Døgnrapport d. 21-08-2019

onsdag 21. aug, kl. 15:42

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 21. august 2019

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i dag.

Den mobile politistation i Sabro Vores to betjente Marie og Thomas kører onsdag til Sabro med den mobile politistation. De regner med at stå ved Dagli’Brugsen på Vistoftvej omkring kl. 14-18. Alle er velkomne til at kigge forbi til en snak.

**

Kastede med cykler og slog mand i hovedet En 24-årig mand var tirsdag omkring kl. 19.00 af ukendte årsager blevet så sur, at han smed om sig med cykler, som holdt tæt på Klostertorv i Aarhus. Da en 48-årig mand, som kom forbi, bemærkede, at det ikke var i orden at kaste med andres cykler, svingede den 24-årige en knytnæve i ansigtet på ham.

Slaget var så hårdt, at den 48-åriges ene tand røg ud. En patrulje var kort efter på stedet, hvor de anholdt den 24-årige og sigtede ham for hærværk og vold. Den sigtede forklarede, at han var så fuld, at han ikke kunne huske, hvad han havde gjort.

**

Fire mænd sigtet for tyveri efter bilnøglefund En patrulje fra Østjyllands Politi fattede natten til onsdag kl. 3.35 mistanke til en bil med fire mænd i 20’erne, som kørte rundt på Tulipvej i Randers SV. Mændene påstod, at de var ved at filme en musikvideo, og det var derfor, de kørte rundt i området midt om natten.

Forklaringen lød mærkelig, og da betjentene fandt en pose med syv bilnøgler i, steg betjentenes mistanke. Ingen af de fire personer kunne forklare, hvor de havde nøglerne fra, og alle blev derfor anholdt og sigtet for tyveri fra et ukendt sted. Politiet forsøger nu at finde ud af, hvor bilnøglerne stammer fra.

**

Indbrudstyv kravlede ind af vinduet En kvindelig beboer i en villa på Ågade i Spørring vågnede natten til onsdag kl. 2.49 ved, at hun kunne høre en person kravle ind af et vindue i stuen. Den fremmede mand, som var trængt ind i villaen, flygtede fra stedet, da han blev opdaget, og beboeren så også to personer løbe ned ad gaden. Efterfølgende konstaterede kvinden, at der manglede nogle værdigenstande fra hjemmet.

Manden, som kom ind af vinduet, beskrives som:

• Mellemøstlig af udseende, brun hud
• Ca. 170-175 cm høj, spinkel
• Sort hår
• Iført mørkt tøj
• Råbte noget på et fremmed sprog

**

Gjorde sig til tyv for proteinbar En proteinbar til 20 kroner endte med at koste en 17-årig pige en sigtelse for tyveri, da hun tirsdag kl. 13.10 nuppede den i Føtex på Dytmærsken i Randers. Pigen puttede proteinbaren i lommen og gik ud af butikken uden at betale, men uheldigvis for hende, var der alarm på varen, og en medarbejder tog hurtigt fat i hende.

I første omgang påstod hun, at hun havde købt proteinbaren et andet sted, men eftersom der stod ”Føtex” på den, erkendte hun, at hun havde stjålet den. Da politiet kom frem, blev hun sigtet for tyveri, og hendes mor og de sociale myndigheder blev underrettet.

**

Ung kvinde og mand anholdt efter råb mod politiet En 18-årig kvinde og en 21-årig mand blev tirsdag lidt over kl. 20 begge anholdt på Åby Ringvej i Brabrand. En større gruppe unge havde forsamlet sig på stedet, da en patrulje kiggede forbi. Den 21-årige begyndte at råbe mod politiet og forsøgte at opildne hans venner. Det fik betjentene til at anholde den 21-årige og sigte ham for at forstyrre den offentlige orden.

Anholdelsen gjorde en 18-årig kvinde så vred, at hun råbte skældsord efter betjentene. Hun blev derfor også anholdt og sigtet for at fornærme politiet.

**
Ældre kvinde forbrændt på ben efter mindre brand En 78-årig kvinde fik en forbrænding på sit ene ben, efter der tirsdag kl. 13.55 udbrød en mindre brand i hendes hjem i Risskov. Kvinden var ved at tænde op i pejsen og brugte køkkenrulle og husholdningssprit, som også røg ud på gulvet. Pludseligt gik der ild i gulvtæppet, og den 78-årige ringede 112.

Brandvæsnet fik slukket branden, der kun nåede at forårsage mindre skader i huset. Kvinden blev behandlet for en mindre forbrænding på benet og blev efterfølgende sigtet efter beredskabslovgivningen ved at have været uforsigtig i sin omgang med ild.

**
31-årig sigtet for øltyveri og parfumehæleri En 31-årig mand blev tirsdag kl. 15.35 tilbageholdt af en vagt fra Netto på Thorvaldsensgade i Aarhus. Manden havde taget to øl og en deodorant, inden han forlod butikken uden at betale for varerne. Vagten fik fat i ham og ringede til politiet, der kort efter kom frem.

Patruljen på stedet sigtede den 31-årige for tyveri. Manden havde ud over de stjålne varer også syv nye parfumer på sig, som han fortalte, at han havde fået af en ukendt person. Han blev derfor også sigtet for hæleri ved at have modtaget varer, der formentligt er stjålet.

**
16-årig stjal parfumer i Magasin En 16-årig dreng måtte en tur på politistationen i Aarhus, da han tirsdag kl. 16.18 blev taget i at stjæle to parfumer fra Magasin på Immervad. Videoovervågningen viste, hvordan den 16-årige først tog en parfume ned i tasken og bagefter stak en i bukselinningen, inden han gik ud af butikken. Han blev dog opdaget af en vagt, og politiet blev tilkaldt. På politistationen blev han sigtet for tyveri, og hans forældre og de sociale myndigheder blev underrettet.

**

Færdsel Tirsdag kl. 7.36 skete der et færdselsuheld i krydset Paludan Müllers Vej/Marienlystvej i Aarhus N. En 29-årig kvindelig bilist svingede til højre og ramte ind i en 26-årig mand, som kom cyklende ligeud. Cyklisten blev efterfølgende kørt til Skejby Sygehus, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Tirsdag kl. 9.57 skete der et færdselsuheld på Oust Møllevej i Randers NV. En 25-årig mandlig bilist ramte ind i en betonbro med højre side af bilen. Han kom umiddelbart ikke til skade ved uheldet.

Tirsdag kl. 12.58 skete der et færdselsuheld på Houvej i Odder. En 47-årig mandlig bilist ramte op bag i en bil ført af en 28-årig mand, som holdt i kø. Den 28-årige blev herefter skubbet op bag i en bil med en 32-årig kvinde bag rattet. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade.

Tirsdag kl. 13.22 skete der et færdselsuheld i krydset Paludan-Müllers Vej/Vestre Ringgade i Aarhus C. En 25-årig mandlig bilist og en 28-årig mandlig bilist stødte sammen i krydset. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade.

Tirsdag kl. 17.20 blev en 21-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Rymarken i Hasle.

Tirsdag kl. 17.50 skete der et færdselsuheld i krydset Jernaldervej/Runevej i Hasle. En 29-årig mandlig bilist ramte op bag i en bil ført af en 31-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 29-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende.

Tirsdag kl. 19.02 skete der et færdselsuheld på Ringvej Syd i Viby. En 34-årig mand var kommet ind i den forkert vejbane med sin lastbil og bakkede derfor ud igen. Her ramte han en bil ført af en 51-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Lastbilchaufføren blev sigtet for sin farlige manøvre.

Onsdag kl. 2.33 blev en 32-årig mand anholdt og sigtet for at køre sprit- og narkokørsel, da han kom kørende på sin knallert på Mejlgade i Aarhus C.

**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

• På Næsbyvej i Højbjerg begået tirsdag d. 20/8 mellem kl. 8.00 og kl. 12.00
• På Max Müllers Gade i Aarhus C begået tirsdag d. 20/8 mellem kl. 6.45 og kl. 14.30
• På Løvenholms Allé i Viby begået tirsdag d. 20/8 kl. 20.21
• På Ågade i Spørring begået onsdag d. 21/8 kl. 2.49
• På Birketinget i Aarhus C begået onsdag d. 21/8 kl. 4.19


Kilde: Østjyllands Politi