Døgnrapport d. 24-03-2020

tirsdag 24. mar, kl. 19:28

Uddrag af døgnrapport fra mandag den 230320 kl. 0700 til tirsdag den 240320 kl. 0700.

Døgnets anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Møllehaven, Jyllinge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Druelundsvej, Store-Heddinge

Indbrud i fritids-/sommerhus: Vores Vej, Ellinge Lyng, Højby
Højsandsparken, Rørvig

Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen

Gasledning blev gravet over – Farstrupvej, Køge kl. 09.48 kom et alarmopkald om at en gasledning var blevet gravet over af en gravemaskine, som arbejdede på stedet. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor patruljerne begyndte at informere beboerne i området om udslippet, og om at de skulle slukke for gassen i deres hjem. Der var ingen fare for personer, da gassen steg direkte til vejrs. Gasselskabet blev hastetilkaldt, til at udbedre skaden. De var nødt til at grave helt ned til hovedledningen for at stoppe gasudslippet, så der blev arbejdet et godt stykke tid på stedet før gassen var lukket.
”Brand” var bare røg – Fælledvej, Roskilde kl. 13.54 kom et 112 opkald om en bygningsbrand på Fælledvej. Anmelderen havde set røg i ejendommen med lejligheder og gik i gang med at advare beboerne. Da politiets og brandvæsnets indsatsledere kom frem til stedet, blev det konstateret, at der ikke var nogen brand. Der var håndværkere på stedet, som foretog tætningsarbejde på bygningen, som brugte røg for at undersøge utætte steder i huset. Der var derfor ingen fare på færde, og alle kunne fortsætte deres daglige gøremål.

Uro og uorden – Ladegårdsparken, Holbæk kl. 15.54 fik politiet anmeldelse om, at en gruppe unge skabte uro ved parkourbanen. Da politiet kom frem til stedet løb de unge fra stedet, men patruljen fik en dialog med de unge, som var blevet på stedet. Der var ingen sag for politiet
kl. 19.10 var den igen gal ved parkourbanen, hvor beboere igen klagede over uro i området med en gruppe unge. Politiet kørte igen til stedet, hvor betjentene igen tog en dialog med de unge om at tage hjem og blive hjemme. De var dog ikke forsamlet flere end tilladt, så ingen blev sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet.
Kl. 22.22 var politiet igen tilbage ved parkourbanen for at kontrollere, om der var forsamlet flere end tilladt. Der var en mindre gruppe unge på stedet, men igen flygtede mange fra stedet ved politiets ankomst. Politiet sigtede en 18-årig mand fra Holbæk for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han ikke fulgte politiets anvisninger og skabte uro på stedet, hvilket var egnet til at forstyrre den offentlige orden. Ingen blev sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet.

Herefter kom der ikke flere anmeldelser om uro i Ladegårdsparken denne aften.

Hærværk ved stenkast mod huse – Odsherred Kl. 20.48 – Ved Skoven, Ordrup, Fårevejle. Anmeldte et ægtepar, at de havde fået kastet en sten ind igennem en rude til deres hus omkring kl. 20.30. De blev ikke ramt af stenen, men blev selvfølgelig forskrækkede.
Kl. 21.18 – Veddingevej, Høve, Asnæs. Kort forinden blev kastet en sten mod huset, som ramte en dør og lavede en bule i en aluplade. Kl. 23.59 blev kastet en sten imod samme hus, og her ramte stenen en stor rude på 130x130 cm som knustes. Beboeren så en mindre mørk personbil muligvis med tågelys, som kørte forbi huset, da stenen blev kastet.
Kl. 23.30 - Ankeret, Vig. En sten blev kort før anmeldelsen kastet mod en rude i huset, så det yderste lag glas knustes.
Kl. 23.33 - Dalvang, Nykøbing Sj. Omkring kl. 23.00 hørte beboerne i huset et højt brag, da en sten blev kastet igennem en rude i stuen. En mindre bil blev set køre fra stedet.

Politiet kørte frem til alle anmeldelser om stenkast mod huse for at foretage gerningsstedsundersøgelse. Der blev sikret spor fra stederne, som politiet nu afventer resultatet af. Dagens anmeldelser om hærværk ved stenkast mod ruder er de seneste i en række lignende episoder i området. Politiet efterforsker sagerne i sammenhæng, da tidspunktet og måden hærværket er udført i forbindelse med forbikørsel i en bil er ens ved alle forhold.

Vidner som har oplysninger om den mindre mørke personbil muligvis med tågelygter, eller personer som er set i en sådan bil bedes gives til politiet på tlf. 114.


Narkokørsel igen – Centervejen, Asnæs – Odsherred Kl. 20.08 standsede politiet en personbil for at lave en rutinemæssig kontrol. Bilen kendte politiet godt i forvejen, for en patrulje standsede samme bil på Tuborgvej i Fårevejle tidligt lørdag morgen. Denne sag blev nævnt på gårsdagens døgnrapport, hvor en 21-årig kvinde blev sigtet og anholdt for narkokørsel. Med i bilen lørdag var bilens ejer, en bare 17-årig ung mand fra Sj. Odde, som blev sigtet for overtrædelse af våbenloven, da han havde et slagvåben i bilen.

Ved dagens kontrol var det selvsamme 17-årige, som nu sad bag rattet i sin bil. Han havde ikke erhvervet kørekort og var påvirket af hash. Så i dag var det hans tur til at blive sigtet og anholdt for narkokørsel, for at få udtaget en blodprøve. Han blev herefter løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.


Indbrud i elektronikbutik – Møllehaven, Jyllinge Kl. 02.05 blev begået et rambukindbrud mod en elektronikvirksomhed i Jyllinge. Heldigvis fandtes der god overvågning på stedet, som viste hvordan indbruddet foregik. To mænd kørte til stedet i en hvid varebil, som de anvendte til at bakke ind i nogle paller, som de havde stillet foran hoveddøren til bygningen, så døren blev opbrudt. Herefter gik flere hætteklædte mænd ind i lageret, hvor de stjal diverse dataudstyr. Alarmen til stedet gik samtidig til ejeren af virksomheden, som kørte til sin virksomhed, hvor han så en hvid varebil, VW Transporter, der netop kørte væk fra stedet. Ejeren kørte efter den hvide varebil, og kunne løbende give politiet meldinger om, hvor de befandt sig, men tabte den på et tidspunkt af syne. Politiet kørte i retning af det sted, hvor varebilen kørte og fandt bilen efterladt tom i Hvidovre. Varebilen viste sig at være stjålet i Københavns Vestegn, og der var påsat stjålne nummerplader på bilen.

Mændene beskrives som: Almindelig af bygning, iført: sort hættetrøje.
Køretøjer: Volkswagen Transporter, hvid, med stjålne nummerpladder

Politiet efterforsker nu sagen og har indbragt den hvide VW Transporter til nærmere undersøgelse. Ejeren af virksomheden har endnu ikke overblik over, hvor mange ting tyvene kom af sted med.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi