Døgnrapport d. 24-01-2020

fredag 24. jan, kl. 23:06

Uddrag af døgnrapport fra torsdag den 230120 til fredag 240120

Døgnets anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Algade, Roskilde (2 steder)
Torvet, Køge
Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Bausager, Gevninge, RoskildeVallekildevej, Vallekilde, HørveJeppes Torp, Tjebberup, HolbækDyrlundsvej, KøgeBygaden, Lejre Indbrud i fritids-/sommerhus: Ingen Indbrud i skole og institutioner mv.: Frydenhøj Alle, Greve
Skoletilsyn – cyklistkontrol, Skolevej, Fårevejle st. – Odsherred Kl. 07.00 foretog politiet et skoletilsyn, hvor cyklende skoleelever rutinemæssigt blev tjekket for, om der var lys på cyklen. Fem elever blev truffet uden lys eller med manglende for- eller baglygte ved tilsynet. Efterfølgende ved morgensamling på skolen blev alle elever mindet om, at de skal have lys på cyklen inden for lygtetændingstiden. Hvis de ikke har lys på, må de stå af og trække cyklen.


Harmonikasammenstød – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde - Greve Kl. 07.04 fik politiet et alarmopkald vedr. et harmonikasammenstød på Køge Bugt Motorvejen, nordgående retning. Ved sammenstødet holdt tre bilister stille i det højre spor grundet kødannelse. En fjerde bilist, en 21-årig mand fra Køge, kom kørende bagfra og bremsede ned, til bilen næsten holdt stille, men fik sat sin bil i forkert gear, hvilket resulterede i, at bilen gav et ryk fremad og skabte sammenstødet mellem de tre bilister ved en hastighed på ca. 10 km/t. Føreren af en af de påkørte biler, en 23-årig kvinde fra Lille-Skensved, blev kørt til sygehuset med ryg- og nakkesmerter. Kl. 07.36 var alle vognbaner åbne igen.


Knivloven – Holbæk Kl. 09.15 var en hundepatrulje på rutinemæssigt besøg på en uddannelsesinstitution, hvor en narkotikahund markerede ved en jakke. Jakkens ejermand, en 20-årig mand fra Svinninge, gav sig til kende, og jakken blev visiteret. I jakken fandt politiet en kniv, som politiet beslaglagde med henblik på konfiskation. Den unge mand er sigtet i sagen, som bliver afgjort på et senere tidspunkt.

Kl. 10.00 fik narkotikahunden igen en færd, der fik den til at markere. Ved den efterfølgende visitation af en 19-årig mand fra Vig fandt politiet en kniv med en klinge på 9,6 cm, som han bar i sit strømpeskafte. Også denne unge mand fortsat sigtet og vil få afgjort sin sag på et senere tidspunkt. Politiet fandt ikke noget narkotika på de to sigtede mænd.


Tricktyveri – Alfred Hansens Have, Holbæk Kl. 09.36 anmeldte en 72-årig kvinde fra Holbæk sig udsat for et tricktyveri, som var sket onsdag i tidsrummet kl. 17.00-18.00, da hun opholdt sig i sin lejlighed. En fremmed kvinde var lydløst kommet ind ad en ulåst hoveddør og stod pludselig i stuen. Hun fik den 72-årige til at gå med ud på badeværelset for at kontrollere, om der skulle være problemer med vandet i brusenichen. Undervejs derud så den 72-årige en fremmed mand stå uden for den åbne hoveddør, hvilket undrede hende. Hun blev derfor skeptisk over den fremmede kvindes tilstedeværelse, så hun blev kort efter gennet ud af lejligheden. Først dagen efter opdagede den 72-årige og hendes ægtefælle, der havde klaret et ærinde på gerningstidspunktet, at et smykkeskrin var blevet stjålet, som indeholdt to marguerit-halskæder i guld, et sæt marguerit-ørestikker i guld og et sæt marguerit-hængeøreringe i guld. De mistænkte nu manden uden for hoveddøren for at være den reelle tyv, mens den 72-årige blev opholdt ude på badeværelset.

Den fremmede kvinde blev beskrevet som: A: Kvinde, Romansk af udseende, 35 år, 165 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Talte: Dansk med accent, Iført: Sort hue, sort dynejakke der gik til under knæene, sorte bukser og sorte vanter.

Manden uden for hoveddøren beskrives som: B, mand, romansk af udseende, hudfarve: brun, iført gråmeleret kasket.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der har set den kvindelige tricktyv og hendes kompagnon, eller som mener at have oplysninger i sagen. Kontakt politiet på telefon 114, hvis du har oplysninger i sagen.


Sigtet for salg af narkotika – Roskilde Politistation, Roskilde Kl. 10.14 havde politiet fingrene i en 46-årig mand fra Ringsted, der var anholdt for at sikre hans tilstedeværelse i fogedretten. Under visitation fandt politiet flere små salgsposer med amfetamin, som i alt blev vejet til omkring 55 gram. Manden blev derfor sigtet for salg af narkotika, og politiet besluttede at tage til den 46-åriges adresse i Ringsted for at ransage. Her træffer politiet en 31-årig mand uden fast bopæl i Sorø, som havde taget ophold hos ringstedborgeren. Den 31-årige blev visiteret, og han var ligeledes i besiddelse af narkotika – både 0,3 gram hash og 54 gram amfetamin fordelt i små poser velegnet til videresalg. Begge de to mænd blev anholdt og sigtet for salg af euforiserende stoffer, og kl. 10.15 blev de fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde. Udfaldet af grundlovsforhøret er ikke kendt på publiceringstidspunktet.


Overreven gasledning – Rolighedsstræde, Holbæk Kl. 10.39 blev politiet alarmeret om, at en gasledning var blevet revet over i forbindelse med gravearbejde. Brandvæsenet fik dog hurtigt klemt gasledningen sammen, så der ikke skete udsivning af gas. For en sikkerheds skyld blev huse i området gennemgået, men der var ikke fare på færde. Der blev lukket for gassen i området, indtil skaden var udbedret.


Knivloven – Parkvej, Køge Kl. 18.20 standsede politiet en bil på Parkvej i Køge, hvor betjentene gennem ruden kunne se en pistollignende genstand. Derfor blev bilens passager og en anden mand, der kom til stedet til fods, tilbagehold kortvarigt, mens politiet undersøgte genstanden nærmere. Det viste sig at være en hardball-pistol, hvilket gav politiet anledning til en formanende samtale om at medbringe pistollignende genstande i offentligheden. Til gengæld var bilens fører i besiddelse af en ulovlig kniv, som han blev sigtet for at have på sig uden et anerkendelsesværdigt formål. Desuden blev han sigtet for kørsel i frakendelsestiden og vil høre nærmere om de to sager senere.


Mand ramt af skud – Gersagerparken, Greve Se udsendt pressemeddelelse på politiets hjemmeside under ”Nyheder”.



OPFØLGNING
Varetægtsfængsling – Store-Heddinge – Stevns En 32-årig mand uden fast bopæl blev i et grundlovsforhør i Retten i Roskilde varetægtsfængslet foreløbigt til den 20. februar 2020. Han blev i retsmødet sigtet for trusler, vold, vidnetrusler og for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af ecstasy med henblik på videreoverdragelse, efter at han onsdag aften havde opsøgt og truet tre personer i Store-Heddinge på grund af et økonomisk mellemværende.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi