Døgnrapport d. 02-04-2020

torsdag 02. apr, kl. 19:20

Uddrag af døgnrapport fra onsdag den 010420 kl. 0700 til torsdag den 020420 kl. 0700.

Døgnets anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Nørregade, Hørve

Indbrud i fritids-/sommerhus: Funkiavej, Abildøre, Vig

Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen


Mistænkeligt forhold – Lønbjergparken, Vindinge, Roskilde Kl. 12.33 anmeldte en lokal beboer, at han netop var kommet hjem og på den private overvågning kunne se, at en mand og en kvinde kl. ca. 10.15 var gået ind på hans grund. Kvinden havde trukket hætten op om hovedet, inden de havde kigget ind ad vinduerne. Kort efter var de dog gået fra stedet, og beboeren havde efterfølgende kontrolleret sin bolig uden at finde tegn på indbrud. Hvad parrets ærinde har været på stedet, er uoplyst både for beboeren og politiet. Der er ikke nogen yderligere beskrivelse af parret, som andre måske har set udvise mistænkelig adfærd i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med eventuelle oplysninger om parret.

Hurtig bilist – Skovvejen, Regstrup – Holbæk Kl. 13.01 anmeldte en 21-årig mandlig bilist fra Holbæk, at en anden bilist med meget høj hastighed ad Skovvejen i østlig retning, og at der ifølge anmelderen havde været en farlig situation, hvor en modkørende var tæt på at blive påkørt. Flere patruljer blev sendt af stede for at lede efter bilisten, som sidst blev set omkring starten på Holbækmotorvejen fra Skovvejen. Politiet fandt dog ikke bilisten, så føreren kunne blive stillet til ansvar for den tilsyneladende hensynsløse kørsel.

Narkokørsel – Nordmarksvej, Jyllinge - Roskilde Kl. 13.49 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Roskilde for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af hash under kørslen, så den 23-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Færdselsuheld – Hjortholmvej, Tølløse – Holbæk Kl. 14.14 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet to biler var stødt sammen, og der tilsyneladende var kommet et par personer til skade. Det viste sig dog ikke at være så alvorligt, idet parterne samt en passager i den ene bil selv var kommet ud af deres biler efter sammenstødet på Hjortholmvej lidt syd for Sportsvej. Den ene part var en 42-årig mand fra Vipperød, der havde en 71-årig kvindelig passager med under kørslen. Modparten var en 81-årig mand fra Tølløse, som var sluppet uskadt fra sammenstødet, men den 42-årig havde formentlig fået et ildebefindende under kørslen og dermed årsagen til sammenstødet med den 81-åriges bil. Den 41-årige blev sammen med passageren begge kørt til kontrol på skadestuen, men var sluppet uskadte fra uheldet, der forårsagede mindre skader på de implicerede biler.

Kørsel i frakendelsestiden – Skovvejen, Svebølle - Kalundborg Kl. 14.36 anmeldte en kvindelig bilist, at en anden bilist kørte hensynsløst ad Skovvejen, idet bilisten ifølge anmelderen kørte hasarderet og overhalede over spærreflader. En patrulje blev sendt til området og fik kontakt til bilen, hvis nummerplade anmelderen havde aflæst. Bilen blev ført af en 28-årig mand fra Roskilde, som i forvejen var frakendt kørekortet. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af færdselsloven, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres. En passager i bilen med kørekort førte efterfølgende bilen videre fra det sted, hvor politiet standsede dem.

Ægkastende bilist – Billesborgvej, Herfølge - Køge Kl. 14.58 anmeldte en 65-årig mandlig bilist fra Herfølge, at han havde været udsat for en mærkværdig hændelse. Han havde mellem kl. 1400-1430 parkeret ved et supermarked, da en hvid varebil med to mænd var standset samme sted. Den ene af mændene havde derefter kastet tre æg mod anmelderens bil, hvorefter mændene i varebilen kørte fra stedet. Hverken anmelderen eller hans bil havde fået nogen egentlig skade, men anmelderen syntes, at mændenes adfærd var noget besynderlig, så politiet burde blive underrettet herom. Hverken varebilen eller mændene er beskrevet yderligere, så politiet har blot noteret sig den 65-åriges oplevelse, hvis andre i samme område skulle have været udsat for det samme.

Narkokørsel trods kørselsforbud – Vestre Grænsevej, Solrød Strand Kl. 15.18 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra København S for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af. Han havde i forvejen et kørselsforbud og måtte derfor ikke køre bil. Den 26-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om hash) og afhøring til overtrædelserne af færdselsloven.

Færdselsuheld – Roskildevej, Ll. Grandløse, Holbæk Kl. 16.11 var der sket et færdselsuheld, idet en personbil netop var kørt ind i en husmur på en privat adresse. En modpart i uheldet var efterfølgende kørt fra stedet uden at give sig til kende. Det viste sig, at ingen var kommet til skade ved uheldet, som skete, da en 75-årig mand fra Holbæk kørte i en personbil ad Roskildevej i nordlig retning med lav hastighed. En lastbil kørte bagved i samme retning og foretog en overhaling, men trak herunder ind mod højre, så lastbilen ramte personbilen på dennes venstre side. Den 75-årige mistede kontrollen over bilen, der ramte ind i en husmur på en nærliggende ejendom. Lastbilchaufføren, der måske ikke opdagede uheldet, fortsatte sin kørsel i nordlig retning uden at standse som part i et færdselsuheld. Ifølge vidner skulle der være tale om en lastbil med et rødt lad, men hverken nummerplade eller firmaoplysninger blev aflæst. Politiet har nu optaget rapport om uheldet i et forsøg på at få identificeret lastbilen.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der har bemærket lastbilen på strækningen kl. ca. 1610, og som kan give oplysninger om den. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Stenkastende unge – Greve Centervej, Greve Kl. 16.49 fik politiet via alarmcentralen en anmeldelse om, at to unge på 13-15 år og af anden etnisk oprindelse end dansk kastede sten efter busser og cyklister i området. De havde netop kastet sten efter en bus, og i de foregående dage var de også mistænkt for det samme flere gange. Politiet kørte til området for at lede efter drengene, som dog ikke blev fundet, således at de kunne stilles til ansvar for deres handlinger. Politiet har ingen oplysninger om, at nogen er kommet fysisk til skade som følgende af stenkastene.

Uro og uorden – Parkvej / Gymnasievej, Køge Kl. 18.03 fik politiet en henvendelse fra en lokal anmelder om, at en større gruppe unge mænd var forsamlet på en sti mellem Parkvej og Gymnasievej. Anmelderen mistænkte dem for at enten selv at ryge stoffer eller måske sælge euforiserende stoffer, idet anmelderen ofte fandt rester fra rygning af hash mv. Politiet kørte til området i præventivt øjemed og for at lede efter gruppen af unge mænd, der måske også kunne overtræde forsamlingsforbuddet i relation til corona-lovgivningen. Gruppen blev dog ikke spottet, men politiet modtog kl. 21.01 flere anmeldelser om, at der nu blev affyret fyrværkeri i området ved Gymnasievej og en boldbane i området. Ingen blev dog afsløret i en ulovlig handling, så ingen blev sigtet for noget, selv om affyring af fyrværkeri på dette tidspunkt på året er ulovligt.

Overtrædelse af corona-lovgivningen – Høng – Kalundborg Kl. 18.47 kontrollerede politiet en restauration i Høng efter anmeldelse om, at restaurationen skulle åbent og måske servere for kunder på stedet trods forbud herimod i medfør af lovgivningen til hindring af smitte med coronavirus. Politiet kunne dog konstatere, at stedet var lukket, og at der derfor ikke foregik noget ulovligt.
Kl. 19.15 kontrollerede politiet et andet serveringssted i Høng, hvor politiet traf to spisende gæster ved borde på serveringsstedet. Politiet vurderede, at der var tale om en overtrædelse af corona-lovgivningen, så to mandlige gæster på 18 og 37 år samt selve serveringsstedet blev sigtet for overtrædelse af lovgivningen. De kan nu forvente en bøde som afgørelse på sagen, og politiet vejledte både gæster og den ansvarlige på serveringsstedet om gældende lovgivning.

Mistænkelig forhold – Gersagerparken, Greve Kl. 21.06 fik politiet en henvendelse om, at to maskerede personer kørte rundt på en motocrosser i området. Politiet sendte flere patruljer til området for at lede efter både mændene og motocrosseren, men politiet fandt ikke nogen, der kunne drages til ansvar for den anmeldte kørsel. Hvad formålet hermed har været, er således uoplyst for politiet.

Færdselsuheld – part flygtet – Kalundborgvej, Føllenslev - Kalundborg Kl. 23.24 rykkede politiet ud til et færdselsuheld med tre biler impliceret. En af parterne var dog flygtet fra uheldsstedet uden at give sig til kende over for de øvrige parter. Det viste sig, at en 33-årig mand fra Kalundborg var kørt i en personbil i nordøstlig retning, da en modkørende personbil af ukendte årsager trak over i modsatte side af vejen. Den 33-årige prøvede at undvige, men kunne ikke undgå at blive ramt, hvorefter han påkørte en personbil, der holdt på en vigeplads i samme side af vejen. Modparten, der var årsagen til uheldet, fik ikke større skader på bilen, end at føreren kunne fortsætte sin kørsel væk fra uheldsstedet uden at give sig til kende over for de to øvrige parter. Politiet har nu optaget rapport i sagen i et forsøg på at få identificeret bilisten, hvis bil formodes at have skader på venstre side.

Politiet i Kalundborg hører gerne fra personer, der kan give oplysninger om modparten, herunder en beskadiget bil, der måtte være efterladt et sted. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – personer flygtet – Bymarken, Roskilde Kl. 02.23 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en bil var forulykket, og to personer var set løbe væk fra stedet. På uheldsstedet fandt politiet en forladt personbil, der var kørt gennem en hæk, ramt en lygtepæl og havde til sidst påkørt et skur. Flere patruljer, herunder en hundepatrulje, ledte efter de flygtede personer, hvoraf den ene blev beskrevet som en mand af afrikansk udseende, 175-180 cm høj, spinkel af bygning, ifrøt sort kasket og trøje med krave. Politiet fandt ikke nogen personer, der kunne mistænkes for at have været i den forulykkede bil, så politiet prøver nu via bilejeren at finde ud af, hvem der har været fører af bilen på uheldstidspunktet. Ingen øvrige trafikanter var impliceret i uheldet.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Københavnsvej, Roskilde Kl. 03.15 anholdt og sigtede politiet en 33-årig mand fra København N for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i forvejen ikke måtte være fører af, fordi han var frakendt kørekortet. Den 33-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. I bilen befandt sig dens ejer – en 36-årig kvinde fra København N – som blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven, idet hun som bilejer havde overladt føringen til en person, der ikke lovligt kunne føre bilen. Begge kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.



OPFØLGNING
Varetægtsfængsling – Grov vold – Nørre Alle, Kalundborg En 49-årig mand fra Kalundborg blev onsdag fremstillet i et grundlovsforhør som mistænkt for grov vold over for en 40-årig kvinde også fra Kalundborg. Hun var efter et skænderi tirsdag aften blev stukket i skulderen med en kniv, hvorved hun pådrog sig et overfladisk sår. Den 49-årige blev varetægtsfængslet foreløbigt til den 21. april 2020. De to øvrige mistænkte mænd, der var anholdt i samme sag, blev løsladt efter afhøring til sagen.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi