Døgnrapport d. 19-11-2020

torsdag 19. nov, kl. 21:18

Uddrag af døgnrapport fra onsdag den 181120 kl 0700 til torsdag den 191120 kl 0700

Døgnets anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Græsengen, Roskilde
Sivvænget, Havdrup

Indbrud i fritids-/sommerhus: Thorsvej, Vester Lyng, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.: Skjoldenæsvej, Jystrup Midtsj.

Kørte alt for hurtigt i byen – Københavnsvej, Køge Kl. 13.12 havde en 48-årig mand fra Struer foden lidt for tungt for speederen i sin varebil, da han kørte på Københavnsvej i Køge by. Der er en lokal hastighedsbegrænsning på 60 km/t, men den 48-årige blev målt til at køre 101 km/t. Han blev standset af færdselspolitiet og sigtet for den hurtige kørsel. Nu venter der bilisten en bøde på 3.500 kr., 500 kr til Offerfonden og en betinget frakendelse af førerretten.

Butikstyverier – Ringsted kl. 14.15 fik politiet anmeldelse om, at en mand og en kvinde var blevet tilbageholdt i Super Brugsen på Nørretorv, hvor de havde stjålet dagligvarer for 454 kr. Parret havde fyldt en bærepose med varer, hvorefter de gik til kassen og betalte for enkelte varer. De blev standset, da de forsøgte at forlade butikken uden at betale for de varer, som var i posen. Personalet i supermarkedet fandt flere tyvekoster på parret, som forinden havde været i Ringsted Outlet og stjæle en bluse til 210 kr fra Pumabutikken, sneakers sko fra Adidasbutikken til en værdi af 548kr og tøj fra Nike butikken til 790 kr. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf en 20-årig kvinde fra Ringsted og en 24-årig mand fra København, som blev sigtet for at have begået butikstyverierne i forening. Personale fra tøjbutikkerne i Ringsted Outlet kom frem til Super Brugsen og fik sammen med patruljen indgivet anmeldelse, og fik tyvekosterne med retur. Kun Pumabutikken havde et erstatningskrav på blusen, da prismærke var revet af. Efter afhøring til sagen fik de to sigtede lov til at gå.

Kl. 17.45 måtte en patruljen igen frem til Super Brugsen på Nørretorv, da en butikstyv, som havde stjålet for 184 kr. wienerbrød fra bagerskabet, som står tæt på indgangspartiet. Da personalet konfronterede wienerbrødstyven med, at han ikke havde betalt for varerne, blev han ophidset og talte højlydt og grimt til medarbejderen. En patrulje traf en 59-årig mand fra Roskilde, som nu var faldet til ro. Han blev sigtet for butikstyveriet, som han erkendte, hvorefter han fik lov til at gå. Forretningen havde intet erstatningskrav.
De tre sigtede kan forvente at høre mere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Cyklist påkørt af knallert, som flygtede – Holbækvej, Svogerslev, Roskilde Kl. 18.51 blev en 34-årig kvinde fra Roskilde ramt af en knallert, da hun cyklede ad Holbækvej mod vest. Knallerten kom kørende bagfra og påkørte kvinden, så hun væltede på cyklen og slog sig. Knallerten standsede ikke efter uheldet, men kørte videre i retning af Gyldenkærnevej. En patrulje blev sendt til stedet, hvor kvinden klagede over smerter i benet. Den 34-årige blev tilset for sine skader, og hun var ikke kommet alvorligt til skade. Politiet optog rapport om sagen med den flygtede part og søger nu vidner i sagen.

Vidner som så uheldet, eller som bemærkede en knallert i området omkring Holbækvej/Gyldenkærnevej i Svogerslev omkring kl. 18.51, da uheldet skete bedes kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

For hurtig knallert – Bobjergvej, Asnæs – Odsherred Kl. 19.10 anmeldte en bilist, at en ung mand på en lille knallert havde kørt hasarderet, så bilisten nær havde påkørt knallerten, som trak lige ind foran bilisten ved en rundkørsel på Bobjergvej i Asnæs. Den 36-årige lokale mand, som førte bilen talte kort med den unge knallertfører, som gik fra stedet, da han hørte at bilisten ville kontakte politiet. En patrulje blev sendt til Bobjergvej, hvor knallerten var efterladt. Sønnen til den registrerede ejer af knallerten, en 15-årig dreng fra Vig, havde imidlertid hørt om episoden og fortalte politiet, hvem der havde kørt på knallerten. Knallerten havde været lånt ud til en af hans venner, en 15-årig dreng også fra Vig, som kort efter kom retur til Bobjergvej og fik en snak med politiet om episoden. Knallerten blev målt på et rullefelt, hvor det viste sig, at den kunne køre hele 84 km/t, selvom den højst måtte kunne køre 30 km/t. Politiet skal nu undersøge om både ejeren og føreren af knallerten, skal sigtes for kørsel på den ulovlige knallert. De to unge mænds værger blev orienteret om sagen.

Uro og uorden – Ladegårdsparken Øst, Holbæk kl. 20.03 var en patrulje i Ladegårdsparken efter et optrin imellem en gruppe yngre lokale mænd. Politiet afhørte de tilstedeværende. Baggrunden for uoverensstemmelsen var, at en ung mand havde skrevet noget på sociale medier, som havde ophidset nogen. En gruppe yngre mænd opsøgte den unge mand og hans venner, hvor der opstod tumult og diskussion, hvorefter gruppen forlod stedet igen. Ingen på stedet ønskede umiddelbart at anmelde noget.
Kl. 20.36 fik politiet anmeldelse om, at en gruppe yngre mænd igen opførte sig utryghedsskabende, da de diskuterede højlydt og kom med grimme udråb i bebyggelsen. En patrulje blev igen til stedet, hvor de i første omgang ikke mødte nogen gruppe. Politiet blev lidt i området, hvor de fik klarlagt, at der fortsat var tale om en intern uoverensstemmelse imellem en gruppe unge lokale mænd. Der var herefter ro på stedet, og der kom ikke nye anmeldelser om uro i Ladegårdsparken.

Narkobilist – Kildebrøndevej, Greve Kl. 21.25 gjorde en bilist sig uheldigt bemærket over for en patrulje, da bilen foretog en vending over dobbeltoptrukken spærrelinje på Kildebrøndevej i Greve. Politiet kørte efter bilisten og standsede den 23-årig mand fra Taastrup, som viste sig at køre i narkopåvirket tilstand, og han havde heller ikke medbragt sit kørekort. Han blev derfor sigtet og anholdt, for at få udtaget en blodprøve. Den 23-årige blev desuden fundet i besiddelse af 1 gram hash, som blev beslaglagt med henblik på destruktion. Efter blodprøveudtagelsen blev den 23-årige løsladt og kan nu forvente at høre mere i alle sine sager, når resultatet af blodprøven kommer.

Spirituskørsler – Køge Sydmotorvejen, Lellinge
kl. 20.16 anmeldte en bekymret bilist, at han havde bemærket en forankørende bil kørte slingrende ad motorvejen mod syd. Bilisten standsede i 1.vognbane ved afkørsel 33 – Lellinge. En motorcyklist og en patruljebil blev hastigt sendt til stedet, hvor bilen blev bugseret ind i nødsporet, så ingen kørte ind i den. Føreren af bilen, en 29-årig mand fra Hvidovre, var tydeligt spirituspåvirket, og han blæste da også alkometeret op på væsentlig mere end det tilladte. Politiet sigtede og anholdt den 29-årige, og han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt

Dalbyvej, Nr. Dalby, Borup
kl. 20.57 sigtede og anholdt politiet en 59-årig mand fra Maribo, som kørte bil, selvom hans promille var over det tilladte. Han fik udtaget en blodprøve og blev herefter løsladt.
Når blodprøverne er blevet analyseret, vil de sigtede høre mere fra politiet i sagerne.

Cykeltyve – Tangmosevej, Køge Kl. 01.04 fik politiet en anmeldelse om, at to personer var kravlet over hegnet ind til genbrugspladsen på Tangmosevej i Køge. En patrulje blev sendt til stedet, hvor en mand og en kvinde havde kastet en cykel over hegnet, og forsøgte at cykle væk fra politiet. De to, en 43-årig mand og en 36-årig kvinde begge fra Køge, blev hurtigt indhentet og sigtet for tyveri af en genbrugscykel med en gensalgsværdi af 150 kr. Cyklen blev leveret retur til genbrugspladsen. De to kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.


OPFØLGNING
Skudsagen fra Nørre Allé – Kalundborg Se pressemeddelelse udsendt torsdag formiddag





Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi