Døgnrapport d. 22-11-2019

fredag 22. nov, kl. 21:48

Uddrag af døgnrapport fra torsdag den 211119 kl 0700 til fredag 221119 kl 0700

Døgnets anmeldelser vedr. indbrud: Indbrud i virksomhed/forretninger: Hundige Strandvej, Greve
Hyrdehøj Bygade, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Strandmøllevej, Holbæk
Kæruldvangen, Solrød Strand
Engvangsvej, Strøby Egede, Køge
Bygmarken, Kirke-Såby
Clara Frijsvej, Køge
Bygvænget, Herfølge
Snogebækvej, Køge
Nordvangen, Køge

Indbrud i fritids-/sommerhus: Marselisborg Alle, Højby

Indbrud i skole og institutioner mv.: Odinsvej, Høng


Social dumping aktion - Holbæk Politiet foretog onsdag en aktion mod social dumping på en byggeplads i Holbæk i samarbejde med arbejdstilsynet, skat og Styrelsen for international rekruttering og integration. Omkring kl 14.00 traf myndighederne tre mænd fra Albanien på hhv. 49, 27 og 23 år truffet i arbejdstøj og med værktøj i lommerne.
De tre mænd havde ingen arbejdstilladelse, men gik alligevel rundt på en byggeplads og udførte arbejde, så de blev anholdt og sigtet for ulovligt arbejde. De blev taget med til politistationen, hvor de blev afhørt med tolk. De anholdte er fortsat i politiets varetægt og vil i dag kl.11.00 blive fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Holbæk, hvor retten skal tage stilling til, om de kan varetægtsfængsles, indtil sagen er afgjort.

Mistænkeligt forhold – Skoleager, Greve Kl. 09.45 modtog politiet en anmeldelse om, at tre mindreårige piger dagen i forvejen var blevet antastet af en mand, som havde været ubehagelig over for dem ved at tage fat i den ene piges cykel. Torsdag morgen oplyste pigerne, at de havde set manden igen tæt ved deres skole, hvorefter skolen anmeldte sagen til politiet. En patrulje blev sendt til stedet, men fandt ikke frem til manden. Politiet talte herefter med pigernes forældre om sagen.

A: Mand, Dansk af udseende, 40-65 år, 160-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Grå, Yderligere kendetegn: Kort skæg. Tatovering på hånden Talte: Dansk, Iført: Rød vinterjakke, hvid T-shirt, sorte sko.

Sagen undersøges nu nærmere, og politiet vil i den forbindelse gerne i kontakt med den beskrevne mand, for at få hans forklaring i sagen og få klarlagt, hvad hans hensigt var. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Tyveri i telebutik – Nørregade, Køge Kl. 13.00 blev en patrulje sendt til en telebutik, der netop havde haft besøg af to mænd, som havde stjålet en mobiltelefon. De to mænd havde haft en mistænkelig adfærd i butikken, da de gik rundt og kiggede. Pludselig gik en alarm på en af udstillingstelefonerne. Denne aktiveres, hvis man forsøger at afmontere alarmen fra telefonen. En ekspedient henvendte sig til mændene, som opførte sig truende over for personalet. Herefter forlod de to mænd butikken. De to mænd beskrives som:

A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 25-30 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: sort tætklippet fuldskæg., Talte: Engelsk, Iført: grå/grøn kasket med logo NY, sort dunjakke, sorte bukser, sorte sko m. hvide snørebånd.
B: Mand, Mellemøstlig af udseende, 25-30 år, 165-170 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: sort tætklippet skæg, Talte: Engelsk, Iført: iført blå kasket med hvid logo "Under Armor", mørkeblå dunjakke med orange foer, sorte bukser, sorte sko

Personalet i butikken opdagede herefter, at der var fjernet en Iphone 11 fra udstillingen, og at der i stedet lå en falsk Iphone på dens plads. Politiet kom frem og undersøgte sagen og gennemgik overvågningen. Sagen efterforskes fortsat, for at forsøge at finde frem til de to beskrevne personer. Borgere eller forretningsdrivende om oplever noget lignende, også selvom der blot er tale om forsøg på tyveri, bedes kontakte politiet med oplysninger. Dette kan være med til at afdække de mistænktes færden. Kontakt politiet på tlf. 114.

Truende butikstyv – Smedelundsgade, Holbæk Kl. 15.47 tilkaldte personalet fra Føtex politiet, idet de havde tilbageholdt en butikstyv, som havde optrådt truende over for en medarbejder. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf en 25-årig mand fra Holbæk, som havde stjålet energidrik, øl, chokolade og pålæg til en værdi af 687 kr. Den 25-årige havde puttet varerne ned i sin rygsæk, og havde ikke betalt for varerne, da han gik igennem kassen. Han var derfor blevet fuldt tilbage til butikken af en medarbejder. I den forbindelse fremsagde den 25-årige trusler mod den ansatte. Politiet sigtede den 25-årige for trusler og butikstyveriet. Varerne blev leveret tilbage til butikken, som derfor ikke havde et erstatningskrav. Den 25-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Bil beslaglagt efter spiritusuheld – Agergårdsvej, Regstrup – Holbæk Kl. 18.03 sigtede og anholdt politiet en 61-årig kvinde fra Holbæk, som havde kørt i spirituspåvirket tilstand. Kvinden havde under kørslen påkørt en parkeret varebil og efterfølgende ramte en lygtepæl. Handlekraftige borgere som havde bemærket den meget usikre kørsel tilbageholdt kvinden og kontaktede politiet. Den 61-årige blev testet med alkometeret, som viste at kvindens promille var over 2,0. Hun fik udtaget en blodprøve, som skal vise, hvor høj promillen var under kørslen. Politiet beslaglagde bilen, som det er muligt efter færdselslovens regler, når promillen i udåndingsluften er over 2,0. Når resultatet af blodprøven kommer, vil retten tage stilling til, om kvindens bil skal konfiskeres i forbindelse med at sagen afgøres. Ingen personer kom til skade i forbindelse med spirituskørslen.

Våben og narkofund – Roskilde Politiet ransagede torsdag to adresser i Roskildes sydvestlige del, hvor politiet mistænkte beboerne for at opbevare narko. I den ene sag blev en 44-prig mand fra Roskilde sigtet for at være i besiddelse af 4,5 gram hash, 10,27 gram skunk, 4 gram amfetamin, og 5,96 gram ketamin. På en anden adresse fandt politiet 9,24 gram hash og 10 forskellige ulovlige våben i form af kastestjerner, kasteknive, knojern og en totenschlæger (slagvåben). Her blev en 50-årig mand fra Roskilde blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og våbenloven. Politiet beslaglagde de ulovlige ting, med henblik på konfiskation. De to sigtede blev afhørt til sagerne, og kan forvente at høre mere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Ransagning gav våben og narkofund – Kalundborg Torsdag ransagede politiet et hus i Kalundborg, hvor politiet havde en mistanke om, at der blev opbevaret narko. Flere betjente og en narkohund deltog i ransagningen af huset, hvor der blev fundet 3 stk. ulovlige peberspray, 1 stk. taser (El-pistol), 1 stk. totenschläger (slagvåben), 1 stk fingerring tilpasses med en skarp pig, 13,79 gram hash og 2,69 skunk. Politiet sigtede en 28-årig mand fra Kalundborg for overtrædelse narkolovgivningen og våbenloven. Han blev afhørt til sagen, og politiet beslaglagde de ulovlige effekter. Politiet fandt desuden et femcifret kontantbeløb ved ransagningen, og beslaglagde en del af pengene, da den sigtede skyldte penge til betaling af bøder til politiet.

Uheld med spiritus – Sigerslevvej, Store-Heddinge – Stevns Kl. 22.38 modtog politiet en anmeldelse om, at en personbil havde påkørt en stor sten på en parkeringsplads. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf bilens fører, en 34-årig kvinde fra Stevns, som var påvirket af spiritus og narkotika. Hun blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter hun blev løsladt. Inger personer kom til skade, men bilen fik skader efter uheldet.

Tyveri fra benzinautomat – Rådhusvej, Asnæs – Odsherred Kl. 00.27 fik politiet en anmeldelse om, at der havde været høje lyde fra en tankstation, og at tre unge efterfølgende havde forladt stedet i en mindre rød personbil. Anmelderen havde undersøgt tankstationen og set at betalingsanlægget var opbrudt, hvorefter han ringede til politiet. En patrulje kørte til stedet og undersøgte sagen nærmere. Det var lykkedes gerningsmændene at opbryde betalingsstanderen på tanken og stjæle indholdet. Politiet efterforsker nu sagen for at få klarlagt, hvordan tyvene fik adgang til automaten. Derudover skal politiet indhente overvågningen fra tankstationen.

Borgere som har bemærket en mindre rød personbil, som kørte fra stedet i retning af Svinninge kort efter tyveriet skete, eller vidner som i øvrigt har oplysninger om bilen eller personerne bedes kontakte politiet på tlf. 114.

OPFØLGNING Dom i sag om besiddelse af pistol – Ringsted I august måned fandt politiet en skarpladt pistol i forbindelse med en ransagning i en lejlighed i Ringsted. En 22-årig mand fra Ringsted blev varetægtsfængslet i sagen, hvor der i onsdags faldt dom. Sagen kørte som en tilståelsessag. Retten i Roskilde idømte i den 22-årige 2 år og 6 mdr. fængsel. Ud over sagen med pistolen blev han dømt for lov om euforiserende stoffer for at besidde 5 gram kokain og at have besiddet 200 gram hash med henblik på videreoverdragelse og nogle færdselsforseelser. Den dømte tog sin betænkningstid i forhold til at anke dommen.




Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi