Døgnrapport d. 25-03-2020

onsdag 25. mar, kl. 21:01

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag den 240320 kl. 0700 til onsdag den 250320 kl. 0700

Døgnets anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Holbækvej, Roskilde
Kystparken, Strøby Egede, Køge
Løvsangervej, Ugerløse

Indbrud i fritids-/sommerhus: Røntoftevej, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen

Livløs mand fundet i vandet – Nakke Østvej, Nakke, Nykøbing Sj. – Odsherred Kl. 14.11 blev en akutbil tilkaldt, da to kvinder, som var ude at gå tur havde fundet en livløs mand i vandkanten på stranden. Kvinderne fik hjulpet manden op til ambulancen, som gik i gang med førstehjælp af den stærkt nedkølede mand, der senere viste sig at være en 70-årig mand fra Holte. Han blev fløjet til hospitalet i helikopter til behandling, og meldes at være uden for livsfare. Den 70-åriges kone er underrettet om ulykken.

Ung mand frarøvet knallert – Agergården, Karlslunde – Greve Kl. 14.50 blev en 16-årig kørte en ung mand fra Karlslunde på sin knallert ad en sti vest for Agergårdshaven i sydvestlig retning, da fire store drenge trådte ud på stien foran den 16-årige, så han ikke kunne køre videre, da de spærrede vejen med to damecykler. De omringede den 16-årige, og skubbede ham af knallerten. Den 16-årige var bange, så han turde ikke gøre modstand. De to største drenge (C og D) kørte væk fra stedet på knallerten, og de to andre kørte fra stedet på damecyklerne i retning mod Karlslunde Station.

A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 13-14 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Talte: Dansk, Iført: Sort Moncler hue, mørk jakke, maskering i form af sort stof over mund, Medbragte: Grå damecykel.

B: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 13-14 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Talte: Dansk, Iført: Farvet jakke i lyse farver, hætte trukket op over hovedet. Jakken trukket op foran munden, Medbragte: Damecykel.

C: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 15-16 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Mellemlangt, Yderligere kendetegn: Sort slikhår, der var trukket tilbage på hovedet med voks, Talte: Dansk, Iført: Iført sort dunjakke, Medbragte: Gråfarvet Gucci skulder taske med blå/rød rem.

D: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 15-16 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Talte: Dansk, Iført: Iført sort hættetrøje.

Senere på eftermiddagen kl. 16.54 kom en anmeldelse om, at en knallert brændte ved Gersagerparken ved en tunnel, der fører til Hundige Station. Det var dog ikke den knallert, som blev stjålet fra den 16-årige, men en anden stjålet knallert. Politiet formoder at knallertbranden var påsat, og derfor skal branden undersøges nærmere.

Vidner som har set de beskrevne drenge/unge mænd i området før eller efter overfaldet på den 16-årige, eller som i øvrigt kan komme med oplysninger i sagen, skal kontakte politiet. Hvis man har set personer omkring den brændende knallert og kan komme med oplysninger i sagen, er politiet også meget interesseret i at høre fra vidner i den sag. Ring til politiet på tlf. 114.

Ulovlige knallerter – Odsherred og Roskilde Holbækvej, Vig – Odsherred
Kl. 17.05 standsede politiet en 26-årig mand fra Næstved, som kørte på en knallert, som kørte betydeligt stærkere end de tilladte 30 km/t. Politiet indbragte knallerten til nærmere undersøgelse, hvor den vil blive testet på et rullefelt, for hvor hurtigt den kan køre. Den 26-årige vil herefter høre mere fra politiet.

Københavnsvej, Roskilde
kl. 16.55 blev en 16-årig ung mand fra Roskilde sigtet for at have kørt på en konstruktivt ændret knallert, som blev målt på rullefelt til at kunne køre 73 km/t, selvom den kun må køre 30 km/t. Politiet vil nedlægge påstand om ubetinget frakendelse af kørekort til lille knallert og udskydelse af retten til at erhverve kørekort til motorkøretøj/stor knallert.

Påvirket af kokain og uden kørekort – Rødhøj, Asnæs – Odsherred Kl. 17.05 sigtede og anholdt politiet en 41-årig mand fra Køge for narkokørsel, da han kørte bil efter at have indtaget kokain. Han førerret var desuden inddraget i en tidligere sag om narko og spirituskørsel, så han blev også sigtet for kørsel uden førerret og fik udtaget en blodprøve. Han blev herefter løsladt og politiet afventer nu resultatet af blodprøven. Ejeren af bilen blev sigtet for at have overladt føringen af bilen til den 41-årige, som ikke havde kørekort.

Vågen borger fik standset spiritusbilist – Hyrdehøj Bygade Kl. 17.17 fik politiet anmeldelse om, at en kunde i Fakta, der lugtede af spiritus havde sat sig ind i en bil, som dog stadig holdt på parkeringspladsen. Politiets vagtcentral fik oplyst biltype og registreringsnummer, og en patrulje blev sendt til Hyrdehøjcentret, hvor bilen netop kørte fra stedet. Den slingrede hen ad Hyrdehøj Alle, hvor bilen kørte over kantstenen på et helleanlæg, inden den svingede til højre ad Holbækvej, hvor politiet fik standset bilen. Føreren af bilen, en 49-årig mand fra København, blev testet med alkometeret, som viste at en promille over det tilladte. Føreren og en mandlig passager drak øl under kørslen, og på bagsædet sad en 8-årig pige.

Den 49-årige blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer. Politiet underrettede de sociale myndigheder om sagen i forhold til pigens tarv.

Spirituskørsel – Københavnsvej, Køge Kl. 17.30 så en patrulje en personbil som kørte ad Københavnsvej i nordlig retning ved i lidt for høj hastighed, så betjentene besluttede at køre efter og kontrollere føreren og køretøjet. Det var en god ide, for føreren viste sig både at være narko- og spirituspåvirket Politiet sigtede og anholdt derfor føreren, en 27-årig mand fra Køge, som fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af prøven kommer, vil den 27-årige blive kontaktet af politiet.

Narkokørsel – Roskildevej, Holbæk Kl. 20.15 sigtede og anholdt politiet en 29-årig mand fra Vipperød for narkokørsel, da han var påvirket af kokain. Han blev standset af færdselspolitiet, som foretog en narkotest af den 29-årige. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Nu venter politiet på resultatet, hvorefter den 29-årige vil blive kontaktet om sagens videre gang.

Mand skyldte penge til det offentlige – Hundige Stationsvej, Greve Kl. 22.54 standsede politiet en bil, som kørte ad Hundige Stationsvej. I bilen sad tre mænd, som betjentene mistænkte for at være i besiddelse af våben, så de ransagede bilen. Der blev ikke fundet våben eller andet ulovligt, men en 25-årig mand fra Køge blev fundet i besiddelse af et femcifret kontantbeløb. Manden skyldte et sekscifret beløb til det offentlige, så politiet beslaglagde en stor del af de fundne penge, for at inddrive gælden. Den 25-årige ønskede beslaglæggelsen indbragt for retten, der nu skal tage stilling til om inddrivelsen var i orden.

Hash på lommen – Hundige Centervej, Hundige Station, Greve Kl. 23.15 var en patrulje på Hundige Station, hvor en mand skabte utryghed, da han råbte og skreg. Betjentene traf en 40-årig mand fra Greve, som viste sig at være frustreret, da han havde glemt sin telefon i toget. Hans adfærd gjorde, at politiet vurderede at han var påvirket af narko, så han blev visiteret, hvor han blev fundet i besiddelse af 10 gram hash, som han blev sigtet for at besidde. Politiet beslaglagde hashen med henblik på konfiskation og den 40-årige kan nu forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Brand i brændeskur – Nybyvej, Røsnæs, Kalundborg Kl. 02.14 kom et alarmopkald om at der var brand i et udhus, hvor der blev opbevaret brænde. Huset beboer havde opdaget ilden og var selv gået i gang med at slukke branden. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor de fik slukket branden. Husejeren havde tidligere på aftenen arbejdet med en elektrisk sav, der blev stillet ind i skuret. Ilden startede formentlig på grund af ulmende gløder fra saven, som fik fat i brændet. Ingen personer kom til skade, men der skete skader på skuret og lidt varme og røgskader på en garage ved siden af skuret.

Mand faldt fra bro – Bakkesvinget/Holbækmotorvejen, Roskilde Kl. 06.20 onsdag morgen kom et alarmopkald til 112 om, at der stod en mand på den forkerte side af rækværket på en motorvejsbro, der løber over Holbækmotorvejen. En patrulje kørte hastigt til stedet, men nåede desværre ikke frem i tide. En mand var faldet omkring 7 meter ned fra broen, hvor han landede på Holbækmotorvejen i det vestgående spor. Politiet spærrede motorvejen, mens der foregik redning på stedet. Patruljen fik kontakt til manden, en 29-årig mand fra Roskilde, som var ved bevidsthed, men havde smerter i benene. En ambulance og lægehelikopteren var ligeledes blevet sendt til stedet, og overtog behandlingen af den 29-årige. Han blev efterfølgende kørt til sygehuset i ambulance til behandling. Seneste melding fra sygehuset er at han er uden for livsfare, men har brækket benet. Motorvejen var helt åben igen lige før kl. 07.00. Politiet har ingen mistanke til, at der er foregået en kriminel handling, men betragter det som en ulykkelig hændelse. De pårørende er underrettet om ulykken.


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi