Landmænd får fleksibel grænseløsning

onsdag 25. mar, kl. 15:15

				Efter lukningen af de små grænseovergange skal der åbnes mulighed for, at landmænd, der har jord og bolig i grænseområdet, kan passere grænsen med...

Efter lukningen af de små grænseovergange skal der åbnes mulighed for, at landmænd, der har jord og bolig i grænseområdet, kan passere grænsen med landbrugsmaskiner og dyr, hvis de har behov for det.

Det er vigtigt, at landmændene med mindst mulig ulempe kan udføre forårsarbejde samt føre tilsyn med dyrene på begge sider af grænsen. Det er myndighedernes hovedfokus.

Syd- og Sønderjyllands Politi har derfor sammen med tysk politi samt Tønder og Åbenrå Kommuner fået etableret en praktisk løsning for de berørte landmænd.

Landmændene kan med den etablerede løsning benytte grænseovergangene; Færisten mellem Siltoft og Rudbøl, Beierskro, Pebersmark, Sofiedal og Vilmkjær.

Praktisk vil adgangen over grænsestregen ske ved, at der opsættes bomme eller lignende løsninger med kodelås. Og den praktiske løsning ventes at være på plads senest ved ugens udgang.

- Det er fortsat vores fokus, at landmændene også i denne ekstraordinære situation kan få dagligdagen til at fungere med mindst mulig ulempe, siger politidirektør Jørgen Meyer fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Mediernes kontaktpunkt er Syd- og Sønderjyllands Politis kommunikationsenhed, telefon 56 42 25 04.

Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi