Døgnrapport d. 19-11-2020

torsdag 19. nov, kl. 21:23

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 19. november 2020

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 09.00 Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 09.00 i Retten i Randers en 43-årig kvinde, der sigtes for salg af narkotika ved på sin adresse i Havndal at være fundet i besiddelse af en større mængde amfetamin. Under grundlovsforhøret erkendte kvinden at have været i besiddelse af amfetaminen, men hun sagde, at det var til eget brug og ikke med henblik på videresalg. Hun blev varetægtsfængslet i fire uger, og kærede ikke kendelsen til landsretten.

Grundlovsforhøret blev holdt bag lukkede døre, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere om sagen.

**

To bilbrande i Tranbjerg To gange i løbet af onsdag aften fik Østjyllands Politi anmeldelse om, at der var brand i biler i Tranbjerg. Første anmeldelse kom kl. 13.40, hvor en bil på en parkeringsplads på Østerby Allé i Tranbjerg stod i flammer. Da politiet ankom til stedet, var brandvæsnet allerede færdige med at slukke branden. Der havde ikke været ild i bilens kabine, men der var smadret en siderude i bilen, der holdt ved siden af. Det var umiddelbart uklart, hvordan branden var opstået.

Kl. 21.31 fik politiet endnu en anmeldelse om, at der var brand i en bil på den samme parkeringsplads. Nu var det den bil, hvor der tidligere var blevet smadret en rude, der var ild i. Brandvæsnet ankom atter til stedet og fik ilden under kontrol, men bilen udbrændte delvist. Det var heller ikke her muligt at afklare, præcist hvor eller hvordan branden var opstået.

Østjyllands Politi formoder, at der i begge tilfælde har været tale om en påsat brand, og politiet vil derfor gerne høre fra eventulle vidner, der i løbet af aftenen kan have set en eller flere personer, udvise interesse for de parkerede biler. Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

**

Fandt sin stjålne cykel til salg på nettet Onsdag kl. 15.51 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en 28-årig kvinde, der dagen forinden havde fået stjålet sin cykel og nu kunne se, at den var sat til salg på nettet. Kvinden var ret sikker på, at det hendes cykel, og hun aftale med politiet, at hun skulle sætte et møde op med sælgeren, og så ville politiet møde op sammen med hende.

Kvinden aftalte at mødes med sælgeren på en adresse i det nordlige Aarhus kl. 16.15. Her dukkede politiet så også op, og den 21-årige mand, der ville sælge cyklen, blev sigtet for tyveri af cykel. Han erkendte da også, at han havde stjålet cyklen, men det viste det sig, at det ikke var den eneste cykel, han havde stjålet.

Da betjentene kiggede nærmere på hans lejlighed fandt de nemlig endnu en cykel, som han også blev sigtet for at have stjålet. De fandt desuden også en mindre mængde hash, hvorfor han også blev sigtet for narkobesiddelse.

**

Blev ringet op fra ”Nordea” og udleverede sit kort til ”postmanden” Onsdag kl. 15.45 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 82-årig kvinde i Aarhus Vest, der tidligere på dagen var blevet rindet op fra en mand, der udgav sig for at være fra Nordea. I en samtale, der varede i over 45 minutter, oplyste manden, at kvindens kreditkort var blevet misbrugt. Det lykkedes manden i telefonen at få kvinden til at oplyse sin pinkode, hvorefter han forklarede, at banken nu ville sende en postmand ud til hende for at afhente hendes kreditkort.

Ca. en time senere ankom en mand, der kaldte sig Hassan til kvindens adresse. Manden var udenlandsk af udseende og var iført en bordeauxfarvet bluse. Kvinden gav ham sit kreditkort og indså først efterfølgende, at hun var blevet snydt, hvorefter hun ringede til Nets for at spærre sit kort. Her fik hun oplyst, at kortet allerede var blevet misbrugt, og at der var hævet et større beløb på hendes konto.

I tirsdagens døgnrapport blev der beskrevet en lignende hændelse med samme fremgangsmåde, og Østjyllands Politi vil derfor opfordre til, at man er ekstra opmærksom, hvis man bliver ringet op af nogen, der oplyser, at de ringer fra banken. Er man i tvivl om, hvorvidt der er banken, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling han er ansat i. Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer og spørg efter vedkommende – på denne måde kan man få afklaret, om vedkommende vitterligt er ansat i banken. Derudover advarer politiet imod, at man udleverer sine kreditkort eller andre personlige oplysninger til fremmede.

Da de seneste dages hændelser har været målrettet ældre personer, vil politiet også opfordre børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om denne fremgangsmåde samt vejlede i, hvordan man kan undgå at blive snydt.

**

Havde ulovlig kniv i bilen Onsdag kl. 10.19 observerede en patrulje på Viby Ringvej en bil, der kørte med høj fart og betjentene kørte efter for at få standset bilen. Det lykkedes i en buslomme på Ringvejen, hvor betjentene tog kontakt til den 27-årige mandlige fører. Da der lugtede af hash i bilen, blev den ransaget af betjentene, der dog ikke fandt nogen stoffer, men til gengæld en ulovlig kniv, som den 27-årige mand blev sigtet for at besidde.

**

Madlavning endte med ild i gryden Onsdag kl. 21.41 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var røgudvikling fra en lejlighed på Søndervangen i Viby. Det viste sig, at lejlighedens 26-årige kvindelige beboer havde været i gang med at lave mad i køkkenet, hvor hun havde sat en gryde med olie på en tændt kogeplade.

Kvinden har forklaret til politiet, at hun havde forladt køkkenet i ca. 10 minutter, og da hun kom retur opdagede hun, at der var gået ild i gryden og i emhætten. Hun fik hjælp fra underboen til at slukke ilden. Den 26-årige kvinde blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

**

Havde hash i lejligheden Onsdag kl. 20.33 besøgte Østjyllands Politis specialpatrulje en adresse i Randers C, hvor de havde mistanke om, at der blev opbevaret og solgt hash. Da betjentene bankede på, åbnede lejlighedens 54-årige mandlige beboer, der fik besked på, at politiet gerne ville kigge nærmere på hans lejlighed.

I forbindelse med ransagning af lejligheden fandt betjentene en mindre mængde hash, og den 54-årige mand blev derfor sigtet for narkobesiddelse.

**

Havde også hash i lejligheden Onsdag kl. 21.53 besøgte Østjyllands Politis specialpatrulje en adresse i Randers NØ, hvor de havde mistanke om, at der blev opbevaret og solgt narkotika. Da betjentene bankede på, åbnede lejlighedens 31-årige mandlige beboer, der fik besked på, at politiet gerne ville kigge nærmere på hans lejlighed.

I forbindelse med ransagning af lejligheden fandt betjentene en mindre mængde hash, og den 31-årige mand blev derfor sigtet for narkobesiddelse.

**

Færdsel Onsdag kl. 07.36 skete der et færdselsuheld på Søndre Ringgade i Aarhus C. En 32-årig mandlig bilist kom kørende i lastbil ad Søndre Ringgade mod syd og ville skifte til 1. vognbane, da han stødte sammen med en anden bil, ført af en 31-årig kvinde, der kom kørende i 1. vognbane. Kvindens bil ramte en jordvold og væltede om på siden. Den 31-årige kvinde blev tilset i en ambulance, men var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade.

Onsdag kl. 16.17 skete der et færdselsuheld i krydset Lykkeshøjvej/Grenåvej i Randers SØ. En 32-årig mandlig bilist kom kørende ad Lykkeshøjvej og ville dreje til venstre i lyskrydset ved Grenåvej, da han overså en anden bil, ført af en 54-årig mand, der kom kørende fra modsatte retning og skulle lige over i krydset. De to biler stødte sammen i krydset, men uheldet medførte umiddelbart kun materiel skade.

Onsdag kl. 16.22 skete der et færdselsuheld i krydset Århusvej/Trekanten/Rugvænget i Ålsø ved Grenaa. To biler ført af henholdsvis en 20-årig mand og en 19-årig kvinde stødte sammen i krydset, angiveligt fordi den 20-årige mand troede, at kvinden ville holde tilbage for gult lys, hvorfor han begyndte at svinge til venstre. De to parter var uenige om, hvem der var skyld i uheldet, og de endte med begge to at blive sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Natten til torsdag kl. 00.49 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Huginsvej i Åbyhøj.

Natten til torsdag kl. 03.45 blev en 23-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Hobrovej i Randers NV. I bilen sad der desuden en 22-årig mand, som betjentene kunne konstatere skyldte et større beløb til politiet. Da han blev fundet i besiddelse af et større kontantbeløb blev størstedelen af hans penge inddrag af politiet.

**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.


På Schaldemosevej i Randers C begået mellem torsdag den 12/11 kl. 19.00 og tirsdag den 17/11 kl. 09.00 I Solbærhaven i Lystrup begået onsdag den 18/11 mellem kl. 07.00 og kl. 12.30 På Vestergrave i Randers C begået mellem fredag den 6/11 kl. 08.00 og lørdag den 7/11 kl. 16.00 På Valmuevej i Knejsted ved Gjerlev begået onsdag den 18/11 mellem kl. 06.00 og kl. 17.15 På Gammel Strandvangsvej i Egå begået onsdag den 18/11 mellem kl. 18.15 og kl. 19.15 På Thunøgade i Aarhus C begået onsdag den 18/11 mellem kl. 17.30 og kl. 22.30 **


Indbrud i kolonihavehuse i Grenaa Det er det seneste døgn anmeldt syv indbrud i kolonihavehuse i Grenaa


På Kærsangervej, Haveforeningen Skovly i Grenaa begået mellem mandag den 16/11 kl. 12.00 og onsdag den 18/11 kl. 08.40 På Kærsangervej, Haveforeningen Skovly i Grenaa begået mellem tirsdag den 17/11 kl. 16.00 og onsdag den 18/11 kl. 06.00 På Kærsangervej, Haveforeningen Skovly i Grenaa begået mellem tirsdag den 17/11 kl. 15.00 og onsdag den 18/11 kl. 11.25 På Søndermølle Havevej, Haveforeningen Søndermølle i Grenaa begået mellem søndag den 15/11 kl. 12.30 og onsdag den 18/11 kl. 09.30 På Kærsangervej, Haveforeningen Skovly i Grenaa begået mellem tirsdag den 17/11 kl. 16.00 og onsdag den 18/11 kl. 10.00 På Tornsangervej, Haveforeningen Skovly i Grenaa begået mellem tirsdag den 17/11 kl. 16.00 og onsdag den 18/11 kl. 06.00 På Søndermølle Havevej, Haveforeningen Søndermølle i Grenaa begået mellem fredag den 13/11 kl. 15.00 og onsdag den 18/11 kl. 10.00

Kilde: Østjyllands Politi