Døgnrapport d. 22-05-2020

fredag 22. maj, kl. 23:25

Uddrag af døgnrapport fra onsdag den 200520 kl. 0700 til fredag den 220520 kl. 0700.

De to seneste døgns anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Nørupvej, Regstrup

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Stubbekrogen, Arnøje, Store-Heddinge
Egemosevej, Grevinge

Indbrud i fritids-/sommerhus: Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen


Onsdag – torsdag:
Tyveri fra køretøjer – Magleby, Klippinge - Stevns Kl. 09.17 modtog politiet den syvende anmeldelse om indbrud i forskellige personbiler på forskellige veje i Magleby, Klippinge. De fem af de syv tyveri fra biler er blevet begået i løbet af natten mellem tirsdag og onsdag morgen, medens de to sidste tyverier er begået tidligere på ugen. Tyverierne er i de fleste tilfælde sket ved knusning af en siderude, så der har været adgang til at stjæle de værdier, der har ligget i bilerne. Et par af bilerne har været uaflåste, så det har ikke voldt tyven de store kvaler at stjæle fra disse. Tyven har ofte taget punge med indhold af kontanter og betalingskort, tasker samt f.eks. sundhedskort. I nogle tilfælde er bilejeren sluppet med en gennemrodning af bilens kabine. I et enkelt tilfælde var et stjålet kreditkort blevet forsøgt misbrugt til flere varekøb på nettet, men ellers har politiet ikke nogen spor af den eller de personer, der står bag disse tyverier fra biler i Magleby.

Politiet hører gerne fra personer, der har bemærket mistænkelige personer eller køretøjer i området natten mellem tirsdag og onsdag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

Se torsdagens døgnrapport (herunder) vedr. tyverier fra biler i Store-Heddinge-området natten mellem onsdag og torsdag.

Færdselsuheld – bilist flygtet – Elverdamsvej, Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre Kl. 09.20 anmeldte pårørende til en 16-årig dreng fra Kirke-Hyllinge, at sønnen havde været impliceret i et færdselsuheld kort før kl. 08.00 på Elverdamsvej, Ejby, ud for en tankstation. Sønnen var inden uheldet kørt på sin knallert ad den dobbeltrettede cykelsti i sydlig retning ad Elverdamsvej, da en rød personbil kørte ud fra tankstationens område. De to parter stødte sammen, så den 16-årige knallertkører røg op på bilens kølerhjelm, inden han landede på jorden. Føreren af personbilen fortsatte straks sin kørsel uden at tage kontakt til knallertkøreren og uden at sikre sig, om han var kommet til skade. Den 16-årige havde slået sit ene ben og hovedet, men fortsatte trods dette til sin skole, hvorfra han underrettede sine pårørende. Politiet har nu optaget rapport om uheldet for at få identificeret føreren af den røde personbil ud fra eventuel brugbar overvågning fra tankstationens område.

Politiet hører gerne fra personer, der måtte have været vidner til uheldet, eller som kan give oplysninger om den røde personbil og dens fører. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Livløs mand i vandet – Niels Pedersensvej, Greve Kl. 12.24 slog et par snorkeldykkere alarm, idet de havde fundet en livløs mand på havbunden på ca. 2½ meter vand og ca. 100 meter fra kysten ud for Niels Pedersensvej. Snorkeldykkerne fik reddet den livløse mand ind på stranden og tilkaldt ambulancepersonale, hvorefter han blev kørt til skadestuen, hvor en læge kunne erklære manden for død. Manden blev identificeret som en 20-årig mand fra lokalområdet, hvis pårørende er underrettet. Sagen behandles af politiet som en ulykkelig hændelse uden mistanke om, at der er begået noget strafbart i forbindelse med mandens død.

Spirituskørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Markstien, Nykøbing Sj. – Odsherred Kl. 13.30 anholdt og sigtede politiet en 51-årig mand fra Nykøbing Sj. for spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil. Han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og blev herefter løsladt. Forinden havde politiet kigget nærmere på hans personlige forhold og kunne konstatere, at dagens kørsel i frakendelsestiden var fjerde gang inden for de seneste tre år. Det havde den konsekvens, at politiet beslaglagde mandens personbil med henblik på senere konfiskation i retsmøde, som han vil blive indkaldt til, når den udtagne blodprøve er blevet analyseret.

Brand i kvas – Veddingevej, Høve, Asnæs – Odsherred Kl. 16.27 blev brandvæsnet tilkaldt til en mindre brand, der var opstået i noget kvas ikke langt fra en hytte. Branden i naturen blev hurtigt slukket, uden at der skete større skade. Årsagen til branden undersøges nu nærmere af politiet, der ikke kan udelukke uforsigtighed med f.eks. en cigaret, eller at et stykke glas på stedet måske kan have startet branden. Der var ingen umiddelbar mistanke om, at noget strafbart var foregået på stedet. Der skete hverken person- eller materiel skade som følge af branden.

Mange forsamlet og høj musik – Folkeparken, Roskilde I løbet af aftenen fik politiet en del henvendelse fra især de omkringboende omkring større forsamlinger og ikke mindst høj musik til ulempe. Politiet var i anledning af anmeldelserne til stede i Folkeparken, hvor der skønsmæssigt var forsamlet mindst 200 personer. Mange af dem var påvirkede af alkohol og i feststemning. Politiet fik ved præventiv tilstedeværelse og dialog overbevist de fleste om det hensigtsmæssige i at finde andre steder at opholde sig i mindre grupper - ud fra regler i den stadig gældende coronalovgivning om det maksimalt antal forsamlede personer. Omkring midnat var der igen skabt tilstrækkelig ro i området, efter at der blev slukket for det sidste musikanlæg. Politiet vil holde et ekstra øje med det grønne område i den kommende tid.

Hund bidt af anden hund i toget – Jernbanevej, Ringsted Kl. 18.42 fik politiet en anmeldelse fra en 21-årig kvindelig hundeejer fra Karrebæksminde om, at hendes hund i et tog på Ringsted station netop var blevet bidt flere gange af en stor hund, hvis kvindelige ejer nu var gået fra stedet. Politiet kørte til togstationen, hvorfra den tilskadekomne hund var blevet bragt til et dyrehospital til fornøden behandling. Den 21-årige havde siddet i togets gang med sin lille hund i en taske mellem benene. Da en kvinde med en stor hund i snor kom ind i toget, bed den store hund den lille flere gange, inden kvinden med den store hund gik ud af toget. Ifølge vidner forsvandt hun sammen med hunden væk fra stationsområdet og blev sidst set på Benedictevej. Den kvindelige hundeejer blev beskrevet som: A: Kvinde, 18-25 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Langt, Yderligere kendetegn: meget makeup, Talte: Dansk, Iført: Hvid bluse, grå joggingbukser, hvide sko, Medbragte: En grå/brun boxerhund, iført en rødlig H-sele. Den skambidte hund havde fået kvæstelser i kæbepartiet/hovedet og på kroppen, men var ifølge den behandlende dyrlæge ikke i livsfare. Politiet har optaget rapport om sagen og vil forsøge at få den kvindelige hundeejer identificeret ud fra eventuelle brugbare overvågningsbilleder fra stationsområdet.

Politiet i Ringsted hører gerne fra personer, der kan give oplysninger om kvinden og hendes hund. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Lille Valbyvej, Lille Valby, Roskilde Kl. 23.56 var en personbil forulykket, idet den var kørt ind i et træ. Det viste sig, at føreren – en 27-årig mand fra Roskilde – havde undveget et rådyr, der sprang på tværs af vejen. Han mistede kontrollen over bilen, der så ramte et vejtræ. Føreren blev bragt til kontrol på skadestuen, men var sluppet uskadt fra ulykken. Ingen øvrige trafikanter blev involveret.

Brugstyveri af havetraktor – Københavnsvej, Roskilde Kl. 02.08 blev to unge mænd på 16 og 17 år fra Roskilde anholdt, da de på en stjålet havetraktor kørte rundt på en græsplæne ved Hedegårdsskolen. Den 17-årige var føreren, da politiet overraskede dem under kørslen på græsplænen. Begge blev sigtet for uberettiget brug af havetraktoren og kørt hjem til deres respektive værger, som dermed blev underrettet om sagen. Politiet har også udfærdiget en socialrapport, som senere sendes til de sociale myndigheder. De to sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Springstrupvej, Holbæk Kl. 02.53 ville politiet kontrollere en personbil, hvori der var flere personer, da bilen kørte rundt med Megacentret. Føreren ønskede dog ikke umiddelbart at tale med politiet, hvorfor føreren forsøgte at køre fra politiet. Under kørsel ad Springstrupvej mod nord mistede føreren dog kontrollen over bilen, der havnede i en hæk på adresse på Vestervangen. Alle i bilen slap uskadte fra uheldet, og føreren var en 18-årig mand fra Regstrup, der var påvirket af både spiritus og euforiserende stoffer. Han blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og alkohol. De tre passagerer – en 21-årig mand og to piger på 16 og 17 år – blev også kortvarigt tilbageholdt, men kunne ikke mistænkes for noget i relation til kørslen. De to piger blev afhentet af den enes værge i anledning af uheldet. Når blodprøven er analyseret, hører den 18-årige fører nærmere fra politiet, som også sigtede ham for kørsel uden førerret i bilen og for bl.a. kørsel frem mod rødt lys.


Torsdag (Kristi Himmelfartsdag) – fredag:
Tyveri fra køretøjer – Store-Heddinge - Stevns Kl. 09.28 modtog politiet den første af i alt fem anmeldelser i løbet af torsdagen om indbrud i seks biler i Store-Heddinge-området. Tyverierne fra bilerne er foregået i selve Store-Heddinge by i løbet af natten mellem onsdag og torsdag. Tre af bilerne havde fået en rude knust for at få adgang til kabinen, medens tre havde stået uaflåste. Fra bilerne stjal tyven f.eks. tasker, benzinkort, oplader, en pulverslukker og småmønter, medens et par bilejere også i denne omgang slap med en gennemrodning af kabinen og handskerum mv.
Fredag morgen har politiet registreret 17 anmeldelser om tyverier fra person-, vare- og lastbiler i hele Stevns kommune ifølge de anmeldelser, som politiet har modtaget siden mandag den 18. maj 2020.

Også i forbindelse med disse tyverier senest i Store-Heddinge-området hører politiet gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i byen natten mellem onsdag og torsdag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Gode råd fra politiet om at forhindre tyveri fra bilen Midt- og Vestsjællands Politi har nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at forsøge at forhindre tyveri fra din bil:

• Fjern alt af værdi fra kabinen, dette gælder radio/CD-afspiller – GPS – Fladskærme – computere m.v. samt tøj – tasker – indkøbte gaver – bæreposer m.v.
• Læg tingene i bagagerummet, hvis det er muligt.
• Åbn eventuelt handskerummet og andre gemmer bag låger, så man kan se, at der ikke ligger værdier i bilen.
• Biler, der parkeres i længere tid eller efter mørkets frembrud, bør parkeres, hvor der er belysning – og gerne i nærheden af beboelse. Undgå at parkere bilen på øde steder.

Gode råd fra politiet om at forhindre tyveri fra varebiler Midt- og Vestsjællands Politi har nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at forsøge at forhindre tyveri fra din bil:

• Parker – om muligt – varebilen på en sådan måde, at det er besværligt at komme ind i den ad bag- eller sidedøre.
• Deaktiver knappen til central oplåsning af bag- og sidedøre.
• Fjern særligt værdifuldt værktøj fra bilen
• Mærk værktøj med f.eks. en særlig farve, initialer eller firmanavn mv., så stjålet værktøj vil være sværere at afsætte for tyven og nemmere for politiet at identificere ejeren
• Biler, der parkeres i længere tid eller efter mørkets frembrud, bør parkeres, hvor der er belysning – og gerne i nærheden af beboelse. Undgå at parkere bilen på øde steder.

Hvis du har spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte Forebyggelsesafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted Kl. 10.36 skete der et færdselsuheld med mange parter involveret i det vestgående spor på motorvejen, hvor der var opstået kø ved 60,2 km-kantpælen. Det var en overraskelse for flere trafikanter, der kørte med ca. 110 km/t, og som ikke kunne nå bremse op. I alt fem biler blev enten direkte eller indirekte involveret i et sammenstød med andre trafikanter, da bilisterne enten blev påkørt bagfra og skubbet frem i den forankørende, eller nåede at undvige, men herunder stødte sammen med en anden bilist. Ingen kom til skade ved sammenstødende, der alene medførte mindre materielle skader. Politiet var færdige på uheldsstedet efter ca. en halv times arbejde med at registrere de involverede parter fra hovedstadsområdet. Herefter kørte patruljen videre til endnu et uheld på motorvejen.
Kl. 11.29 skete endnu et sammenstød med tre trafikanter involveret ud for 55,5 km-kantpælen. Også ved dette uheld var årsagen pludselig kødannelse, så de tre trafikanter blev overraskede og ikke nåede at bremse i tide. Heller ingen af disse trafikanter kom til skade ved uheldet, som dog forårsagede mindre materielle skader på deres biler. Politiet foretog i dette også en registrering af parterne, men oprydningsarbejdet mv. fra de to uheld var dog først afsluttet kl. ca. 13.40, hvor politiet forlod motorvejen.

Narkobilist uden førerret – Søndervang, Ringsted Kl. 17.05 anholdt og sigtede politiet en 22-årig mand fra Ringsted for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af. Politiet havde i forvejen i forbindelse med andre verserende færdselssager inddraget hans førerret. Den 22-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Når blodprøven er blevet analyseret, bliver disse to sager sammenlagt med andre sager om overtrædelse af færdselsloven, så den 22-årige kan få en samlet afgørelse i straffesagerne.

Færdselsuheld – Østre Ringvej / Industrivej, Roskilde Kl. 18.59 var det sket et færdselsuheld i lyskrydset, hvor to biler var stødt sammen. Det viste sig, at en 21-årig mand fra Ringsted var kørt ad Østre Ringvej mod syd og havde til hensigt at svinge til venstre i krydset. I modsat retning kørte en 30-årig mand fra Roskilde, som ville fortsætte videre i nordlig retning i krydset. Under den 21-åriges svingning stødte han sammen med den 30-åriges bil. To personer blev i de tilkaldte ambulancer bragt til skadestuen til kontrol, men de var sluppet uden behandlingskrævende skader. Politiet har optaget rapport om uheldet for at få klarlagt omstændighederne nærmere.
I forbindelse med politiets arbejde og færdselsregulering på stedet skete endnu et sammenstød mellem to bilister. En bilist var standset i venstresvingsbanen i det nordgående spor og stødte sammen med en modkørende bilist, der kørte i sydlig retning og skulle ligeud i krydset. Der skete kun materiel skade ved dette uheld, som politiet også har optaget rapport om.

Uro og uorden – Folkeparken / Byparken, Roskilde Politiet var igen torsdag aften til stede i Folkeparken, hvor politiet først på aftenen kunne konstatere, at op mod ca. 250 personer var til stede. Flere skønnede at være på vej til parken med mulig baggrund i en ”invitation” på et sociale medie om at feste i området. Flere patruljer gik herefter fodpatrulje i parken og oplyste de tilstedeværende om forsamlingsforbuddet på max. 10 personer pr. gruppe. Samtidig blev de tilstedeværende kraftigt opfordret til at forlade området, hvis de ville minimere risikoen for at få en bøde for overtrædelse af forsamlingsforbuddet.
De mange tilstedeværende, hvoraf mange var påvirkede af spiritus, forlod langsomt Folkeparken, men politiet kunne efterfølgende konstatere, at de så blot forsamlede sig i området ved Byparken. Også her fik politiet med kraftige opfordring sendt de unge videre, så der ikke var risiko for overtrædelse af forsamlingsforbuddet. Patruljer holdt øje med de steder, hvor personerne nu opholdt sig i nærområdet.
En patrulje fik på Byvolden øje på en gruppe unge, der var i slagsmål med hinanden, så politiet valgte at bruge peberspray for at få parterne skilt ad. Seks unge fra Roskilde/Lejre blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, medens en 13-årig dreng fra Roskilde blev afhørt til samme sag. Han kunne ikke sigtes for noget, idet han er under den kriminelle lavalder på 15 år. Omkring midnat natten til fredag vurderede politiet, at der var faldet ro over de personer, der var blevet spredt i områderne ved både Folkeparken og Byparken.

OPDATERING: Fredag formiddag har politiet opsat advarselsskilte i både Folkeparken og Byparken med oplysning om, at de to parker er områder, hvor der er stor risiko for, at mange personer vil forsamles. Derfor opfordres man til at finde andre steder at opholde sig i det offentlige rum. I de kommende tid vil politiet derfor holde et ekstra vågent øje med områder for at kontrollere, hvorvidt opfordringen på skiltningen efterkommes for at undgå overtrædelse af forsamlingsforbuddet og undgå spredning af coronasmitten.

Høj musik – Lovparken – Køge Kl. 23.21 var en patrulje på tilsyn i Lovparken, hvor der var forsamlet 60-70 personer i alderen 12-20 år. Politiet kunne konstatere, at de både drak alkohol og hørte høj musik. En 17-årig ung mand fra Bjæverskov fik påbud om at skrue ned for sin soundboks, hvilket han efterkom, så musikken ikke var til væsentlig ulempe for de omkringboende. Samme besked fik en 13-årig dreng fra Køge, hvilket han efterkom i første omgang. Da patruljen var ved at forlade parken, blev der igen skruet gevaldigt op for den 13-åriges soundboks, som politiet nu inddrog i medfør af politilovens bestemmelser for at få skabt ro i området. Hans moder blev underrettet om dette indgreb og blev samtidig oplyst om, at soundboksen kunne afhentes næste dag på politistationen.

Fyrværkeri til ulempe – Fårevejle / Asnæs – Odsherred Kl. 01.15 ledte en patrulje efter nogle unge mennesker, der var mistænkt for at affyre fyrværkeri mod huse på Gyvelvej, Fårevejle St. Politiet fandt da også i området resterne af noget fyrværkeri, men ikke nogen, der kunne mistænkes for at have overtrådt fyrværkeriloven. Brug af fyrværkeri på dette tidspunkt af året er ikke lovligt.
Kl. 02.14 fik politiet en anmeldelse om, at der på Engparken, Asnæs, var afgivet seks skud. Politiet kørte derfor hurtigt til området, men kunne kort efter konstatere ved nærmere afhøring af anmelderen, at der kun var tale om fyrværkeri. Politiet fandt dog ikke resterne af det afskudte, og politiet fandt heller ikke nogen, der i Asnæs kunne mistænkes for ulovlig brug af fyrværkeri.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi