Døgnrapport d. 24-01-2020

fredag 24. jan, kl. 21:24

Fra døgnrapporten: 41-årig mand anholdt for påvirket kørsel og besiddelse af stoffer. Indbrud i Fjerritslev, Kongerslev & Mariager.

Nordjyllands Politi – Ung mand fra Litauen savnes. Har du set ham? Nordjyllands Politi foto-efterlyser nu en 25-årig litauisk mand, der er bosiddende i Nørresundby, men siden d. 9. januar 2020 har man ikke kunnet få kontakt med ham. Har du set ham?
Klik her for at læse mere i Nordjyllands Politis nyhedsopslag fra den 21. januar

Brandårsag i Stoldal klarlagt Politiet indstiller efterforskning af brandsagen på Stoldal i Hobro.
Klik her for at læse mere i Nordjyllands Politis nyhedsopslag fra den 22. januar

Nordjyllands Politi – Lynhurtig knallertkontrol: skal skabe tryghed og fjerne ulovlige knallerter Nordjyllands Politi slog i mandags, d. 20. januar 2020, til i en aktion i Vrå rettet mod vanvidskørsel på knallert, der er til stor gene for borgerne.
Klik her for at læse mere i Nordjyllands Politis nyhedsopslag fra den 22. januar
Hirtshals – 41-årig mand anholdt for spirituskørsel samt brud på lov om stoffer En 41-årig mand blev sigtet og anholdt for spirituskørsel såvel som kørsel under påvirkning af stoffer fredag den 24. januar kl. 00:45. Manden blev standset af en patrulje til et rutinetjek på Kirkegade i Hirtshals. Her skønnede patruljen manden påvirket, hvorfor han blev instrueret i at deltage i en alko- og narkometertest.

Begge test gav udslag, da manden havde en promille på 0,6 og yderligere var påvirket af amfetamin. Patruljen på stedet ransagede mandens bil grundet mistanke til besiddelse af euforiserende stoffer. I bilen fandt patruljen 3,87 gram amfetamin. Manden blev derfor sigtet og anholdt for spirituskørsel, kørsel under påvirkning af stoffer og brud på lov om euforiserende stoffer.

Haverslev – 23-årig kvinde sigtet og anholdt for påvirket kørsel En 23-årig kvinde blev sigtet og anholdt for kørsel med euforiserende stoffer i blodet torsdag den 23. januar kl. 20:54. Kvinden kørte fra Haverslev mod Års, da hun blev standset af en patrulje til et rutinetjek. Patruljen skønnede kvinden påvirket og instruerede hende derfor i at deltage i en narkometertest. Testen gav udslag, da kvinden var påvirket af stoffer. Hun blev derfor sigtet og anholdt.

Hvad er straffen for spirituskørsel og kørsel under påvirkning af stoffer? Bliver du stoppet af politiet, vil du få følgende straf, hvis det er første gang, at du bliver taget for spirituskørsel:

Vi antager, at du tjener 30.000 kr. om måneden (brutto), og bliver taget med en promille på 0,93. Du får ca. 13.000 kr. i bøde. Du får også frakendt kørekortet betinget. Det betyder, at du skal bestå en ny teori- og køreprøve inden for 6 måneder. Dumper du til en af prøverne, skal du aflevere kørekortet og får det først tilbage, når du har bestået begge prøver.

Kører du med ulovlige, euforiserende stoffer i blodet, er straffen den samme, som hvis du kørte spirituskørsel med 1,21 promille.

Du får frakendt dit kørekort i 3 år og får en bøde.

Både ved spritkørsel og kørsel med stoffer i blodet skal du desuden bestå en ny teori- og køreprøve og gennemføre et ANT-kursus (ANT står for Alkohol, Narko og Trafik). Kurset varer 12 timer og koster 3.200 kr.

Bliver du taget flere gange med ulovlige stoffer og/eller alkohol i blodet, stiger straffen.

Læs mere om – straffen for spirituskørsel: sikkertrafik.dk/.../spirituskørsel
– straffen for kørsel med stoffer i blodet: sikkertrafik.dk/.../ulovlige-stoffer

Fjerritslev – privat bolig gennemrodet for værdier ved indbrud En privat bolig blev udsat for indbrud på Valmuemarken i Fjerritslev mellem onsdag den 22. januar kl. 23:00 og torsdag den 23. januar kl. 08:10. Indbrudstyven fik adgang til huset ved at knuse en rude med en ukendt genstand, hvorefter vedkommende kunne nå det indvendige dørhåndtag. Hele huset blev gennemrodet for værdier. Der er ikke et overblik over kostervalg på nuværende tidspunkt. Tyven forlod gerningsstedet gennem husets hoveddør.

Har du set mistænkelig færden på Valmuemarken i Fjerritslev? Kontakt politiet på 114.
Mariager – øl kasser flyttet rundt ved indbrud i restaurant En restaurant blev udsat for indbrud i Mariager mellem mandag den 20. januar kl. 12:00 og onsdag den 22. januar kl. 14:00. Indbrudstyven fik adgang til restauranten ved at bryde en dør til et depotrum op med et koben. Tyven bevægede sig derefter rundt i rummet, hvor kasser med øl var blevet flyttet rundt. Intet er blevet meldt stjålet på nuværende tidspunkt. Tyven forlod gerningsstedet gennem døren til depotrummet.

Har du set mistænkelig færden i Mariager? Kontakt politiet på 114.
Kongerslev – privat bolig gennemrodet for værdier ved indbrud En privat bolig blev udsat for indbrud i Kongerslev mellem mandag den 20. januar kl. 05:00 og torsdag den 23. januar kl. 12:24. Indbrudstyven fik adgang til huset ved at knuse ruden i hoveddøren. Tyven brød også et vindue til et bryggers op. Blandt de stjålne genstande var en lampe og skiudstyr. Tyven forlod gerningsstedet gennem hovedøren.

Har du set mistænkelig færden i Kongerslev? Kontakt politiet på 114.
Hent Nabohjælps app og forebyg hvert 4. indbrud Nabohjælp er en af de mest effektive metoder til at undgå indbrud. Faktisk så effektiv, at det forebygger op mod hvert 4. indbrud. Med Nabohjælps nye, gratis app er det blevet endnu nemmere at være nabohjælper.

Læs mere på www.nabohjaelp.dk/app eller hent Nabohjælps gratis app:
Download i App Store
Download i Google Play

Hjørring – 18-årig mand sigtet for konstruktiv ændring af knallert En 18-årig mand blev torsdag den 23. januar kl. 08:20 sigtet for at have ændret sin lille knallert konstruktivt, så den kunne overskride maksimalhastigheden på 30 km/t. En patrulje observerede den 18-årige køre mindst 52 km/t på M P Koefoeds Vej i Hjørring.

Følg os på Twitter og Facebook @NjylPoliti.

Kilde: Nordjyllands Politi