Døgnrapport d. 14-08-2019

onsdag 14. aug, kl. 17:35

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag 130819 kl 0700 til onsdag 140819 kl 0700

Døgnets anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Københavnsvej, Roskilde
Salbjergvej, Havdrup
Theilgaards Alle,Køge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Sifvej, Køge
Bymarken, Jerslev Sj. – 2 steder
Rosenvænget, Høng
Fugleparken, Karlslunde
Salløv Gade, Gadstrup

Indbrud i fritids-/sommerhus: Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen


Ordensbekendtgørelsen, Jernbanegade, Roskilde Kl. 08.10 fik politiet en anmeldelse om der på Roskilde station i forhallen og ved spor 1 befandt sig en psykisk uligevægtig mand, som råbte ”Sieg Heil” og spyttede i retning af forbipasserende. Han havde desuden optrådt truende og havde en adfærd, som var egnet til at forstyrre den offentlige orden. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf en 59-årig mand fra Sverige, der blev sigtet og anholdt for overtrædelse af ordenbekendtgørelsen. Han blev taget med på stationen, men blev løsladt senere på formiddagen. Han kan forvente at få en bøde for sin optræden.

Trusler mod personer i offentlig tjeneste – Solrød Kl. 11.59 fik politiet en anmeldelse om, at en borger, 48-årig mand fra Solrød, i forbindelse med en telefonsamtale med Gældsstyrelsen havde udtalt stor utilfredshed med Solrød Kommune. I den forbindelse udtalte borgeren en generel trussel på livet mod personalet på Solrød Kommune. Solrød Kommune blev orienteret om anmeldelsen. Personalet kendte godt borgeren fra lignende udtalelser, men de havde ingen grund til at tro, at manden ville føre truslerne ud i livet. Politiet kørte til den mistænktes adresse, hvor de traf den 48-årige mand, som blev sigtet og anholdt. Politiet ransagede hans bopæl for at lede efter eventuelle våben, men fandt ingen. Manden blev taget med til stationen, hvor han erkendte, at han havde udtalt truslerne mod Solrød Kommune, men han forklarede, at det var et udtryk for frustration. Sagen blev vurderet af anklagemyndigheden, der ikke skønnede at der var grundlag for at fremstille den 48-årige i grundlovsforhør. Han blev derfor løsladt efter endt afhøring og sagsbehandling, men er fortsat sigtet i sagen.

Bedrageri ved køb af drikkevarer – Roskilde Kl. 14.54 anmeldte ejeren af en virksomhed, som sælger drikkevarer, at firmaet havde fået en mistænkelig bestilling. Firmaet havde kort forinden modtaget en mail fra en navngiven medarbejder, som skrev at han var ansat i Københavns Kommune. Kommunen ønskede en hurtig levering af drikkevarer til et arrangement, hvor en anden leverandør havde brændt dem af. Kort efter mailen ringede en person, der oplyste samme navn som på mailen og ville aftale nærmere om afhentning af bestillingen. Bestillingen var på 44.526 kr og i mailen blev henvist til CVR nummeret på Københavns Kommune. Firmaejerens kone blev mistænksom, da hun så at der i mailen var anført en mailadresse, hvor der stod .com til sidst. Firmaet kontaktede derfor den navngivne medarbejder i Københavns Kommune for at få bekræftet bestillingen. Københavns Kommune kendte intet til bestillingen og forklarede at de havde en indkøbsaftale, så de aldrig ville bestille varer på den måde. De falske medarbejdere fra ”Københavns Kommune” havde aftalt at varerne skulle afhentes i Roskilde senere på dagen. Politiet holdt derfor klar i nærheden, da to mænd i en varebil indfandt sig på firmaets adresse. De to mænd, begge 24-år og fra Taastrup, blev anholdt, da de henvendte sig hos firmaejeren for at få udleveret varerene. De blev begge taget med til stationen, hvor de blev sigtet for bedrageri og afhørt til sagen. De nægtede begge forholdet, men forklarede at de var blevet bestilt til at hente varerne. De blev løsladt efter endt afhøring, men er fortsat sigtet i sagen. Politiet efterforsker nu sagen for at få belyst, hvem der bestilte varerne.

Politiet vil gerne rose anmelderen for at udvise den sunde skepsis over for den udsædvanlige bestilling med en mail, som virkede mistænkelig. Andre borgere og virksomheder opfordres til at udvise samme sunde skepsis ved atypiske mails fra myndigheder/virksomheder. Kontakt altid afsenderen, hvis du er i tvivl om rigtigheden af mailens indhold.

Udenlandsk butikstyv – Over Bølgen, Greve Kl. 15.16 tilbageholdt personalet i Bilka en udlænding, som havde gemt tre trøjer under sin bluse, da han gik igennem kasselinjen. Personalet fik fat i manden på parkeringspladsen og førte ham med tilbage til butikken, hvor de tilkaldte politiet. En patrulje kom frem og sigtede en 30-årig mand fra Spanien for butikstyveri af tøjet på 557 kr. Butikken fik tøjet retur og havde derfor intet erstatningskrav. Manden erkendte forholdet og vedtog en straksbøde, hvorefter han fik lov at gå.

Vandpyt årsag til uheld – Holbækmotorvejen, Roskilde Kl. 16.34 mistede en 19-årig kvindelig bilist herredømmet over sin bil, da hun kørte igennem en stor vandpyt, som lå på kørebanen. Bilen kørte ind i det midterste autoværn og endte i nødsporet. Den 19-årige slap fra uheldet uden alvorlige skader, men bilen fik buler i mødet med autoværnet. Ingen andre biler var impliceret i uheldet.

Udlænding bortvist fra bibliotek – Solrød Center, Solrød Kl. 16.36 anmeldte Solrød Bibliotek, at der var en mand, som formentlig var hjemløs, som tog ophold ved biblioteket. Manden ”snød” sig ind på biblioteket, når andre borgere gik ind ved brug af deres sygesikringsbevis. Manden brugte biblioteket toilet til at vaske sig og opholdt sig herefter i længere tid på biblioteket. En patrulje kørte til biblioteket, hvor de gennemgik stedet uden i første omgang at finde frem til manden. Politiet blev på stedet lidt tid, hvor de nu traf en 51-årig mand fra Polen uden fast bopæl i Danmark. Manden blev bortvist fra stedet, og der kom ikke flere anmeldelser fra biblioteket om manden.

Narkokørsel i ulovlig bil – Køge Bugt Motorvejen, Greve Kl. 17.39 anmeldte bilister, at en udenlandsk bil kørte usikkert og hasarderet af motorvejen mod syd. En patrulje fandt frem til bilen ved sammenfletningen mellem Syd- og Vestmotorvejen i Greve. Føreren af bilen, en 36-årig mand fra Polen med bopæl i København, var påvirket af narko, så han blev sigtet og anholdt, for at få udtaget en blodprøve. Bilen var indregistreret i Sverige, så dansk politi kontaktede svensk politi, der oplyste, at bilen ikke lovligt kunne køre på vejen. Bilen blev derfor beslaglagt, og dansk politi skal nu i samarbejde med svensk politi undersøge, hvad der skal ske med bilen. Den 36-årige blev løsladt efter at have fået taget en blodprøve, som politiet nu venter på resultatet af. Herefter vil han høre nærmere fra politiet.

OPFØLGNING Den 20-årige mand, der tirsdag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk som sigtet for indbrud i spillehal/netcafé blev varetægtsfængslet frem til d. 10. september 2019. Læs mere om sagen ved døgnrapporten fra mandag til tirsdag.





Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi