To formodede indbrudstyve anholdt

fredag 24. jan, kl. 10:55

Sagen startede i nat, 24. januar 2020, kl. 01.30, umiddelbart syd for Brønderslev. En civil politi-patrulje rettede her henvendelse til en polsk registreret personbil, der holdt på ”rasteplads Vildmosen” på Hirtshalsmotorvejen. I bilen traf patruljen to georgiske mænd på 22 og 26 år.

Da de to mænd ikke kunne redegøre for deres ophold på stedet, fattede patruljen yderligere mistanke til mændene.

”Derfor besluttede de straks at ransage køretøjet,” siger lederen af Berigelsessektionen ved Nordjyllands Politi, politikommissær Mikkel Brügmann.

Og det var, viste det sig hurtigt, en rigtig fornuftig beslutning. Betjentene fandt nemlig ved ransagningen af køretøjet mændene i besiddelse af forskellige smykker, en playstation, airpods m.v. Mændene blev derpå anholdt af politiet.

Efterforskning gik i gang Politiet indledte på grundlaget af fundet en videre efterforskning, og det viste sig, at nogle af effekterne kunne sættes i forbindelse med et indbrud i en villa i Hjørring, der blev begået torsdag d. 23. januar mellem kl. 08.30 til 17.45. Ved dette indbrud blev der stjålet en del flere effekter, som stadig ikke er fundet.

Politiet har tidligere erfaret, forklarer politikommissær Mikkel Brügmann, at udenlandske kriminelle benytter postforsendelser til at sende koster ud af landet.

”Vi hører derfor gerne fra butikker eller andre i Vendsysselområdet, som i løbet af de seneste dage har ekspederet personer, der ønskede at sende pakker til Georgien,” siger Mikkel Brügmann.

Nordjyllands Politi har desuden nogle formodede tyvekoster, som de to mænd var i besiddelse af, da de blev anholdt. Det drejer sig et Tommy Hilfiger- og et Jan Magnussen-ur samt en vielsesring med inskriptionen ”Birthe”.

”Dem har vi endnu ikke kunne knytte til et gerningssted. Og vi leder efter ejerne til dem, så hvis nogen mangler disse effekter, kan man ringe til os på 114,” siger Mikkel Brügmann.

De to anholdte mænd fremstilles senere i dag, kl. 12.30, i et grundlovsforhør i Retten i Hjørring.

Politiet har ingen yderligere oplysninger i sagen. Pressens kontaktperson: Mikkel Brügmann, politikommissær, Nordjyllands Politi, tlf. 5154 9858

Kilde: Nordjyllands Politi