Døgnrapport d. 15-08-2019

torsdag 15. aug, kl. 13:55

14. august 2019


TRYG SKOLESTART
Onsdag morgen stod politiet igen klar ved en række af områdets skoler. Denne gang var det på Vestskolen i Haslev, Fladså Skole ved Mogenstrup, Rudolf Steinerskolen i Vordingborg, Pedersborg Skole i Sorø og Kobbernakkeskolen i Næstved.
Her blev der blandt andet set på forældrenes færdsel ved skolerne, brug af mobiltelefoner eller manglende sikkerhedsseler. Generelt forløb morgentrafikken pænt.

NØRRE ALSLEV: Sigtet for indbrud i personalerum
Natten til torsdag modtog politiet en anmeldelse fra personalet på et plejehjem på Skerrisvej i Nørre Alslev om, at der luskede en mistænkelig person omkring på stedet, og at hun havde en jakke med tryk fra Guldborgsund Kommune på. Der var stjålet arbejdstøj, tasker, id-kort og flere andre ting fra et personalerum. En politipatrulje kørte til stedet, og ved Netto i Apotekergade så betjentene en bil med en kvinde i, som passede på signalementet, og hun havde en jakke med kommunetryk på. Det var en 28-årig kvinde fra Kalvehave, og i hendes bil blev der fundet en kasse med ting, der svarede til det, der var blevet stjålet tidligere. Der blev også fundet en peberspray i bilen. Den 28-årige blev anholdt klokken 3.02 og sigtet for indbrud og for overtrædelse af våbenloven. Da hun var efterlyst af fogedretten, blev hun afleveret i Storstrøm Fængsel, og hun bliver torsdag formiddag kørt til fogedretten.

NÆSTVED: 31-årig kvæstet i færdselsuheld
Onsdag klokken 7.36 skete der er færdselsuheld på Vallensved Bygade i Vallensved lidt uden for Næstved. En 31-årig mand fra Næstved, der kom kørende i vestlig retning på motorcykel, mistede herredømmet over motorcyklen, strejfede en forankørende bil med en 56-årig kvinde fra Næstved ved rattet, og han kom herefter over i den modgående kørebane, hvor han ramte en bil frontalt. Den 31-årige blev fløjet til rigshospitalet til behandling for sine kvæstelser, mens føreren af den modkørende bil – en 19-årig mand fra Korsør – blev kørt til kontrol for sine knubs på sygehuset i Slagelse. Vejen var spærret frem til klokken 10.27, hvor politiets bilinspektør havde afsluttet sine undersøgelser på ulykkesstedet.

SLAGELSE: Uden kørekort og forsikring
Politiet standsede onsdag klokken 8.10 en 57-årig mand fra Dalmose, der kom kørende ad Slagelsevej lidt uden for Flakkebjerg. Den 57-årige var frakendt kørekort, og han blev derfor sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Desuden viste det sig, at den lovpligtige ansvarsforsikring på bilen ikke var i orden, så ejeren – en 45-årig kvinde fra Dalmose – blev sigtet for ikke at have forsikring sin bil, og nummerpladerne blev derfor pillet af. Den 45-årige blev også sigtet for at have overladt sin bil til en person, der havde kørekort.

SLAGELSE: Færdselsuheld i Flakkebjerg
Fire motorcyklister var onsdag aften ude på en køretur. I Flakkebjerg mistede den ene – en 47-årig mand fra Fuglebjerg – herredømmet over sin motorcykel, kørte i grøften, hvor han ramte en jordvold og blev slynget rundt i luften. Flakkebjergvej var lukket, mens politiets bilinspektør undersøgte ulykkesstedet, men der blev lukket op for trafik igen klokken 21.47. Den 47-årige motorcyklist blev fløjet til behandling på rigshospitalet.

RØDBYHAVN: Straksdom for kokainsmugling
En 28-årig udenlandsk mand blev onsdag i retten i Nykøbing idømt fire måneders ubetinget fængsel og et indrejseforbud, der gælder de næste seks år. Han blev dømt for indsmugling af 30 gram kokain. Den 28-årige blev anholdt natten til onsdag, hvor han sammen med en anden udenlandsk mand opholdt sig i ventesalen på stationen i Rødbyhavn. Politiet blev tilkaldt til stedet af en Scandlines-medarbejder, og ved en visitation af den 28-årige kom de ulovlige stoffer for en dag. Den 28-årige modtog dommen og er nu overført til afsoning.



INDBRUD
Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:
By Vej Type Tidsrum Udbytte Kalvehave Ny Vordingborgvej Villa Onsdag mellem kl. 07.30 og 10.30 Figurer, lamper og bestik Nakskov Louisevænget Villa Mellem søndag kl. 07.00 og onsdag kl. 17.00 Ikke opgjort Nykøbing F. Folemarken Villa Mellem d. 5. august og onsdag kl. 14.00 Ikke opgjort Væggerløse Hasseløvej Villa Mellem lørdag midnat og onsdag kl. 13.40 Kontanter og smykker



FÆRDSELSKONTROLLER
I det seneste døgn har politiet haft følgende færdselskontroller:
By Vej Tidspunkt Haslev Bækvej – ved Nordskovskolen Onsdag kl. 07.45 – 08.10 Målrettet færdselskontrol ved skole:
13 køretøjer kontrolleret, ingen sager.
Næstved Parkvej –
ved Kobberbakkeskolen Syd
Onsdag kl. 07.30 – 08.30 Målrettet færdselskontrol ved skole:
Ingen sager.
Næstved Mogenstrup Parkvej –
ved Fladsåskolen Mogenstrup
Onsdag kl. 07.30 – 08.30 Målrettet færdselskontrol ved skole:
En sigtet for ikke at anvende sikkerhedssele og en sigtet for ulovlig kørsel på knallert.
Næstved Manøvej –
ved Koberbakkeskolen Sct. Jørgen
Onsdag kl. 07.30 – 08.30 Målrettet færdselskontrol ved skole:
Ingen sager.
Slagelse Slagelsevej – ved Flakkebjerg Efterskole Onsdag kl. 07.30 – 08.35 Målrettet færdselskontrol ved skole:
26 køretøjer kontrolleret. En sigtet for at køre i bil selv om vedkommende var frakendt kørekortet, en sigtet for at overlade føringen af sin bil til en person uden kørekort samtidig med ikke at opretholde sin bilforsikring.
Vordingborg Orevej –
ved Rudolf Steiner Skolen
Onsdag kl. 07.20 – 08.19 Målrettet færdselskontrol ved skole:
23 køretøjer standset, ingen sager.


Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.


HASTIGHEDSKONTROLLER
Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:
By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip Harpelunde Tårs Landevej Onsdag klokken 9.40-13.20 ATK – bestilt færdselskontrol 102 5 80 km/t 104 km/t - Slagelse Bildsøvej i Kirke Stillinge Onsdag kl. 06.23 – 12.30 ATK 314 22 50 km/t 81 km/t 9 klip Søllested Rødbyvej Onsdag kl. 06.10 – 09.20 ATK 344 10 60 km/t 78 km/t Ingen klip



PÅVIRKEDE TRAFIKANTER
I det seneste døgn har politiet standset en enkelt påvirket trafikant:
By Vej Tidspunkt Person Sigtet for Sorø Danasvej Onsdag kl. 17.03 30-årig mand fra Sorø Narkokørsel




Kilde: Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi