Døgnrapport d. 16-08-2019

fredag 16. aug, kl. 14:55

15. august 2019


TRYG SKOLESTART
Igen torsdag morgen stod politiet klar ved flere af skolerne i politikredsen for at sikre, at eleverne kom sikkert frem. I går var politiet ved Møllemarksskolen i Rønnede, Møn skole i Askeby, Stormarkskolen i Nakskov, Ll. Næstved skole i Fuglebjerg, Korkildeskolen i Tappernøje, Sofiedalsskolen i Haslev, Søllested skole, Antvorskov skole og Borgerskolen i Sorø. I den forløbne uge har der tegnet sig et billede af, at det er ganske trygt at køre sine børn i skole, og der bliver kørt fornuftigt.
Ved Stormarkskolen måtte færdselspolitiet dog notere hele 10 sager: En som standsede, hvor der er standsning forbud, to havde ikke kørekortet med, en kørte ud over en spærreflade, tre kørte frem mod indkørsel forbudt, en havde ikke spændt sikkerhedsselen og to børn under 15 år var ikke korrekt fastspændt.

NÆSTVED: Sparkede Stofa-bokse i stykker
Politiet fik torsdag morgen klokken 7.20 en anmeldelse om, at en mand, som gik ad Meistersvej i Næstved, sparkede til flere Stofa-bokse, så signalet forsvandt. Det var gået ud over i alt tre bokse, og da politipatruljen kørte retur, så betjentene en mand ud for politistationen, der svarede til det signalement, de havde fået af hærværksmanden. Det var en 54-årig mand fra Eskilstrup, og han blev sigtet for hærværk. Han forklarede, at han i arrigskab over at være snublet på fortovet havde sparket på boksene.

NÆSTVED: Anholdt efter fund af skydevåben
Efter et tip kørte politiet torsdag eftermiddag ud til en adresse i Næstved, hvor der skulle være skydevåben, som ejeren ikke havde våbentilladelse til. Hos en 56-årig mand blev der fundet to jagtgeværer, to salonrifler, et haglgevær, en hardballpistol og fire sabler. Den 56-årige blev anholdt klokken 16.18 og sigtet for ulovlig våbenbesiddelse, og han fremstilles fredag i grundlovsforhør i retten i Næstved.

RØDBYHAVN: Bøde for friske hampskud
En udenlandsk varebil rullede torsdag klokken 11.25 i land fra færgen i Rødbyhavn, og ved en indrejsekontrol viste en af politiets narkohunde stor interesse for bilen. Det viste sig, at der var tre pakker med friske topskud fra hampplanter i varerummet, og bilisten – en 34-årig udenlandsk mand – blev herefter sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Der var i alt 85 gram topskud, som blev destrueret, og den 34-årige fik en bøde på 5.000 kroner for overtrædelsen.

NAKSKOV: På knallert uden styrthjelm og forsikring
En 21-årig mand fra Nakskov kom torsdag klokken 20.20 kørende på knallert Ved Dampmøllen i Nakskov. En politipatrulje kunne ikke undgå at se, at han ikke havde styrthjelm på, og derfor blev han standset. Det viste sig, at der heller ikke var tegnet lovpligtig ansvarsforsikring på knallerten, og desuden havde den 21-årige ikke kørekort til knallerten. Han blev sigtet for alle tre færdselslovsovertrædelser, og ejeren af knallerten – en 21-årig kvinde fra Nakskov – blev efterfølgende sigtet for at have overladt sin knallert til en person, der ikke havde noget kørekort.

INDBRUD
Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:
By Vej Type Tidsrum Udbytte Maribo Boisens Vej Villa Torsdag mellem kl. 07.20 og 18.30 Ikke opgjort Maribo Hudiksvallvej Villa Mellem onsdag kl. 07.30 og torsdag kl. 21.35 Intet stjålet Maribo Søndre Boulevard Villa Fredag omkring kl. 03.51 En bordlampe Nysted Ny Østergade Lejlighed Fredag omkring kl. 02.20 Intet stjålet Søllested Maribovej Landejendom Mellem mandag midnat og tirsdag midnat i denne uge 2 stole, 2 skabe og et komfur



FÆRDSELSKONTROLLER
I det seneste døgn har politiet haft følgende færdselskontroller:
By Vej Tidspunkt Sigtelser Nakskov Fastings Allé, ved Stormarksskolen Torsdag kl. 07.30 – 08.15 Målrettet færdselskontrol ved skole:
22 køretøjer standset, heraf 10 sager.
En standsede sit køretøj hvor der er standsning forbudt, 2 personer havde ikke medbragt sit kørekort under kørslen, en person overskred en spærreflade, 3 personer kørte ind et sted hvor der er indkørsel forbudt, to personer havde ikke fastspændt sit barn korrekt, og en enkelt person kørte selv uden sikkerhedssele.
Rønnede Eskilstrupvej, ved Møllevangsskolen Kongsted Torsdag kl. 07.30 – 08.20 Målrettet færdselskontrol ved skole:
39 køretøjer standset, heraf en sag omhandlende manglende kørsel uden brug af sikkerhedssele.


Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.


HASTIGHEDSKONTROLLER
Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:
By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip Nakskov Maribovej Torsdag kl. 13.20 – 17.10 ATK 422 5 50 km/t 77 km/t 2 klip Slagelse Flakkebjerg Hovedgade Torsdag kl. 06.17 – 11.23 ATK 357 1 50 km/t 62 km/t Ingen klip



PÅVIRKEDE TRAFIKANTER
I det seneste døgn har politiet standset en enkelt påvirket trafikant:
By Vej Tidspunkt Person Sigtet for Næstved Køgevej Torsdag kl. 16.22 35-årig mand fra Vordingborg Narkokørsel




Kilde: Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi