Døgnrapport d. 20-08-2019

tirsdag 20. aug, kl. 17:52

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 20. august 2019

Fremstilling i Aarhus Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 10.30 en 20-årig mand fra Aarhus i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. Den 20-årige blev anholdt mandag formiddag og sættes i forbindelse med fundet af noget kokain, MDMA og hash.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, og derfor ønsker Østjyllands Politi ikke at oplyse yderligere om sagen.


** Fremstilling i Aarhus Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 13.00 en 49-årig kvinde i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Hun sigtes for seksuelle overgreb begået i perioden maj 2015 til juli 2017 mod en mindreårig pige. I sidste uge blev to personer varetægtsfængslet i en sag om overgreb på en anden mindreårig pige, og det er under efterforskningen af den sag, at det nye forhold med den 49-årige og en anden pige kom frem.

Da anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, ønsker Østjyllands Politi ikke at oplyse yderligere om sagen.

** Kvik kvinde ledte politiet til hærværksmand En årvågen kvinde ringede hurtigt til politiet, da hun kl. 13.42 opdagede, at en mand gik rundt og sprayede sort graffiti på bænke, lygtepæle og en redningskrans omkring Østbanetorvet ved åen i Aarhus C. Mens hun havde politiet i røret, fulgte hun efter manden på afstand og kunne derfor udpege graffitimaleren for patruljen, som kom frem.

Det viste sig at være 23-årig mand fra Aarhus. Han hænder var fyldt med sort graffiti, og han erkendte da også, at det var ham, der havde sprayet løs på tilfældige genstande på sin vej. Han blev anholdt og sigtet for hærværk.

**

Tre mænd sigtet for tyveri af kabelruller og batterier En patrulje fra Østjyllands Politi fattede mandag kl. 18.00 mistanke til en bil på Fyensgade i Randers C. De fik dirigeret bilen ind til siden, og bag rattet sad en 29-årig mand, som var frakendt kørekortet. Det fik betjentene til at interessere sig nærmere for bilen, og de tre mænd, som sad i den.

I bilen lå to kabelruller og fem industribatterier, som har en høj værdi. Ingen af mændene havde nogen god forklaring på, hvor de havde tingene fra, men på kabelrullerne stod navnet på et firma i Tilst, som politiet derfor ringede til. Her kunne en medarbejder fortælle, at rullerne og batterierne var stjålet fra en byggeplads i Randers. De tre mænd på 21, 29 og 42 år blev alle anholdt og sigtet for tyveri. Den 21-årige blev også sigtet for brud på knivloven, da betjentene fandt en ulovlig kniv på ham.

**

12-årig pige udsat for blotter En 12-årig pige kom mandag aften kl. 18.45 hjem og fortalte sin mor, at en mand i en bil havde blottet sig for hende, da hun kom cyklende på Hornsbjergvej i Ølsted ved Trige. Ifølge pigen var manden kommet kørende forbi hende i lav fart, og da den var på siden af hende, kunne hun se en mand sidde og onanere med sin penis tydeligt fremme.

Hun skyndte sig derfor hjem til sin mor, som kontaktede politiet. Østjyllands Politi har ud fra beskrivelser af bilen og signalement på manden gode spor at gå efter i forhold til at finde frem til en formodet gerningsmand.

**

Teenager fik sigtelse og stadionkarantæne AGF tog tre point mod Horsens, men politiet nøjes med at tage en enkelt person under kampen mandag aften. Det var en 16-årig dreng, som sad og rullede en joint på stadion. Vagterne gelejdede ham ud af stadion og hen til nogle betjente, som sigtede ham for besiddelse af euforiserende stoffer. Derudover gav vagterne ham et års karantæne.

Ellers foregik alt fredeligt og roligt både før, under og efter kampen.

**

Kvinde sigtet for butikstyveri En 51-årig kvinde blev mandag kl. 20.31 sigtet for tyveri, efter hun var blevet tilbageholdt af en medarbejder fra Veri Centret i Risskov. Medarbejderen opdagede, at kvinden fyldte en pose med varer, som hun stillede på den anden side af en bom ved indgangen. Herefter gik hun igennem kassen og tog sin pose på den anden side. Inden hun slap væk med varerne holdt medarbejderen hende tilbage og fik kontaktet politiet, som sigtede kvinden.

**

Færdsel Mandag kl. 9.55 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Fårup. En 64-årig mandlig bilist kørte op bag en bil ført af en 77-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade.

Mandag kl. 11.00 skete der et færdselsuheld i krydset Rosenholmvej/Birkevej i Hornslet. En 25-årig mandlig bilist kørte sammen med en anden bilist, som efterfølgende kørte fra stedet uden at give sig til kende. Den 25-årige kom umiddelbart ikke til skade ved uheldet.

Mandag kl. 15.03 skete der et færdselsuheld i krydset Mindet/Balticagade i Aarhus C. En 19-årig mandlig bilist ramte ind i en pullert i krydset, som formentligt er gået op ved en fejl. Bilisten kom ikke til skade ved uheldet.

Mandag kl. 15.59 blev en 20-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Vesterbrogade i Aarhus C.

Mandag kl. 16.19 skete der et færdselsuheld i krydset Ørvadsvej/Silkeborgvej i Voldbæk ved Brabrand. En 48-årig mandlig bilist ramte ind i en 30-årig mand, som kom cyklende ud i krydset. Cyklisten slap umiddelbart fra uheldet uden alvorlige skader. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Tirsdag kl. 00.20 blev en 29-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Århusvej i Aarhus N.

Tirsdag kl. 2.38 blev en 26-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Hadsundvej ved Gjerlev.

**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

• På Tranebærvej i Brabrand begået mandag d. 19/8 mellem kl. 11.00 og kl. 13.07
• På Årslev Markvej i Brabrand begået mandag d. 19/8 mellem kl. 8.00 og kl. 16.30
• På Tornerosevej i Stevnstrup ved Langå begået mellem søndag d. 18/8 kl. 17.00 og mandag d. 19/8 kl. 19.25
• På Ryhaven i Hasle begået mandag d. 19/8 mellem kl. 8.15 og kl. 22.35
• På Engkærgårds Allé i Malling begået tirsdag d. 20/8 kl. 1.48


Kilde: Østjyllands Politi