Døgnrapport d. 15-08-2019

torsdag 15. aug, kl. 19:06

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 12. august 2019

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 10.00 i Retten i Aarhus en 59-årig mand, der sigtes for mindst to tilfælde af voldtægt ved samleje begået mod en mindreårig. Overgrebene er ifølge sigtelsen sket i perioden fra august 2018 til juli 2019 på en adresse i Aarhus.

Da fremstillingen foregår for lukkede dør, har Østjyllands Politi ikke yderligere oplysninger om sagen.

**

Grundlovsforhør i Retten i Randers Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 13.00 i Retten i Randers en 50-årig mand fra Randers, der sigtes for besiddelse af narkotika med henblik på salg og overtrædelse af våbenloven.

Østjyllands Politis specialpatrulje rykkede onsdag aften ud til en lejlighed i Randers. I lejligheden fandt man flere poser med en større mængde amfetamin, et større kontantbeløb og en totenschläger.

**

Indbrudstyve blev overrasket af beboer En 83-kvinde fra Grenaa blev onsdag morgen vækket af lyde, da to gerningsmænd brød ind i hendes villa. Mændene havde knust en rude, men var formentlig kommet ind gennem et tagvindue. Gerningsmændene nåede ikke at få noget med sig, men løb fra stedet, da kvinden overraskede dem.

De to gerningsmænd beskrives som:

A:
Mand, 15-20 år Lys hudfarve Lysebrunt/mørkt hår Talte dansk og bar muligvis handsker B:
Mand, 15-30 år Lys hudfarve Mørkt hår Talte dansk Bar hvid T-shirt Østjyllands Politi hører gerne fra vidner, der kan have set de to mænd på Irisvej i Grenaa ca. 6.30 onsdag morgen. Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

**


Betjent fik lussing af 68-årig kvinde efter nabo-postyr Østjyllands Politi blev kort før middag onsdag kaldt ud til en adresse i Langå, hvor en 68-årig kvinde angiveligt havde været udadreagerende overfor sine naboer. Patruljen fandt kvinden, som efter eget udsagn havde drukket alkohol, i hendes egen lejlighed.

Da betjentene forsøgte at notere den 68-åriges navn og fødselsdato, blev hun opfarende og råbte af betjentene. På trods af, at betjentene bad hende pænt om at forhold sig roligt, blev kvinden stadigt mere opfarende, og endte med at stikke den ene betjent en lussing.

Kvinden blev derfor anholdt og sigtet for vold mod tjenestemand.

**


Scooterfører mistede sko under flugt En 18-årig mand fik onsdag kl. 17.20 gevaldig travlt, da en politibil dukkede op bag ham, mens han kørte rundt på scooter på Edwin Rahrsvej i Brabrand. Manden kørte uden hjelm, og derfor ville patruljen have ham til at standse. I stedet for forsøgte den 18-årige at flygte. Han kørte over for rødt i et lyskryds ved Rytoften og kørte venstre om et helleanlæg på Hasle Centervej, inden han ramte ind i en kantsten og væltede.

Det stoppede ham dog ikke. Han fortsatte flugten til fods og løb åbenbart så stærkt, at begge hans sko faldt af undervejs. I første omgang slap han væk fra patruljen, men betjentene i området blev bedt om at lede efter en ung mand uden sko. Sådan en fandt en anden patrulje kort efter lidt derfra. Den skoløse mand blev anholdt og sigtet for at køre uden hjelm, for at køre over for rødt, for at køre venstre om et helle anlæg og for ikke at følge politiets anvisninger.

**


Indbrudstyv taget på fersk gerning En patrulje kørte hurtigt til stedet, da en borger onsdag kl. 18.14 ringede til politiet og fortalte, at en mand netop havde smadret en rude til en lejlighed på Silkeborgvej og herefter var kravlet ind. Da betjentene kom frem, kunne de gennem den smadrede rude se en person gå rundt i lejligheden.

Han reagerede ikke på patruljens råb om at komme ud, så betjentene endte med selv at gå ind. Her fandt de en 23-årig mand, som sad meget afslappet i en sofa. Han spurgte betjentene, hvad de dog lavede i hans lejlighed. Det lille trick hoppede betjentene ikke på, og de anholdt den 23-årige og sigtede ham for indbrud. En undersøgelse af lejligheden viste, at skabe og skuffer var blevet rodet igennem, men der var umiddelbart ikke stjålet noget.

**


Umotiveret overfald på banegården En 54-årig mand blev tidligt torsdag morgen kl. 5.24 udsat for et umotiveret overfald på banegården i Aarhus C. Den 54-årige forklarede, at to unge mænd tilsyneladende umotiveret råbte forskellige skældsord af ham. Da den ene spyttede på ham, tog han fat i mandens arm og spurgte, hvad han lavede. Det fik manden og hans ven til at slå den 54-årige flere gange i hovedet og efterfølgende sparke ham, da han var faldet ned.

En taxachauffør opdagede overfaldet og fik skræmt de unge væk fra stedet. Herefter blev politiet tilkaldt, og en patrulje opdagede kort efter to unge mænd på 15 og 18 år, der svarede nøje til signalementet og som havde blodpletter på tøjet. Begge blev anholdt og sigtet for vold.


**

Brand i lejlighed i Grenaa Onsdag klokken 16.16 ringede en borger 112 og anmeldte, at hun kunne se røg fra en lejlighed i Bredgade i Grenaa. Brandvæsnet kørte til stedet og fik hurtigt slukket branden, som var brudt ud på første sal. Alle beboere i opgangen blev evakueret, men ingen kom umiddelbart til skade. Der skete større sod og brandskader i lejligheden. Brandårsagen er ukendt.

**


Mand stjal donerede penge I McDonald’s på Store Torv i Aarhus står en lille glaskasse, hvor man kan donere penge til et godgørende formål. Den smadrede en mand natten til torsdag kl. 00.32, da han kom ind i restauranten med en brosten, som han hamrede ind i kassen. Herefter tog han de penge, der var doneret og stak af. Det lykkedes ikke at standse manden, men Østjyllands Politi har en mistanke til, hvem manden kan være.

**


24-årig mand sigtet for kvælertag og knytnæveslag Østjyllands Politi blev natten til torsdag kl. 2.59 kaldt til et slagsmål på Storegade i Randers C. Her anholdt de en 24-årig mand, som blev sigtet for to tilfælde af vold begået på en beværtning. Ifølge vidner var den 24-årige kommet op at skændes med en gruppe kvinder, og pludseligt tog han kvælertag på en 25-årig kvinde. Da en 27-årig mand ville gribe ind, slog den 24-årige ham i ansigtet med en knytnæve. Slaget var så hårdt, at den 27-årige formentligt brækkede næsen.
**


Specialpatruljen fandt ulovlige svampe Østjyllands Politis specialpatrulje bankede onsdag kl. 20.15 på en lejlighed i Randers C, hvor de havde fået et tip om, at der skulle være ulovlige stoffer. Den 26-årige beboer åbnede døren, og betjentene ransagede lejligheden. Her fandt de hurtigt noget hash og nogle ulovlige svampe, som den 26-årige blev sigtet for at besidde.

**


Færdsel Onsdag kl. 07.18 skete der et solo-uheld på Nordskellet i det nordvestlige Randers. En 19-årig mandlig bilist mistede øjensynligt herredømmet over sin bil og begyndte at trække over i modsatte vejbane. Da han forsøgte at styre kontra endte han i rabatten, hvor han påkørte et træ og endte på en mark. Uheldet skyldes muligvis et epileptisk anfald. Der var ikke umiddelbart alvorlig personskade.

Onsdag kl. 08.28 blev en 21-årig mand anholdt og sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Gudrunsvej i Brabrand.

Onsdag kl. 09.05 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, manglende brug af styrhjelm, tyvei af knallert og overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen.

Onsdag kl. 9.46 skete der et færdselsuheld i krydset Spurvevej/Nørre Boulevard i Randers NØ. En 64-årig mandlig bilist svingede til højre og ramte ind i en knallert ført af en 17-årig dreng, som væltede og ramte ind i en bil. Den 17-årige blev kørt til skadestuen men slap umiddelbart med mindre skader. Den 64-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Onsdag kl. 12.12 skete der et færdselsuheld på Søndergade ved Thorsø. En 52-årig mandlig bilist var i gang med at foretage en vending, da han blev ramt af en bil ført af en 36-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade.

Onsdag kl. 15.48 skete der et færdselsuheld i krydset Randersvej/Stockholmsgade i Aarhus N. En 75-årig kvindelig bilist kørte ind i en bil ført af en 17-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade.

Onsdag kl. 16.15 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Tilst. En motorcyklist ramte ind i en bus ført af en 39-årig kvinde. Ifølge buschaufføren kørte motorcyklisten herefter fra stedet uden at give sig til kende. Der skete kun mindre materiel skade.

Onsdag kl. 20.45 blev en 39-årig mand anholdt og sigtet for at køre spritkørsel på sin knallert, da han blev standset af en patrulje på Nordskellet i Randers NV. Derudover blev han sigtet for ikke at have spændt sin hjelm fast.

Onsdag kl. 23.37 blev en 18-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Kridthøjvej i Højbjerg.

Torsdag kl. 00.25 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Glarbjergvej i Randers NV.

**
Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt ni indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

• På Irisvej i Grenå begået onsdag den 14/8 kl. 6.08
• På Dalstien i Aarhus N begået onsdag d. 14/8 mellem kl. 10.00 og kl. 12.00
• På Houmarksvej i Spentrup begået onsdag d. 14/8 mellem kl. 9.15 og kl. 14.10
• På Kildevældet i Harridslev ved Randers NØ begået mellem tirsdag d. 6/8 kl. 00.00 og onsdag d. 14/8 kl. 15.10
• På Jegstrupvænget i Tranbjerg begået torsdag d. 8/8 mellem kl. 7.30 og kl. 16.30
• På Syrenvej i Grenaa begået onsdag d. 14/8 mellem kl. 6.00 og kl. 21.30
• På Lindgrensvej i Randers NV begået onsdag d. 14/8 kl. 11.43
• På Nørreåvej i Ulstrup begået onsdag d. 14/8 kl. 12.01
• På Skiffardvej i Kolind begået mellem tirsdag d. 6/8 kl. 12.00 og onsdag d. 14/8 kl. 13.00



Kilde: Østjyllands Politi