Døgnrapport d. 24-03-2020

tirsdag 24. mar, kl. 21:45

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 24. marts 2020


Grundlovsforhør i Aarhus kl. 10.30 Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 10.30 en 21-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for forsøg på manddrab ved natten til den 19. juni 2019 sammen med flere gerningsmænd at have affyret skud mod to mænd på 23 og 31 år på Kappelvænget i Aarhus V.

Begge mænd blev ramt i benene og blev efterfølgende kørt til behandling på hospitalet. Politiet formoder, at skyderiet var en del af bandekonflikten mellem to grupperinger i Aarhus. I samme sag sidder en 28-årig mand varetægtsfængslet – han er også sigtet for forsøg på manddrab.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**
Grundlovsforhør i Randers kl. 10.30 Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 10.30 en 27-årig estisk statsborger i Retten i Randers. Han blev tidligere på året idømt en fængselsstraf og udvisning. Hans dom er nu udstået, men han fremstilles med henblik på varetægtsfængsling frem til udvisningen kan effektures.

** Grundlovsforhør i Randers kl. 11.30 Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 11.30 en 41-årig rumænsk statsborger i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for butikstyveri. Den 41-årige blev natten til tirsdag kl. 3.30 anholdt, da en patrulje så ham stjæle en pakke med seks øl fra kølemontren i 7-Eleven på Banegårdspladsen.

Da den 41-årige er udenlandsk statsborger uden fast bopæl i Danmark, og han tidligere er taget for tyveri, bliver han fremstillet med henblik på varetægtsfængsling.

Af logistiske årsager fremstilles den 41-årige i Retten i Randers, selvom han blev anholdt i Aarhus.

**
Grundlovsforhør i Aarhus kl. 13.00 Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 13.00 to mænd på 27 og 28 år i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. De sigtes for besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder. Østjyllands Politi ransagede mandag aften en adresse i Risskov, hvor betjentene fandt to oversavede jagtgeværer og en revolver, som mændene blev sigtet for at besidde.

Af hensyn til den videre efterforskning anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker derfor ikke at oplyse yderligere om sagen.

**

To 21-årige mænd anholdt efter uro på p-plads Mandag kl. 23.44 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at nogle mænd sad i to biler på en p-plads på Olof Palmes Allé i Aarhus N, hvor de spillede høj musik og gjorde folk utrygge. En patrulje kørte til stedet og kiggede nærmere på de to biler. I den ene lugtede der kraftigt af hash, og betjentene bad derfor den 21-årige fører af bilen og hans 21-årige passager om at stige ud.

Passageren reagerede ikke, men begyndte i stedet at tage sin mobiltelefon op af lommen. Han råbte af betjentene, og da den ene tog fat i ham for at få ham ud og fjerne mobilen fra ham, forsøgte han at verfe betjentens hånd væk. Han blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. Under anholdelsen råbte hans 21-årige ven skældsord efter patruljen, og det kostede ham en anholdelse og sigtelse for at fornærme politiet.

Under den efterfølgende ransagning af bilen fandt politiet en pose med skunk, som ingen på stedet ville vedkende sig. Den blev beslaglagt.

**

Mand faldt i søvn på vej på jagt – sigtet for spritkørsel En patrulje fra Østjyllands Politi besluttede sig natten til tirsdag kl. 1.48 at undersøge en bil nærmere, som holdt stille på Korupskovvej i Ryomgård. Bilen holdt med tænding på og bag rattet sad en mand og sov. Ved siden af ham stod et jagtgevær, og det fik betjentene til at tilkalde forstærkning. Da manden bag rattet pludseligt vågnede op, stod betjentene klar og råbte til ham, at han skulle komme ud af bilen. Det efterkom den noget overraskede mand, som straks blev lagt i håndjern.

Føreren var en 30-årig mand, som fortalte, at han var på vej ud for at skyde mårhunde. Undervejs var han blevet træt og faldet i søvn i bilen, lød forklaringen.

Manden har tilladelse til at bære våben i forbindelse med jagt, men da en alkometertest viste, at han var beruset, besluttede politiet at beslaglægge alle hans jagtvåben, mens det bliver vurderet, om han må beholde dem. Derudover blev han også sigtet for spritkørsel.

**

Teenagedrenge fanget efter indbrud i skoleskur Tre drenge på 15, 15 og 16 år blev natten til tirsdag fanget af politiet, efter de havde brudt ind i et redskabsskur på Elev Skole ved Lystrup. En beboer i nærheden ringede til politiet, da han så drengene luske rundt på stedet med lommelygter. En patrulje kørte til stedet, og de råbte drengene an, da de fik øje på dem.

I stedet for at gå hen til betjentene, begyndte drengene at løbe fra stedet, og patruljen slap derfor en politihund fri, som fik fat på en af de 15-årige. Det fik alle drengene til at overgive sig, og alle blev sigtet for hærværk ved at have ødelagt skuret. Den 15-årige, der blev bidt, blev kørt til skadestuen med mindre bidmærker. Alle drengens forældre blev kontaktet.

**
Brand i hus ved Allingåbro Politi og brandvæsen blev mandag kl. 10.39 sendt til en brand i en landejendom på Georgsmindevej i Tustrup ved Allingåbro. Stuehuset var omspændt af flammer, da brandvæsnet kom frem, og det tog en del timer at få branden slukket. Der skete omfattende skader på huset, men ingen personer kom noget til ved branden. Det er endnu uvist, hvordan branden opstod.

**
Færdsel Mandag kl. 11.57 skete der et færdselsuheld i krydset Viborgvej/Bredskiftevej i Hasle. En 71-årig kvindelig bilist kørte frem i krydset og blev ramt af en bil med en 72-årig mand bag rattet. Ved sammenstødet blev den kvindelige bilist skubbet ind i en anden bil ført af en 24-årig kvinde. Ingen af de involverede kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 71-årige kvinde blev efterfølgende sigtet for at have kørt over for rødt.

Mandag kl. 13.56 skete der et færdselsuheld i krydset Grenåvej/Skolevangs Alle i Risskov. En 72-årig kvindelig bilist kørte ud i krydset og blev ramt af en bil ført af en 60-årig mand. Herefter kørte den 72-årige ind i nogle vejskilte og en bus, som holdt ved et busstoppested. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 72-årige kvinde blev sigtet for at køre over for rødt.

Mandag kl. 14.12 skete der et færdselsuheld på Bronzealdervej i Aarhus V. En 71-årig mand stod med sin cykel ved et helleanlæg tæt på Netto på Bronzealdervej i Aarhus V, da en bil kørte ind i ham med fronten. Den 71-årige røg op på kølerhjelmen og faldt ned på asfalten, hvor han fik en større hudafskrabning. Efterfølgende kørte bilisten fra stedet uden at se til den 71-årige. Ifølge vidner var bilen en koksgrå Audi A3 med en nummerplade, der sandsynligvis startede med AY63. Føreren beskrives som mand med anden etnisk herkomst end dansk, ca. 20-30 år. Østjyllands Politi hører gerne fra føreren af bilen, eller nogen, der ved, hvem han er. Oplysninger kan gives via tlf. 114.

Mandag kl. 15.06 skete der et færdselsuheld på Langvangen i Randers NØ. En 35-årig mand mistede kontrollen over sin motorcykel og styrtede. Han klagede efterfølgende over smerter og blev kørt til tjek på skadestuen.

Mandag kl. 16.45 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Høgevej i Aarhus V. Da han havde en klump hash i sin bæltetaske, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

Natten til tirsdag kl. 4.24 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Søren Frichs Vej i Aarhus C. Da det var tredje gang inden for kort tid, at han blev standset uden kørekort, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation.

**
Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

• På Søndre Ringgade i Aarhus C begået mellem søndag d. 22/3 kl. 9.00 og mandag d. 23/3 kl. 9.00
• På Lystrupvej i Lystrup begået mellem torsdag d. 19/3 kl. 16.00 og fredag d. 20/3 kl. 13.00
• På Katterhøjvej i Højbjerg begået mandag kl. 20.56
• På Industrivej i Thorsager begået tirsdag d. 24/3 kl. 3.10


Kilde: Østjyllands Politi