Døgnrapport d. 22-11-2019

lørdag 23. nov, kl. 03:09

Fra døgnrapporten: færdselsuheld i Frederikshavn & Aalborg, påvirket bilist anholdt i Dronninglund

Frederikshavn – personbil kolliderede med minibus i vejkryds På Slustrupvej i Frederikshavn skete et færdselsuheld mellem en minibus og en personbil onsdag den 20. november kl. 14:49. Føreren af minibussen, en mand i 40’erne, kørte ad Borgervej mod øst. Ved krydset mellem Borgervej og Lendumvej kørte manden i 40’erne ud for ubetinget vigepligt. Her overså han formodentlig personbilen, der kom kørende ad Lendumvej. Personbilen kunne ikke nå at standse, hvorfor den kørte med fronten ind i siden af minibussen.

En ambulance og en patrulje ankom straks til stedet. Her kunne de heldigvis konstatere, at der ingen personskade var i uheldet. Der var dog betydelig skade på begge køretøjer. Under afhøring erkendte manden i 40’erne, at han var kørt ud for ubetinget vigepligt. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af færdselsloven.


Brug 2 sek. mere Tre gode råd til sikker trafik:
Brug 2 sek. mere på at orientere dig grundigt i kryds og ved sideveje. Vær opmærksom på cyklister og knallertfører, når du skal svinge til højre eller venstre. Sænk farten. Læs mere på: sikkertrafik.dk/.../brug-2-sek-mere

Aalborg – mobiltelefon medvirkede til færdselsuheld mellem to personbiler På Østre Alle i Aalborg skete et færdselsuheld mellem to personbiler. Det skete torsdag den 21. november kl. 17:06. Føreren af den ene personbil, en 65-årig mand, kom kørende ad Østre Alle. Føreren af den anden personbil, en 72-årig mand, holdt stille ved et rødt lyskryds på Østre Alle. Her kolliderede de to personbiler, da den 65-årige mand ikke nåede at standse.

En ambulance ankom straks til stedet, hvor de to mænd blev undersøgt for skader. Heldigvis var ingen af dem kommet til skade, men personbilerne led dog betydelig materiel skade. Begge parter blev efterfølgende afhørt af en patrulje. Den 65-årige mand erkendte under afhøring, at hans mobiltelefon ringede, mens han kom kørende ad Østre Alle. Ifølge ham selv kiggede han kort i retning af sin mobiltelefon og mistede fokus på vejen, hvorfor han påkørte personbilen foran ham.


Sådan bliver du distraheret i bilen Uopmærksomhed i trafikken kan nedsætte din reaktionstid – måske endda lige præcis nok til, at du havner i et uheld. Uopmærksomhed i trafikken skyldes ofte, at du:
taler i telefon eller læser/skriver SMS. indstiller GPS eller radio. samler ting op fra gulv eller handskerum. spiser eller drikker. tager dig af urolige børn eller taler med dine medpassagerer. har tankerne et helt andet sted eller er stresset. Læs mere på: sikkertrafik.dk/.../kør-bil-når-du-kører-bil

Sæby – mobiltelefon meldt stjålet fra omklædningsrum En mobiltelefon blev meldt stjålet fra en kvindes jakkelomme kl. 07:40-11:00, mens jakken hang i et omklædningsrum i Sæby. Det blev anmeldt torsdag den 21. november kl. 13:20. Senere samme dag kl. 13:50 meddelte anmelder dog, at telefonen var blevet genfundet på hendes soveværelse.


Dronninglund – 20-årig, påvirket bilist mistede herredømmet over varebil På Kringelhedevej i Dronninglund kørte en varebil galt i et færdselsuheld. Det skete torsdag den 21. november kl. 09:23. Føreren af varebilen, en 20-årig mand, kom kørende ad Kringelhedevej mod øst. Da han ankom til krydset mellem Kringelhedevej og Mølholtvej, mistede han herredømmet over sit køretøj og kørte over i modkørende vognbane, hvorefter han fortsatte ud i et buskads.

En ambulance ankom hurtigt til stedet, hvor de heldigvis kunne konstatere, at der ingen personskade var i uheldet. En patrulje ankom kort efter til stedet, hvor de henvendte sig til den 20-årige mand. Manden var tydeligvis påvirket, hvorfor han blev instrueret i at deltage i en narkometertest. Testen gav udslag, da manden var påvirket af euforiserende stoffer. To poser indeholdende 1,23g skunk og 0,82g kokain blev derudover fundet, da manden blev visiteret. Han blev derfor sigtet og anholdt for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer såvel som overtrædelse af loven om besiddelse af euforiserende stoffer.


Sådan er straffen, hvis du kører med ulovlige stoffer i blodet Kører du med ulovlige, euforiserende stoffer i blodet, er straffen den samme, som hvis du kørte spirituskørsel med 1,21 promille.
Du får frakendt dit kørekort i 3 år og får en bøde.
Du skal desuden bestå en ny teori- og køreprøve og gennemføre et ANT-kursus (ANT står for Alkohol, Narko og Trafik). Kurset varer 12 timer og koster 3.200 kr.
Bliver du taget flere gange med ulovlige stoffer og/eller alkohol i blodet, stiger straffen.
Læs mere om straffen for kørsel med stoffer i blodet her: sikkertrafik.dk/.../ulovlige-stoffer
Følg os på Twitter og Facebook.

Kilde: Nordjyllands Politi