Døgnrapport d. 26-01-2021

tirsdag 26. jan, kl. 21:32

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 26. januar 2021

To mænd anholdt i narkosag – fremstilles i Glostrup Særlig Efterforskning Vest fremstiller tirsdag kl. 9.30 to mænd på 40 og 43 år i grundlovsforhør i Retten i Glostrup. Begge mænd sigtes for besiddelse af et stort parti narko med henblik på videresalg. Mændene blev anholdt mandag i Hvidovre og Frederiksberg i samarbejde med Københavns Vestegns Politi.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Særlig Efterforskning Vest ønsker derfor ikke at oplyse yderligere om sagen p.t.
**


Holdt igen (og igen) åbent i strid med coronareglerne Mandag kl. 10.51 kørte en patrulje forbi et wellness-center i Aarhus C på baggrund af en anmeldelse om, at stedet holdt åbent i strid med de gældende corona-regler. I torsdags havde politiet været forbi på samme adresse, hvor det også blev konstateret, at der blev holdt åbent i strid med de gældende regler, og de to ejere var begge blevet sigtet for overtrædelse af den gældende Covid19-bekendtgørelse.

Da betjentene ankom til stedet, kunne de konstatere, at døren var låst, men at der var flere personer indenfor. Da betjentene bankede på, blev døren åbnet af en 33-årig mand, der oplyse, at han var medejer af stedet. Han bekræftede også, at stedet var åbent, og at der pt. var tre kunder til stede.

Den 33-årige mand blev sigtet for overtrædelse af den gældende Covid19-bekendtgørelse og kan nu formentlig se frem til en bøde på 10.000 kroner. Han blev vejledt om, at virksomheden skulle lukkes, og at kunderne skulle forlade stedet, samt at politiet ville føre tilsyn fremadrettet.

Kl. 17.25 kørte en anden patrulje forbi wellnes-centeret for at holde tilsyn med, at der blev holdt lukket. Denne gang stod hoveddøren åben, og der hang flere jakker i garderoben. Betjentene tog kontakt til en kvinde, der oplyste, at hun var ansat på stedet, og at der pt. var to kunder.

Ejerne var ikke til stede, men den 33-årige medejer, der var blevet sigtet tidligere på dagen, blev kontaktet telefonisk og blev endnu engang sigtet for overtrædelse af den gældende Covid19-bekendtgørelse og kan formentlig se frem til endnu en bøde på 10.000 kroner. De to kunder blev bedt om at forlade stedet og den kvindelige ansatte fik besked på at lukke.

Politiet vil fremadrettet løbende føre tilsyn med stedet.


**


Efterlyste stjålne genstande på Facebook og blev ringet op af en ”finder” Mandag formiddag fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 24-årig mand fra Aarhus, der dagen forinden var blevet franarret 5000 kroner i forsøget på at få sit stjålne fotoudstyr tilbage. Den 24-årige mand havde for nogle måneder siden fået stjålet sit fotoudstyr og havde efterlyst det via Facebook. Søndag ved 14-tiden blevet han ringet op af en ukendt person, der oplyste, at han vidste, hvor den 24-åriges stjålne fotoudstyr befandt sig.

Den ukendte person sagde, at han ville fortælle, hvor udstyret var, hvis han fik en findeløn på 5000 kroner. Den 24-årige mand overførte 5000 kroner til en bankkonto og fik oplyst en adresse, hvor fotoudstyret skulle befinde sig. Personerne der boede på den pågældende adresse kendte dog intet til det omtalte fotoudstyr.

--

Senere søndag blev en 39-årig mand fra Ørsted udsat for nøjagtigt samme svindelnummer. Han havde på Facebook efterlyst nogle stjålne højtryksrensere og andet udstyr til rensning. Ved 16-tiden blev han ringet op af en ukendt person, der oplyste, at han vidste, hvor det stjålne rensningsudstyr befandt sig, og at han mod en dusør på 5000 kroner ville udlevere adressen.

Manden i telefonen bad den 39-årige om at lave en straksoverførsel til en bankkonto, idet han ikke havde mulighed for at modtage penge via MobilePay. Da den 39-årige syntes manden lød meget troværdig og overbevisende overførte han de 5000 kroner og fik oplyst en adresse i Haderslev, hvor det stjålne rensningsudstyr skulle befinde sig. Beboerne på den oplyste adresse kendte dog heller intet til det omtalte rensningsudstyr.


Østjyllands Politi har ikke umiddelbart set denne fremgangsmåde tidligere og opfordrer derfor til, at man tænker sig om, når man offentligt efterlyser stjålne genstande på fx Facebook. Lad være med at skrive dit telefonnummer på en sådan efterlysning, da du risikerer at nummeret bliver misbrugt. Og lad være med at overføre penge til en person, du ikke kender, før du har sikret dig, at du faktisk også får de genstande, som du er blevet lovet. **

Kontrol på Ringvejen: Bilist standset uden kørekort to gange Flere af Østjyllands Politis færdselsbetjente var mandag eftermiddag og aften på kontrol på Ringvejen i Aarhus. En patrulje var næsten lige begyndt på kontrollen, da de kl. 15.30 så en mandlig bilist dreje fra Hasle Ringvej ad Viborgvej.

Da han hverken brugte blinklys eller sele, kørte betjentene efter ham og fik bilen dirigeret ind til siden. Bag rattet sad en 24-årig mand, som hurtigt erkendte, at han ikke havde noget kørekort. Han var på vej til banegården for at hente en ven, som havde kørekort, forklarede han.

Den 24-årige blev sigtet for manglende tegngivning, manglende sele og for at køre uden førerret – hvorefter han fik besked på at lade bilen stå. Det lovede den unge mand.

Han valgte dog alligevel lidt efter at stige ind i bilen og køre til banegården. Da han blinkede ind på p-pladsen, blev han mødt af patruljen fra før, der lige ville tjekke, om bilisten kunne finde på at dukke op.

Den 24-årige havde fortsat ikke sele på, og han havde heller ikke nået at erhverve sig et kørekort på de tyve minutter, der var gået siden sidst. Så det kostede flere sigtelser – og denne gang tog betjentene nøglen fra manden og gav ham besked på, at han måtte få sin ven til at hente den på stationen.

De fleste bilister kørte i øvrigt pænt på Ringvejen og samlet set blev det til følgende færdselssager:

• 3 x sele
• 1 x hastighed, betinget frakendelse (113 km/t mod tilladt 70 km/t på Hasle Ringvej)
• 2 x hastighed, klip
• 2 x manglende tegngivning
• 2 x kørsel uden førerret
• 1 x kørekort ej medbragt
• 1 x oplysningspligt
• 1 x fremkørsel rødt lys, klip


**


Brugte stjålen varevogn til at stjæle trailer Et skibsværft i Grenå meldt anmeldte mandag morgen, at en varebil var blevet stjålet fra dem tidligere på morgenen, omkring kl. 05.45. Personale fra værftet havde senere på dagen set varebilen på en adresse i Grenå, og politiet kørte derfor derhen for at se nærmere på det.

Nogle vinder, som var belvet stående ved den stjålne bil, pegede betjentene i retning af en lejlighed, hvor manden de mente, havde stjålet bilen, befandt sig. I lejligheden blev de mødt af en 21-årig mand, en 27-årig kvinde og en 31-årig mand. Ingen af de tre mente at vide noget som helst om nogen varevogn. Vidnerne, som havde peget betjentene i retning af varevognen, havde dog også beskrevet, at de tidligere havde set en mand hvis udseende og påklædning svarede præcist til den 21-åriges, forsøge at stjæle en trailer med varevognen tidligere på morgenen. Beskrivelsen passede faktisk så godt, at den 21-årige blev sat i patruljevognen, mens betjentene undersøgte nærmere i lejligheden.

Samtidig kørte en anden patrulje til den 21-åriges værksted. Her fandt de både den stjålede trailer, et stjålet svejseapparat samt flere andre stykker håndværktøj, som de mistænkte kunne være stjålne. Naboer til værkstedet kunne fortælle, at de havde set den 21-årige læsse værktøjet af den stjålne varevogn tidligere på dagen. I lejligheden fandt betjenten desuden flere stykker værktøj, som muligvis også kunne stamme fra tyveri, og den 21-årige blev anholdt og taget med på stationen til afhøring omkring de mange stjålne genstande.


**

Kvinde udsat for vold af fremmed mand på gaden En 33-årig kvinde anmeldte mandag morgen, at hun omkring kl. 08.00 var blevet udsat for vold ud for Østergade 16 i Randers. Kvinden forklarede, at hun er ansat som Sosu-hjælper og derfor dagligt cykler rundt til borgere i byen. Hun var netop kommet ud fra et besøg hos en boger og stod og ville låse sin cykel op, da hun kiggede op og fik øjenkontakt med en mand. Manden sagde godmorgen og kvinden besvarede hilsenen.

Da manden netop havde passeret hende, angreb han pludselig den 33-årige kvinde bagfra med to knytnæveslag, kaldte hende flere skældsord og truede med, at hun burde have tæsk. Kvinden satte sig på sin cykel og kørte rystet fra stedet.

Manden beskrives som:
60-70 år Kraftig af bygning 160-170 cm høj Mørkegråt hår Iført mørke bukser og sandfarvet jakke Bar en papirspose i den ene hånd og talte dansk Østjyllands Politi hører gerne fra vidner, der kan have overværet episoden, eller som ved hvem manden er, på tlf 114.


**


Mand stukket i hånden med kniv Mandag kl. 17.34 kørte flere patruljer til Rosenhøjs Alle i Viby, hvor der var anmeldelser om, at en 31-årig mand var blevet stukket med kniv. I en lejlighed på adressen fandt betjentene den 31-årige mand og fik ham hjulpet ind i en ambulance, hvor han blev behandlet for sine skader. Den 31-årige var tilsyneladende stukket i hånden og ballen, men ønskede ikke at forklare politiet, hvor skaderne stammede fra. Østjyllands Politi efterforsker nu sagen for at klarlægge, hvad der er sket.

**

Gratist havde narko i lommerne Mandag eftermiddag kl. 14.15 var et par betjente ved busstoppestedet på Nørreport i Aarhus for at hjælpe en kontrollør med at finde identitet på to mænd, som havde kørt uden billet. Kontrolløren fortalte, at den ene - en 18-årig mand - havde haft en bushammer fremme under episoden. Den 18-årige blev taget til side og gjort opmærksom på, at han på grund af bushammeren var sigtet for overtrædelse af våbenbekendtgørelsen. I den 18-åriges taske fandt betjenten 94 joints og flere mængder hash og skunk som lå sammen med en telefon, som den 18-årige forsøgte at kaste væk over nogle hustage Den 18-årige mand blev anholdt og sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg.

**


Generende lugt af hash førte til sigtelse Politiet besøgte mandag aften kl. 21.50 en adresse i Aarhus, hvor naboer havde klaget over gentagen, generende lugt af hash fra en lejlighed. Betjentene henvendte sig på adressen, hvor en 35-årig mand boede. På mandens spisebord fandt de en mængde hash, og den 35-årige blev derfor sigtet for besiddelse af narko.


**

Ild i handicapscooter Mandag aften kl. 20.01 kom der anmeldelse fra en chauffør ved letbanen om, at der var ild i ’noget’ ved Frøkærparken i Mårslet. En patrulje kørte til stedet og fandt en handicapscooter, som var næsten udbrændt. Patruljen fik kontakt til scooterens ejer, som kunne fortælle, at den var blevet efterladt på stedet tidligere samme dag, fordi det ene baghjul begyndte at opføre sig mærkeligt. Efterfølgende var scooteren brændt. Der var ingen tegn på, at dyr eller mennesker skulle være kommet til skade.

**

Brand i container Politi og brand kørte natten til tirsdag kl. 00.28 til brand i en container i Sjællandsgade i Aarhus. Ilden havde øjensynligt spredt sig fra en papkasse, der stod op ad den nedsænkede container, til en pizza-bakke, som stak ud af lågen. Ilden blev hurtigt slukket, og ingen kom til skade ved branden.

**


Færdsel Mandag kl. 11.35 skete der et færdselsuheld på Herningmotorvejen i vestgående retning ved Harlev, da en 24-årig kvindelig bilist under sammenfletning ramte en lastbil med påhængsvogn ført af en 45-årig mandlig bilist. Ingen kom umiddelbart til skade ved uheldet.

Mandag kl. 12.50 skete der et færdselsuheld på Århusvej i Randers, da en 34-årig lastbilchauffør ramte bagenden af en personbil ført af en 32-årig mandlig bilist. Både biler og personer slap umiddelbart uden alvorlige skader.

Mandag kl. 13.47 skete der et solouheld på Clausholmvej i Randers SØ. En lastbil med påhængsvogn, der blev ført af en 63-årig mand, kom for langt ud i rabatten i højre side af vejen, hvor jorden var våd og blød, hvilket medførte, at lastbilen væltede om på siden. Der skete skade på autoværnet, men umiddelbart ingen personskade.

Mandag kl. 15.59 skete der et færdselsuheld i krydset Vejlby Ringvej/Børglumvej. En 24-årig mandlig bilist kom kørende ad Vejlby Ringvej og skulle svinge til venstre ad Børglumvej, da han overså en modkørende bil, ført af en 21-årig mand, der skulle lige over i krydset. Den 21-årige mand kunne ikke nå at bremse, og der skete sammenstød mellem de to biler i krydset. Der skete umiddelbart kun materiel skade som følge af uheldet. Den 24-årige mand blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Mandag kl. 16.11 blev en 27-årig mandlig bilist sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Gudrunsvej i Brabrand.

Mandag kl. 19.48 blev en 27-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Mariagervej i Randers NV.

Natten til tirsdag kl. 01.58 blev en 30-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Hobrovej i Randers NV.

**


Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Kirkevænget i Tranbjerg begået søndag den 24/1 mellem kl. 14.00 og kl. 17.00
På Allingkærvej i Auning begået mellem søndag den 24/1 kl. 22.00 og mandag den 25/1 kl. 05.15
På Skovsmindevej i Auning begået mellem søndag den 24/1 kl. 22.30 og mandag den 25/1 kl. 08.00
På Østervænget i Hadsten begået mandag den 25/1 mellem kl. 07.00 og kl. 10.30
På Pannerupvej i Trige begået mandag den 25/1 mellem kl. 08.15 og kl. 16.00

Kilde: Østjyllands Politi