Døgnrapport d. 23-11-2020

mandag 23. nov, kl. 23:30

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 23. november 2020

Grundlovsforhør i Randers kl. 13.00 Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 13.00 en 50-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for søndag at have overfaldet og truet en 32-årig kvinde i hendes lejlighed i Randers NØ

Den 50-årige er en bekendt til kvindens underbo, som hun har haft nogle uoverensstemmelser med.

Ifølge sigtelsen bankede den 50-årige mand på kvindens dør lidt over middag, og da hun åbnede, tiltvang han sig adgang til lejligheden og slog hende flere gange i ansigtet med både knyttet og flad hånd.

Ud over vold og husfredskrænkelse er han også sigtet for at have truet kvinden med at kaste hende ud over altanen, hvis hun generede hans ven igen.

Kvinden ringede efter hjælp, mens manden var i lejligheden, og da politiet kom frem, blev den 50-årige anholdt hos underboen, hvor han befandt sig.

Den 32-årige kvinde kom umiddelbart ikke alvorligt til skade ved overfaldet.

**

Kvinde sigtet for brandstiftelse i Lystrup Politi og brandvæsen rykkede natten til mandag kl. 3.27 ud til en brand i en lejlighed på Kastanjehaven i Lystrup. Alle personer i lejlighedskomplekset blev evakueret, og brandvæsnet fik slukket branden i lejligheden, inden den nåede at brede sig til resten af bygningen.

Ingen kom umiddelbart noget til ved branden.

Den 41-årige kvinde, der bor i lejligheden, forklarede, at hun selv havde påsat branden. Hun blev derfor anholdt på stedet og sigtet for forsætlig brandstiftelse.

** Mindre brande i flere opgange Søndag morgen fik Østjyllands Politi anmeldelse om, at der var brændt flere papirstykker fra en opslagstavle i en opgang på Basthaven i Randers NV. Der var ingen større skader i opgangen, men det viste sig, at det langt fra var den eneste opgang, hvor nogen havde brændt papir af.

I 18 andre opgange i området var der i løbet af lørdag aften sat ild til papir, der hang på væggen eller var smidt på gulvet. Alle steder uden, at ilden havde bredt sig yderligere.

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere, og hører gerne fra vidner der evt. har set mistænkelige personer i området lørdag aften. Oplysninger kan gives via tlf. 114.

**

Ældre kvinde forsøgt snydt af ”bankmedarbejder” En 81-årig kvinde fra Brabrand anmeldte søndag, at hun var blevet ringet op af en mand, der sagde, at han var medarbejder i Danske Bank, hvor kvinden er kunde. Han begyndte at snakke om, at der var nogen, der havde forsøgt at svindle med hendes kort, og at han skulle bruge nogle oplysninger af hende.

Den såkaldte bankmedarbejder nåede dog ikke langt med samtalen. Den 81-årige havde nemlig læst advarslen fra Østjyllands Politi om, at flere ældre kvinder fra Aarhus de seneste dage er blevet snydt af svindlere, der udgiver sig for at være fra banken.

Hun stillede sig derfor kritisk over for mandens identitet, og det fik ham til at opgive sit foretagende og lægge på.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man ligesom den 81-årige kvinde forholder sig meget kritisk, hvis ”banken” ringer, og at man aldrig opgiver personfølsomme oplysninger som pinkode, NemID o.l.

**

Anholdt efter trusler i telefonen Østjyllands Politi anholdt søndag kl. 16.25 en 67-årig mand på hans adresse i Risskov efter en anmeldelse om, at han havde ringet til en læge, som han tidligere havde været patient hos, og truet med at skyde ham.

Hjemme på den 67-åriges adresse fandt betjentene en ulovlig kniv og et luftgevær, som blev beslaglagt. Den 67-årige var voldsomt opfarende og truede patruljen, og han blev sigtet for besiddelsen af de ulovlige våben, for trusler på livet og for trusler mod betjentene.

**


Privat handel med skabe løb af sporet En handel med tre brugte skabe endte søndag omkring kl. 9.30 med et voldsomt skænderi mellem parterne og en sigtelse for vold.

En 56-årig mand fra Risskov havde sat skabene til salg via Den Blå Avis og havde lavet en aftale med en 67-årig mand, som ville komme og hente dem. Da den 67-årige var i gang med at læsse skabene op på sin trailer, påpegede han, at der var en skade på det ene skab, og der opstod derfor en diskussion om betalingen.

Diskussionen udviklede sig voldsomt, og den 56-årige tog på et tidspunkt bilnøglen fra den 67-årige, så han ikke kunne køre væk med skabene.

Da den 67-årige ringede til politiet, fortalte han, at han også havde fået et knytnæveslag i ansigtet af den 56-årige.

En patrulje kørte til stedet, hvor de traf begge mænd. Den 67-årige havde et rødt mærke på kinden, men var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade.

Den 56-årige blev anholdt og sigtet for vold.

**

Syv sigtelser efter flugt på stjålet knallert En patrulje fra Østjyllands Politi opdagede søndag kl. 20.53 en 21-årig mand, som kørte rundt Nordre Ringgade i Aarhus N uden hjelm og uden lys på knallerten. Da knallertføreren så patruljebilen, kørte han op over fortovet og forsøgte at flygte fra politiet.

Da han kørte mod ensretningen på Marienlunds Allé, kørte betjentene ind foran ham for at afskære ham vejen. Det fik den 21-årige til at standse, kaste knallerten fra sig og fortsætte flugten til fods.

Betjentene steg af bilen og løb efter, og 500 meter længere fremme indhentede den ene betjent den 21-årige, som blev lagt i håndjern.

Han blev sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger, for at køre uden hjelm, køre uden lys, for at køre på fortovet og for at køre mod færdselsretningen.

Det viste sig, at knallerten var meldt stjålet af ejeren, der bor i Hinnerup. Han blev derfor kontaktet og fik at vide, at politiet havde fundet hans knallert, mens den 21-årige fik endnu en sigtelse – denne gang for tyveri.

Det blev til sigtelse nummer syv, da betjentene fik mistanke til, at den 21-årige var påvirket af stoffer, og han blev derfor også sigtet for narkokørsel. En blodprøve skal nu vise, om den unge mand havde stoffer i blodet under kørslen.

**

Beruset mand slog ud efter betjent En patrulje tog søndag kl. 10.15 til Klostertorvet i Aarhus, hvor der var dårlig stemning mellem flere mænd. Da betjentene kom frem, traf de en 44-årig mand, som virkede så påvirket af alkohol, at patruljen ikke mente, at han kunne tage vare på sig selv.
De ville derfor tage ham med på politistationen, men det blev den 44-årige sur over. Han råbte gentagne gange skældsord efter betjentene, og slog ud efter den ene. Han blev til sidst anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

** Færdsel Søndag kl. 12.48 skete der et færdselsuheld på Landevejen ved Ødum. Tre biler ført af hhv. en 49-årig kvinde, en 73-årig mand og en 34-årig mand stødte sammen.

Søndag kl. 15.40 skete der et færdselsuheld på Europaplads i Aarhus C. En 43-årig kvindelig bilist kørte op bag i en bil ført af en 39-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade.

Søndag kl. 19.22 skete der et færdselsuheld i krydset Skanderborgvej/Sønderport i Viby. En 58-årig mandlig bilist og en 31-årig mandlig bilist stødte sammen i krydset. Ingen af parterne kom umiddelbart noget til.

Natten til mandag kl. 00.47 blev en 34-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da hun blev standset af en patrulje på Nordkystvejen ved Allingåbro.


**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

• På Kildegårdsvej i Mørke begået mellem fredag d. 20/11 kl. 12.00 og søndag d. 22/11 kl. 13.25
• På Capellavej i Højbjerg begået mellem fredag d. 20/11 kl. 15.30 og søndag d. 22/11 kl. 14.30



Kilde: Østjyllands Politi