarpe patroner. Alt blev beslaglagt.

**

Mobil politistation i Ulstrup Onsdag kører Østjyllands Politis mobile politistation til Ulstrup, hvor den vil stå omkring kl. 14-18. Alle er velkomne til at komme forbi og få en snak med vores betjente.

** Efterlyst mand anholdt efter længere eftersættelse En patrulje måtte natten til onsdag kl. 2.38 sætte efter en 29-årig mandlig bilist, der nægtede at standse for politiet, da betjentene satte blink og sirene til i Assentoft. Patruljen fik mistanke til manden, da han kørte rundt i en bil uden nummerplade foran. Men da de ville have manden til at køre ind til siden, trådte han i stedet på speederen og fortsatte i høj fart mod Randers.

Undervejs kørte den 29-årige mand tre gange over for rødt, blandt andet i krydset Randersbro/Tørvebryggen. På Jernbanevej i Randers kørte han mod færdselsretningen, og kort efter kørte han op over fortovet, inden han efter syv minutters eftersættelse standsede på Mariagervej. Her stoppede jagten dog ikke, for den 29-årige fortsatte flugten til fods med en betjent i hælene. Da han løb ind i en opgang, blev han fanget, anholdt og sigtet for at ikke at efterkomme politiets ordrer.

Det viste sig, at den 29-årige var efterlyst, da han var udeblevet fra en fængselsstraf på 10 måneder. Han blev derfor kørt til afsoning. Først modtog han dog en lang række sigtelser for sine forseelser. Blandt andet for narkokørsel, da han virkede særdeles påvirket af stoffer.

I alt blev det til følgende ni sigtelser:

• Narkokørsel
• Kørsel uden førerret
• Kørsel over for rødt – tre gange
• Kørsel mod færdselsretning
• Besiddelse af hash
• Besiddelse af ulovlige piller
• Tyveri af nummerplade – den der sad bagpå
• Manglende forsikring på bilen
• Ikke efterkommet politiets anvisninger


**

Bilist uden kørekort hamrede dør ind i betjent En 35-årig temperamentsfuld mand endte med en del sigtelser, efter han tirsdag kl. 8.38 blev standset af en patrulje på Janesvej i Brabrand. Patruljen så bilen komme kørende imod dem og bemærkede, at bilisten ikke havde sele på. Derfor vendte de om og fik dirigeret bilen ind til siden.

Da betjentene kom hen til bilen, sad en meget vred 35-årig mand bag rattet. En mand, der vel og mærke ikke havde kørekort. Derfor blev han både sigtet for at køre uden førerret og for at køre uden sele. Det fik mandens vrede til at eskalere, og han begyndte nu at råbe diverse skældsord efter betjentene.

Patruljen bad ham om at aflevere nøglerne til bilen, men det nægtede han og smækkede i stedet hårdt bildøren op i den ene betjents ben. Han blev derfor anholdt med den fornødne magt og sigtet for vold mod politiet. Under anholdelsen fortsatte hans raseri, og han råbte forskellige skældsord mod betjentene og truede dem. Det endte derfor med, at han også blev sigtet for at fornærme og true politifolk.

**

Vidner søges til overfald i Aarhus C Østjyllands Politi fik natten til onsdag kl. 00.14 en anmeldelse om, at en mand var blevet overfaldet af tre-fire mænd på Jens Christian Skous Vej i Aarhus C. Da patruljen kom frem, traf de en 48-årig mand, som havde fået en del knubs og mindre skader.

Han fortalte, at han var blevet overfaldet af en gruppe mænd, som han ikke kendte. De havde slået ham flere gange på kroppen og i ansigtet. Årsagen til overfaldet er ukendt, men skyldes muligvis en uoverensstemmelse mellem den 48-årige og en anden mand, han havde mødt tidligere på aftenen.

Et vidne gav følgende beskrivelse af mændene:

• Arabiske af udseende
• Ca. 20-25 år
• Ca. 170-180 cm høj
• Iført mørkt tøj
• Den ene trak en rød/lyserød mountainbike

Østjyllands Politi hører gerne fra vidner til overfaldet, eller fra folk, der har en formodning om, hvem gerningsmændene er. Oplysninger kan gives via tlf. 114.

**

Narkohund fandt kokain og hash i bil En 18-årig mand blev tirsdag kl. 12.37 anholdt og sigtet for besiddelse af narko, efter han var blevet standset af en patrulje på Langkærvej i Tilst. Betjentene fik mistanke til, at der var stoffer i bilen, og den blev derfor ransaget blandt med brug af narkohund. Gemt i bilen lå flere poser med kokain, hash og skunk, som blev beslaglagt.

**

Butikstyv havde kniv i tasken En 55-årig kvinde havde ikke kun tyvekoster i tasken, da hun kl. 12.53 blev tilbageholdt af en vagt i Matas på Store Torv i Aarhus. Vagten opdagede, at kvinden stjal nogle varer fra butikken, og da han fik fat i hende, opdagede han en lang steakkniv i hendes taske.

Da politiet kom frem, viste det sig, at kvinden havde stjålet varer fra tre forskellige butikker, og hun blev derfor anholdt og sigtet for butikstyveri og for at gå rundt med en kniv.

**
Færdsel Tirsdag kl. 11.25 skete der et færdselsuheld på Finderupvej i Aarhus C. En betjent glemte at trække håndbremsen, da han parkerede på stedet, hvorefter patruljebilen trillede ind i en cykel. Cyklen væltede herefter ind i et butiksvindue, som blev knust. Ingen kom til skade.

Tirsdag kl. 18.35 blev en 57-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Rosenholmvej i Hornslet.

Tirsdag kl. 20.34 blev en 40-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Dronningborg Boulevard i Randers NØ.

** Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

• På Illerupvej i Aarhus N begået tirsdag d. 13/8 mellem kl. 12.00 og kl. 13.40
• På Ryhaven i Hasle begået tirsdag d. 13/8 mellem kl. 14.40 og kl. 15.10
• På Gl. RandersVej i Villa ved Hammel begået tirsdag d. 13/8 mellem kl. 7.45 og kl. 15.19
• På Søgade i Grenaa begået tirsdag d. 13/8 mellem kl. 9.30 og kl. 10.00
• På Henrik Hertz Vej i Åbyhøj begået mellem mandag d. 12/8 kl. 8.00 og tirsdag d. 13/8 kl. 19.00
• På Husarvej i Randers NØ begået tirsdag d. 13/8 mellem kl. 12.00 og kl. 23.46


Kilde: Østjyllands Politi