Døgnrapport d. 20-11-2020

fredag 20. nov, kl. 21:18

Uddrag af døgnrapport fra torsdag den 191120 kl 0700 til fredag den 201120 kl 0700

Døgnets anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Kulerupvej, Regnemark, Borup
Skovbrynet, Kalundborg

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Holmevej, Køge
Kildeagervej, Benløse, Ringsted (2 steder)
Elmehaven, Greve

Indbrud i fritids-/sommerhus: Egernvej, Bjerge Strand, Store Fuglede

Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen

Morgenfrisk hastighedsmåling – Hovedvejen mellem Rorup/Øm, Lejre Tidligt torsdag morgen kl. 04.43 startede politiet en ATK-hastighedsmåling (Automatisk Trafik Kontrol) på Hovedvejen mellem Rorup og Øm. Bare fire minutter senere kom det første blitzt, da en bil passerede med hele 169 km/t, selvom man kun må køre 80 km/t på stedet. Den mandlige bilist overskred hastigheden med mere end 100 % og kan foruden en klækkelig bøde forvente en ubetinget frakendelse af førerretten i sagen.

- ”Det er vanvittigt at køre mere end det dobbelte af, hvad man må køre på stedet. Når man så samtidig tænker på, at det var en fugtig og blæsende morgen med småregn i luften, så sætter det bare endnu en streg under, hvor uansvarlig den kørsel er. Det kan gå rigtig galt,” siger den fagansvarlige for ATK-sager hos Midt- og Vestsjællands Politi, politiassistent, Claus Oster.

Målingen på stedet fortsatte til kl. 10.40 og i det tidsrum passerede i alt 3520 bilister, hvoraf 59 biler blev blitzet. Seks bilister kørte med en hastighedsoverskridelse på mere end 30%, og kan foruden bøde forvente et klip i sagen.

Strækningen er et af de steder, som politiet i samarbejde med kommunen har udpeget som fokusmålested, da der er registreret en høj gennemsnitshastighed, samtidig med at der er sket alvorlige ulykker på stedet. Målingen blev foretaget mod nord-øst i retning mod Roskilde.

17-årig kørte igen narkokørsel uden ledsager – Spånnebæk, Holbæk kl. 12.30 standsede politiet en bilist på Spånnebæk, for at lave en rutinekontrol. I bilen sad to unge mænd på 16 og 17 år. Den 17-årige unge mand fra Holbæk, som sad bag rattet havde erhvervet kørekort, men han havde ingen ledsager med gyldigt kørekort med i bilen, som det kræver for bilister under 18 år. Han var desuden påvirket af hash under kørslen. Den 17-årige blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Politiet kontaktede den unge mands far, som er ejer af bilen. Han blev orienteret om sagen, og sigtet for at overlade den 17-årige bilen uden ledsager.

Det er anden gang inden for kort tid, at politiet standser den 17-årige mand. Den 18. oktober i år blev hans standset i et Drive In ved en burgerrestaurant i Holbæk, hvor han også var narkopåvirket og uden ledsager i bilen. Når resultatet af den nye blodprøve kommer, vil den 17-årige få afklaret, om han får et kørselsforbud som følge af de to sager om narkokørsel. Han kan forvente at høre mere fra politiet i sagerne.

El-cyklist væltede – Hovedvejen, Roskilde – Lejre Kl. 16.20 kørte en 56-årig kvinde fra Roskilde galt på sin el-cykel, da hun kørte ad Hovedvejen mod nordvest i Roskilde – Lejre. En pose isoleringsmateriale blæste pludselig ud på cykelstien i den kraftige vind og ramte den 56-årige, som styrtede og slog sit knæ. Politi og ambulance kørte til stedet, og kvinden blev kørt til kontrol på sygehuset. Hun var dog ikke kommet noget alvorligt til, og politiet registrerede uheldet.

Røveri mod tankstation – Ringstedvej, Bjæverskov – Køge kl. 17.18 kom en mand ind på en tank i Bjæverskov, hvor han bevæbnet med en almindelig spisebordskniv truede sig til at få udleveret en pakke cigarretter, en pakke sodavand og en øl til en samlet værdi af 155 kr. Manden bad personalet ringe til politiet og afventede på stedet ude foran forretningen indtil politiet kom og anholdt ham. Der var tale en 35-årig lokal mand, som blev sigtet for røveri og taget med på stationen til afhøring og sagsbehandling. Anklagemyndigheden vurderede herefter sagens omstændigheder, men fandt ikke grundlag for at fremstille den 35-årig i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Den 35-årige var påvirket af alkohol, så han blev hensat i detentionen til afrusning, hvorefter blev indlagt på hospitalet til psykiatrisk behandling. Han er fortsat sigtet i sagen og vil senere høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Tricktyveri – Aldersro, Herfølge – Køge Kl. 17.39 fik politiet anmeldelse om, at en 85-årige mand havde været udsat for tricktyveri samme formiddag foran Nordea Bank på Aldersro i Herfølge. Torsdag formiddag omkring kl. 09.43 var han ved en hæveautomat for at hæve penge, da en ukendt mand henvendte sig til den 85-årige og pegede på en 50 krone seddel, som lå på jorden. Den 85-årige takkede mange gange og samlede sedlen op, hvorefter han tog kreditkortet ud af automaten og tog hjem. Senere blev den 85-årige kontaktet af sin bank, som oplyse, at de havde spærret hans kort, da der var blevet hævet på større beløb på hans kort tre gange med få minutters interval, hvilket fik banken til at reagere. Den 85-årige opdagede nu, at det kort han havde i sin pung tilhørte en kvinde, som han ikke kendte. Han indså her, at han måtte være blevet franarret sit kreditkort ved banken og i stedet havde fået et fremmed kreditkort. Der blev hævet i alt 6800 kr. fra den 85-åriges konto. Politiet efterforsker nu sagen, for at finde frem til den eller de personer, som franarrede den 85-årige kortet og hævede pengene. Om der var flere medgerningsmænd til stede ved tricktyveriet, er noget af det politiet er i gang med at få afklaret. Politiet indhenter overvågningen fra banken, som forhåbentlig kan være med til at belyse sagen.

Manden som henvendte sig til den 85-årige beskrives som:
A: Mand, 25-30 år, 170 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Mellemlangt.

Borgere som har bemærket den beskrevne mand ved Nordea i Herfølge torsdag formiddag, og som kan komme med oplysninger om ham, et evt. køretøj eller øvrige personer omkring ham, bedes kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.


Spirituspåvirket på ulovlig knallert – Kalundborgvej, Svebølle – Kalundborg Kl. 20.50 var færdselspolitiet på kontrol i Kalundborg, hvor en lille knallert blev standset på Kalundborgvej i Svebølle. Knallerten kunne køre for hurtigt og knallertens fører, en 44-årig mand fra Kalundborg var påvirket af spiritus over det tilladte. Han blev derfor sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Knallerten blev testet på et rullefelt til at kunne køre 55 km/t, selvom den højst må køre 30 km/t. Knallerten var desuden ikke registreret eller forsikret, så det blev den 44-årige også sigtet for. Efter blodprøveudtagelsen blev den 44-årige løsladt, og nu afventer svaret på blodprøven, hvorefter den 44-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagerne.


Kunde nægtede at anvende mundbind – Ringstedgade, Roskilde Kl. 00.26 fik politiet en anmeldelse om, at en kunde i tankkiosken 7-eleven på Ringstedgade ikke ville iføre sig mundbind som COVID-19 reglerne kræver. En patrulje kom frem til tankstationen, hvor de traf en spirituspåvirket 41-årig mand fra Roskilde, som nægtede at anvende mundbind i forretningen, selvom han ikke havde fritagelsesgrunde. Han var ophidset og havde diskuteret højlydt med personale og øvrige kunder, hvor han nægtede at forlade forretningen. Politiet sigtede den 41-årige mand for at overtræde COVID-19 reglerne, hvorefter han blev bortvist fra tankstationen. Han kan nu forvente at modtage en bøde på 2.500 kr. fra politiet i sagen.


Uro og larm – Ladegårdsparken Øst, Holbæk Kl. 00.45 fik politiet anmeldelse om optakt til slagsmål imellem en gruppe unge i Ladegårdsparken. Flere patruljer kørte til stedet, hvor de traf flere unge lokale mænd, som havde diskuteret højlydt og skabt utryghed. Der kom ro på stedet ved politiets tilstedeværelse, og der skete noget, som gav patruljerne grund til at skride ind. Politiet blev i området et stykke tid, og der kom ikke flere anmeldelser om uro i området denne aften.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi