Anmeldelser, påbud og sigtelser vedr. COVID 19 i Sydøstjyllands Politi

torsdag 26. mar, kl. 09:33

De aktuelle tiltag drejer sig om forsamlingsforbuddet og lukning af værtshuse, restauranter mv.
Sydøstjyllands Politi har de seneste to døgn modtaget i alt 28 anmeldelser, der vedrører mulige COVID-19 overtrædelser.
Anmeldelser Krav om lukning: 8 anmeldelser, hvor der var tale om 2 frisører, 2 værtshuse, en øjenlæge, et værtshus, en kro og en café, der blev anmeldt for at holde åben.

Forbud mod større forsamlinger: 12 anmeldelser, hvor der er anmeldt større forsamlinger af mennesker omkring en pølsevogn, en kiosk, i et firma, på skaterbaner og på fodboldbaner, samt i en P-kælder.

Andre forhold: 8 anmeldelse, hvor hændelserne omhandler andre forhold, herunder generelle forespørgsler omkring regler, samt råd og vejledning i forhold til situationen.

Tallene er opgjort for to døgn frem til i dag kl. 7.00.

I de nævnte anmeldelser, som Sydøstjyllands Politi har modtaget det seneste døgn, har der i langt de fleste tilfælde været tale om misforståelser, eller også har der ikke ved politiets ankomst været nogen overtrædelse.
Sigtelser/påbud Sydøstjyllands Politi har i forbindelse med den aktuelle offensive patruljevirksomhed og de nævnte anmeldelser i det seneste døgn for første gang foretaget 3 sigtelser, men ikke givet påbud, i anledning af overtrædelser af Covid-19 tiltagene. Det handler konkret om:

En frisør i Horsens og en vandpibecafé i Vejle (ejer og kunde) er sigtet for overtrædelse af bkg. om forbud mod adgang til visse lokaler mv.

Sydøstjyllands Politi er løbende i dialog med både borgere og virksomhedsejere i forbindelse med de tiltag, som regeringen har sat i værk for at mindske smittespredning i samfundet, og politiet ønsker ikke at udpege konkrete borgere eller virksomhedsejere, som vi har været i dialog med, og kan ikke oplyse identiteten på de, som har modtaget ovennævnte sigtelser.

Kilde: Sydøstjyllands Politi