Døgnrapport d. 22-08-2019

torsdag 22. aug, kl. 19:58

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 22. august 2019

Culottestege udløste straksdom på fem måneders fængsel En 43-årig mand modtog torsdag formiddag en straksdom på fem måneders fængsel, efter at han onsdag blev anholdt i Aarhus C og sigtet for butikstyveri. Det er kun 14 dage siden, at den 43-årige fik en betinget dom for en lang række butikstyverier begået forskellige steder i Midt- og Østjylland.

Onsdag kl. 9.35 indfandt han sig så i Rema 1000 på Vesterbro Torv i Aarhus. En medarbejder opdagede, at den 43-årig puttede tre culottestege ned i en pose og herefter forsøgte at gå ud af butikken uden at betale. Personalet fik dog fat i ham, inden han nåede ud, og kort efter kom politiet frem.

Den 43-årige erkendte tyveriet, og i retten torsdag udløste tyveriet en straksdom på fem måneder på grund af den betingede dom, han næsten lige havde modtaget. Han valgte at anke dommen.

**
Bank evakueret på grund af mistænkelig genstand Store Torv i Aarhus og området omkring blev i en periode onsdag afspærret, mens politiet undersøgte en mistænkelig genstand foran Danske Bank. Desuden blev banken og omkringliggende bygninger evakueret af sikkerhedsmæssige årsager. Heldigvis viste det sig, at den mistænkelige genstand blot var en pose med en højttaler i.

Østjyllands Politi blev kaldt til banken kl. 13.53, da en 40-årig mand var aggressiv og råbte højt i banken. Han blev bortvist og på vej ud, satte han en pose foran banken. Det virkede så mistænkeligt, at politiet valgte at tilkalde eksperter for at sikre sig, at der ikke var noget sprængfarligt i posen.

I mellemtiden fandt en patrulje frem til den 40-årige, som blev anholdt. Politiets efterforskning viste efterfølgende, at den 40-årige med al sandsynlighed havde glemt posen, og at det ikke var hans hensigt at skræmme nogen. Han blev derfor ”kun” sigtet for at forstyrre den offentlige orden på grund af sin opførsel i banken.

**

Mand på knallert kørte ind i politibil Det gik galt for en 28-årig mand, da han onsdag kl. 8.45 forsøgte at flygte fra en patrulje, som han mødte på Århusvej i Randers SV. Patruljen havde mistanke til, at knallerten var ulovlig og kørte op på siden af den 28-årige og gav tegn til, han skulle stoppe. I stedet prøvede den 28-årige at undvige patruljevognen men endte med at brage ind i bilen, så han væltede.

Han blev efterfølgende anholdt og sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Da et narkometer viste, at den 28-årige var påvirket af stoffer, blev han også sigtet for narkokørsel. Knallerten var tunet og ikke korrekt forsikret, så det fik han også sigtelser for. Til sidst fik han en sigtelse for besiddelse af euforiserende stoffer, da betjentene fandt lidt amfetamin i hans lomme.
**

Kvik løber tog billede af blotter En 48-årig kvinde reagerede kvikt og hurtigt, da hun var ude at løbe en tur i Ulstrup og stødte på en blotter. På Hagenstrupvej blev hun ifølge sin forklaring overhalet af en bil, og en mand stillede sig ud i vejsiden, trak bukserne ned og begyndte at onanere foran hende.

Kvinden tog resolut et billede af manden med sin mobiltelefon og noterede nummerpladen på bilen, inden manden stak af fra stedet. Billedet og nummerpladen gør, at Østjyllands Politi har en god formodning om, hvem gerningsmanden er, og han kan snart forvente et besøg.

**

16-årig standset på stjålet knallert En 16-årig dreng blev natten til onsdag kl. 2.08 anholdt, efter han havde forsøgt at flygte fra politiet på en stjålen knallert. En patrulje opdagede den 16-årige, da han kom kørende på Mønsgade i Aarhus C. Bagpå sad to venner, og ingen af de tre drenge havde hjelm på. Da drengene opdagede politiet, sprang de to passagerer af og løb fra stedet, mens den 16-årige fortsatte flugten på knallerten.

På Saltholmsgade kørte han ind i en kantsten og væltede. Herefter var det nemt for patruljen at anholde ham og sigte ham for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Knallerten viste sig at være stjålet nogle timer før fra en adresse i Aarhus, så den 16-årige blev også sigtet for tyveri. Derudover fik han sigtelser for at køre uden hjelm og for at have to passagerer bagpå. Hans forældre og de sociale myndigheder blev desuden underrettet.

**

Specialpatruljen fandt kokain og skunk i Højbjerg En 23-årig mand fik onsdag kl. 8.00 besøg af Østjyllands Politis specialpatrulje i en lejlighed i Højbjerg. Politiet havde fået et tip om, at der muligvis blev solgt narko for adressen, og da betjentene kom ind, fik de straks mistanken bekræftet. På stuebordet lå flere poser med kokain, og den 23-årige mand erkendte med det samme, at det var hans. Efter en ransagning af lejligheden fandt patruljen både kokain, skunk, salgsposer og digitalvægte. Fund, der gjorde, at den 23-årige blev anholdt og sigtet for at ville sælge narko.

**

Tre personer sigtet efter mindre slagsmål Østjyllands Politi blev natten til onsdag kl. 2.42 kaldt til Graven i Aarhus C, hvor to gruppe unge mennesker skulle være oppe at slås. Da politiet kom frem, var slagsmålet overstået, men ud fra vidneudsagn på stedet, valgte patruljen at sigte tre mænd på 26, 38 og 41 år for at forstyrre den offentlige orden ved at slås på gaden. Ingen af parterne var umiddelbart kommet til skade.

**

Færdsel Onsdag kl. 8.09 skete der et færdselsuheld på Århus Syd Motorvejen ved Viby. En 25-årig mandlig bilist ramte ind i en bil ført af en 26-årig mand. Ved sammenstødet faldt den 26-åriges trailer. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade. Den 25-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende.

Onsdag kl. 9.36 skete der et færdselsuheld på Ormslevvej i Viby. En 23-årig mandlig bilist ramte ind i en 82-årig mand, som var ved at krydse vejen til fods. Den 82-årige slap umiddelbart med mindre skader.

Onsdag kl. 11.05 blev en 33-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Ålunden i Grenaa.

Onsdag kl. 13.41 skete der et færdselsuheld i krydset Grenåvej/Asylvej i Risskov. En 20-årig mandlig bilist svingede til højre og ramte ind i en 18-årig kvinde, som kørende ligeud på knallert. Kvinden slap umiddelbart uden alvorlige skader. Den 20-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Onsdag kl. 16.50 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Strandvejen i Aarhus C.

Onsdag kl. 17.19 blev en 58-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da hun blev standset af en patrulje på Molsvej i Ebeltoft.

Onsdag kl. 22.01 blev en 29-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Århusvej i Randers SV.

Onsdag kl. 22.45 skete der et færdselsuheld i krydset Marselis Boulevard/Skanderborgvej i Aarhus C. En 48-årig mandlig bilist svingede til venstre og ramte ind i en 33-årig mand, som kom cyklende lige ud. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

**
Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

• På Bondesvadvej i Rold ved Odder begået mellem tirsdag d. 20/8 kl. 23.00 og onsdag d. 21/8 kl. 7.00
• På Munkebovej i Kærby ved Gjerlev begået mellem onsdag d. 14/8 kl. 8.00 og onsdag d. 21/8 kl. 13.00
• På Ketting Parkevej i Harlev begået mellem onsdag d. 14/8 kl. 14.00 og d. 15/8 kl. 12.00
• På Adelvej i Risskov begået mellem søndag d. 18/8 kl. 9.30 og onsdag d. 21/8 kl. 14.20
• På Ryhaven i Hasle begået onsdag d. 21/8 kl. 15.32


Kilde: Østjyllands Politi