Dom i sag om smugling af Subutex-piller

onsdag 25. mar, kl. 14:33

Den 21. august 2019 kunne UKA Øst i Sydsjælland og Lolland-Falsters politikreds efter godt samarbejde med Toldstyrelsen, anholde en 44-årig mandlig tysk statsborger i en Flixbus, der kom fra Tyskland. Den 44-årige blev fundet i besiddelse af en kuffert indeholdende 12.600 piller af mærket Subutex. Subutex hører under lov om euforisende stoffer, og er et middel til forebyggelse af abstinenssymptomer hos personer, der er afhængige af b.la. morfin eller heroin. Den 44-årige mand blev sigtet for smugling af narko og varetægtsfængslet. Sigtede har siden sin varetægtsfængsling nægtet sig skyldig.
I dag kl. 14.00, faldt der dom i sagen og sigtede blev dømt i overensstemmelse med anklageskriftet. Han blev idømt 1 år og 6 måneders ubetinget fængsel og indrejseforbud i Danmark i 12 år. Han udbad sig betænkningstid.
Udlændingekontrolafdeling Øst (UKA Øst) er en specialenhed i Sydsjællands og Lolland-Falsters politi, bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Øst er placeret i Rødby Havn. UKA Øst bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis narkosmugling, omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. UKA Øst har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.

Kilde: Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi