Døgnrapport d. 22-02-2021

tirsdag 23. feb, kl. 01:29

Uddrag af døgnrapport fra fredag den 190221 kl. 0700 til mandag den 220221 kl. 0700.

Weekendens anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Motelvej, Roskilde
Tindingevej, Tjørnelunde, Høng

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Ærtebjergvej, Kalundborg
Centerparken, Højby
Vinkelvej, Lejre
Smedeholmen, Hvalsø
Slagelsevej, Kalundborg
Helsevej, Svinninge
Åsager, Karlslunde
Strandparken, Havnsø, Føllenslev
Gondolvej, Jyllinge
Falkevej, Greve
Skovbrynet, Karlslunde
Morbærvej, Strøby Egede, Køge
Bøgehegnet, Greve

Indbrud i fritids-/sommerhus: Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen


Fredag – lørdag:
Arbejdsulykke - Nordre Strandvej, Lumsås, Nykøbing Sj. – Odsherred Kl. 08.22 fik politiet en anmeldelse om en arbejdsulykke i Lumsås, Nykøbing sj. En 67-årig mand fra Hedehusene faldt ned i forbindelse med tagarbejde på et sommerhus under opførelse og slog hovedet. Manden blev kørt i ambulance til sygehuset, hvor han under behandlingen fik akut hjertestop og afgik ved døden.
Faldet var i omegnen af fire meter, og Arbejdstilsynet blev underrettet og kørte til ulykkesstedet, hvor politiet ligeledes optog rapport for at klarlægge omstændighederne. Når en erklæring fra Arbejdstilsynet er klar, skal politiet vurdere, om nogen skal sigtes for overtrædelse af arbejdsmiljøloven. De pårørende er underrettet om dødsfaldet.

Brandundersøgelse – Kisserupvej, Lejre – Lejre Kl. 10.58 rykkede brandvæsnet og politiet ud efter en anmeldelse om ildebrand i et stråtækt hus. Branden var inden brandvæsnets ankomst slukket af den 40-årige kvindelige beboer, så brandvæsnet kontrollerede, om branden kunne have bredt sig yderligere. Ingen var kommet til skade ved branden, der opstod i forbindelse med kvindens slibning af loftsbrædderne, så en glød formodes at have startet lidt ulmen i brændbart materiale. Politiet optog rapport om branden for at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved brandens opståen.

Brandundersøgelse – Bonderupvej, Ugerløse – Holbæk Kl. 12.20 var der opstået brand i en bygning, hvor der kom røg ud ad vinduerne. Brandvæsnet og politiet var hurtigt fremme, men der var tilsyneladende ikke nogen hjemme. Brandvæsnet sendte røgdykkere ind i bygningen med beboelse, men fandt efter grundig søgning ikke nogen personer i nød. Under myndighedernes arbejde på stedet afspærrede politiet Bonderupvej i begge retninger i tidsrummet kl. ca. 12.30 til kl. ca. 13.00, hvor der blev åbnet i et spor frem til kl. ca. 14.00, hvor afspærringen blev ophævet. Beboerne blev underrettet om branden, som nu skal undersøges nærmere af politiet for at finde årsagen til dens opståen.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde - Greve Kl. 13.15 standsede færdselspolitiet en personbil, der blev ført af en 23-årig mand fra Maribo ad motorvejen i sydlig retning. Den 23-årige, der var ædru, havde ikke nogen førerret og blev derfor sigtet for overtrædelse af færdselsloven. Politiet kunne konstatere, at der nu var anden gang inden for de seneste tre år, at han var blevet afsløret i at køre bil trods manglende førerret. Den 23-årige blev derfor indskærpet reglerne om politiets mulighed for beslaglæggelse af hans personbil, så frem han igen måtte blive sigtet for kørsel uden førerret, hvorefter politiet forlod den sigtede på det sted, hvor han blev standset.
Kl. ca. 13.30 bemærkede samme færdselspolitipatrulje den samme bil komme kørende i sydlig retning ad motorvejen ved Køge. Da personbilen var blevet standset igen, kunne politiet konstatere, at den 23-årige igen havde sat sig ind bag rattet i bilen trods sin manglende førerret. Det medførte en ny sigtelse for kørsel uden førerret, og politiet gjorde nu alvor af de tidligere meddelte oplysninger til den 23-årige, så hans personbil blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation. Han vil derfor blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham og spørgsmålet om konfiskation af bilen skal afgøres.

COVID-19 - Ulovlig klipning i kælderrum – Ringsted Kl. 17.07 fik politiet en henvendelse fra en borger om, at der måske var blevet etableret en interimistisk frisørsalon i kælderen under en af beboelsesejendommene i den sydlige del af Ringsted. Ifølge borgeren havde der gennem den senere tid været uforholdsmæssig personer, der var gået til og fra den pågældende kælder. En patrulje kørte til stedet og kunne i kælderen konstatere, at der var blevet indrettet en primitiv frisørsalon med f.eks. spejl og diverse frisørredskaber. En 20-årig mand fra Ringsted var ved politiets ankomst i færd med at klippe en 22-årig mand, mens en 18-årig mand så på. Politiet vurderede, at der var tale om omgående af de gældende corona-restriktioner, så den 20-årige blev sigtet for overtrædelse af den gældende corona-lovgivning. Kunden og tilskueren blev ikke sigtet for noget, men den 20-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.
I løbet af weekenden kontrollerede politiet, om den interimistiske frisørsalon var blevet nedlagt, men der blev ikke konstateret nogen aktivitet længere det pågældende sted.

Varetægtsfængsling – Spøgelsesbilist-kørsel i påvirket tilstand og uden førerret – Vestmotorvejen, Borup - Køge Kl. 02.45 blev en politipatrulje, der kørte ad Vestmotorvejen mod øst efter Borup-afkørslen, noget overrasket, da patruljen kort efter kunne konstatere, at en personbil kørte i nødsporet i vestgående retning og dermed imod færdselsretningen på motorvejen. Patruljen besluttede at køre efter bilisten i et forsøg på at standset kørslen, inden en ulykke ville ske. Bilisten satte herunder hastigheden op og fortsatte videre imod færdselsretningen i nødsporet, så mindst et par lastbiler af sikkerhedsmæssige årsager måtte skifte vognbane. Ved afkørsel 34 Borup kørte bilisten op ad rampen til Vestre Ringvej, men forsvandt herefter kortvarigt for den forfølgende politipatrulje. Politiet kunne få sekunder senere konstatere, at bilisten var fortsat imod færdselsretningen på vej ned ad rampen på den modsatte side af Vestre Ringvej. Dog var bilisten efter kort kørsel på rampen forulykket, så politiet kunne kort efter foretage anholdelse af den person, der befandt sig i bilen. Der var tale om en 21-årig mand fra Odense V, som blev anholdt for kørslen under tilsidesættelse af væsentlige hensyn til færdselssikkerheden på motorvejen. Politiet kunne efterfølgende konstatere, at han var påvirket af spiritus og efter en narkometertest også cannabis under kørslen. Desuden havde den 21-årige ikke erhvervet sig et kørekort. Anklagemyndigheden blev forelagt sagen og besluttede at fremstille den 21-årige i et grundlovsforhør, hvor dommeren besluttede, at den 21-årige skulle varetægtsfængsles foreløbigt til den 18. marts 2021. Der skete ikke noget sammenstød med andre trafikanter under den 21-åriges kørsel mod ensretningen på motorvejen.


Lørdag – søndag:
Unge på skinnerne – Jernbanevej, Mørkøv – Holbæk Kl. 14.31 havde politiet fået en henvendelse fra en lokal borger om, at en pige og en dreng løb rundt på skinnerne, så politiet kontaktede DSB for at få sænket hastigheden på togene på strækningen. En patrulje ledte efter drengen og pigen, men uden at finde dem, så kl. ca. 14.50 fik DSB igen lov til at køre med normal hastighed i området.

Ung mand mistede sin knallert – Vig Hovedgade, Vig – Odsherred Kl. 15.56 standsede færdselspolitiet en 16-årig ung mand, da han kom kørende på sin knallert ad Vig Hovedgade. Politiet mistænkte dog knallerten for at kunne køre hurtigere end tilladt, hvilket også blev bekræftet ved kontrollen på et rullefelt. Knallerten blev målt til at kunne køre mindst 67 km/t mod højst tilladt 30 km/t, så den 16-årige blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. Da politiet også kunne konstatere, at det nu var anden gang inden for de seneste tre år, at den 16-årige blev afsløret i at køre på en konstruktivt ændret knallert, beslaglade politiet knallerten med henblik på senere konfiskation. Den 16-årige og hans værger vil derfor senere høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham og spørgsmålet om endelig konfiskation af knallerten skal afgøres.

Spiritus-/narkokørsel uden førerret – Gl. Nykøbingvej, Svinninge, Nørre-Asmindrup – Odsherred Kl. 18.36 anholdt og sigtede politiet en 25-årig kvinde fra Nørre-Asmindrup for kørsel i både narkotika- og spirituspåvirket tilstand i en personbil, som hun i øvrigt ikke måtte være fører af. Politiet havde tidligere inddraget hendes førerret i forbindelse med en anden verserende sag om spirituskørsel sidste år. Den 25-årige blev løsladt efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Spiritus-/narkokørsel / våbenlov mv. – Hovedgaden, Svinninge – Holbæk Kl. 21.30 anholdt og sigtede politiet en 30-årig mand fra Kalundborg for kørsel i både spiritus- og narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han slet ikke måtte være fører af. Han var i forvejen nemlig frakendt kørekortet og blev i forbindelse med anholdelsen tillige fundet i besiddelse af en ulovlig kreditkortkniv samt et gram amfetamin, så sigtelserne blev omfattet til også at gælde den ulovlige besiddelse af disse effekter. Den 30-årige blev løsladt efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer, men vil senere høre nærmere fra politiet.

Lov om euforiserende stoffer – Godsbanevej, Ringsted Kl. 22.47 kørte et par patruljer ind på parkeringspladsen syd for Ringsted station for at kontrollere et par biler, hvorfra der ifølge en anmelder måske blev forhandlet narkotika. Ved synet af politibilerne fik en ung mand meget travlt med at løbe væk fra den ene bilerne og kastede herunder noget i retning mod togskinnerne. Øvrige personer blev siddende, men politiet fik fat i den flygtende, som viste sig at være en 20-årig mand fra Roskilde, som blev sigtet for at have været i besiddelse af ca. to gram hash. Hashen blev nemlig fundet af en hundepatrulje, der blev tilkaldt. I den bil, hvor den 20-årige løb fra, befandt sig fire lokale mænd fra Ringsted i alderen 17-20 år, men de havde ikke noget ulovligt på sig ved politiets kontrol af dem. Den 20-årige sigtede vil nu høre nærmere fra politiet, når sagen er afgjort.

Stjålet bil brændt – Sportsvej, Tølløse – Holbæk Kl. 23.35 slog en lokal borger alarm til både brandvæsnet og politiet, fordi en henstillet personbil på parkeringspladsen ved Tølløse-hallen brændte. Der var tale om en personbil, som hos politiet var meldt stjålet fra Tulipanstien i Holbæk natten mellem torsdag d. 180221 og fredag d. 190221 om eftermiddagen. Trods brandvæsnets indsats udbrændte bilen, hvor branden formentlig var startet i køretøjets bageste del. Ingen kom til skade ved branden, hvis årsag politiet nu skal have undersøgt nærmere.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt på parkeringspladsen forud for anmeldelsen lørdag aften. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Varetægtsfængsling – Brand i lejlighed – Rønnebærparken, Roskilde Kl. 23.57 fik politiet fra alarmcentralen en melding om, at der var brand i en lejlighed i en beboelsesejendom i Rønnebærparken. En ambulance var også sendt til stedet som stand by, såfremt nogen måtte være kommet til skade som følge af branden. Beboerne i den berørte opgang blev af sikkerhedsmæssige årsager evakureret.
Næsten samtidig hermed henvendte en uligevægtig mand sig personligt på politistationen med oplysninger om, at der formentlig var brand i hans lejlighed. Politiet fik identificeret manden som den 31-årige mandlige beboer i netop den lejlighed, hvor der var udbrudt brand. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, uden at der skete nogen væsentlig skade på de øvrige lejemål i ejendommen. Kl. ca. 00.45 kunne de evakuerede beboere vende retur til deres bopæle. I mellemtiden havde politiet fået talt med den 31-årige mand, som blev anholdt og mistænkt for selv at have startet branden i sin lejlighed, inden han henvendte sig hos politiet. Anklagemyndigheden fremstillede søndag den 31-årige i et grundlovsforhør som sigtet for brandstiftelse, hvor personer kunne risikere at komme til skade. Grundlovsforhøret endte med, at den 31-årige blev varetægtsfængslet i surrogat foreløbigt frem til den 18. marts 2021.

Arbejdsulykke – Jernbanevej, Tølløse – Holbæk Kl. 02.26 slog banearbejdere alarm til alarmcentralen, idet en medarbejder var kommet til skade under arbejdet på jernbanesporet ved Tølløse. En tilkaldt ambulance bragte en 46-årig mand fra København N på skadestuen til undersøgelse for eventuelle kvæstelser i hoved og på halsen. Den kvæstede mand var sammen med andre i gang med at udføre el-arbejde på jernbanesporet, da han stående i en kurv i en lift fik sit hoved og hals i klemme op mod en elmast. Arbejdstilsynet blev underrettet om ulykken, som nu undersøges nærmere sammen med politiet for at få klarlagt, om nogen kan drages til ansvar for ulykken. Den kvæstede mand forblev på skadestuen til nærmere undersøgelse for eventuelle skader, men meldtes dog uden for livsfare.


Søndag – mandag:
Gnister ved udskiftning af ovn – Den Lille Gade, Solrød Strand Kl. 12.38 var brandvæsnet rykket ud efter en anmeldelse om brand i et køkken, hvor der var ild i en ovn. Ved politiets ankomst var brandvæsnet klar til at køre fra stedet igen, idet der ikke havde været en egentlig brand. I forbindelse med udskiftning af en ovn hos den 60-årig mandlige beboer var det pludselig begyndt at ryge fra undersiden af ovnen. En tilstedeværende elektriker afbrød straks strømmen i huset, hvorved en brand blev undgået. Politiet fandt ud fra de givne omstændigheder ikke grundlag for at foretage yderligere undersøgelser i anledning af anmeldelsen.

Forvirret mand – Stationspladsen, Køge Kl. 13.51 fik politiet den første af flere anmeldelser om en mand, der kun var iført underbukser og en åbentstående jakke. Manden syntes at være forvirret, da han færdedes i stationsområdet. Den første patrulje fandt ikke manden, men en fornyet anmeldelse kl. ca. 1515 fandt politiet frem til en 39-årig mand fra København NV. Han var påvirket af spiritus og blev vurderet til ikke at kunne tage vare på sig selv. Politiet frihedsberøvede ham derfor med henblik på anbringelse i detentionen, men en læge vurderede i forbindelse med det obligatoriske tilsyn, at manden havde bedre af at blive indlagt på et sygehus til fornøden omsorg på grund af hans mentale tilstand. Den 39-årige blev derfor bragt til et hospital i København til fornøden omsorg og behandling. Han blev ikke sigtet for noget i anledning af sin færden ved Køge S-station.

Færdselsuheld – Bjerge Landevej, Store-Fuglede – Kalundborg Kl. 14.45 var to bilister stødt sammen på landevejen, så redningspersonale og politiet blev sendt til uheldsstedet. Ingen af de to bilister var kommet til skade som følge af sammenstødet, der var sket, efter at en 72-årig mand fra Jerslev Sj. var kørt i sydlig retning i en personbil. Han ville lave en U-vending ud for en busholdeplads, hvor han indledningsvist kørte ind og derefter begyndte vendingen. Herunder blev han påkørt af en personbil ført af en 59-årig kvinde fra Gørlev Sj., der også kørte i sydlig retning på landevejen. Hun kunne ikke undgå sammenstødet og ramte venstre side på den 72-åriges bil. Politiet optog rapport om uheldet på grund af mistanke om overtrædelse af færdselsloven i forbindelse med den 72-åriges vendemanøvre.

Hurtig narkobilist uden kørekort – Skovvejen, Mørkøv – Holbæk Kl. 17.03 målte færdselspolitiet i en laserhastighedskontrol en personbil til at køre med mindst 125 km/t ad Skovvejen mod vest ved Knabstrup Møllebakke, hvor bilister højst må køre 70 km/t ifølge skiltningen. Føreren af personbilen var en 40-årig mand fra Brøndby Strand, som dels ikke kunne fremvise noget kørekort, fordi han aldrig har erhververet sig et sådant, dels var påvirket af narkotika under kørslen. Han blev derfor anholdt og sigtet for de tre overtrædelser af færdselsloven, men løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Når blodprøven er analyseret, vil han høre nærmere fra politiet omkring afgørelsen på sagerne. Bilens ejer – en 54-årig mand fra Brøndby – blev efterfølgende sigtet for at have overladt føringen af bilen til den 40-årige, selv om han ikke havde noget kørekort. Også den 54-årige vil derfor høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Hurtig narkobilist – Køge Bugt Motorvejen, Greve Kl. 17.10 målte færdselspolitiet en personbil til at køre med mindst 162 km/t ad motorvejen i nordlig retning ved Greve, selv om højst tilladte hastighed ifølge skiltningen er 110 km/t. Personbil blev ført af en 29-årig mand fra Ishøj, som blev mistænkt for at være påvirket af narkotika under kørslen. En narkometertest indikerede nemlig, at han var påvirket af både hash og kokain. Han blev sigtet for overtrædelserne af færdselsloven og anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Da blodprøven var udtaget, løslod politiet ham kl. 18.16 på sygehuset i Køge.
Kl. ca. 19.10 blev den 29-årige igen standset af politiet, da han kørte i samme bil på Holbækmotorvejen i Vallensbæk kommune. Det medførte så yderligere en sigtelse for narkokørsel, som behandles af Københavns Vestegns Politi.

Ulovlig kontakt til fanger – Kongsberg Alle, Køge Kl. 23.52 fik politiet kontakt til tre mænd på 24, 28 og 33 år fra hhv. København, Ishøj og uden fast bopæl på Blegdammen ved en personbil, efter at de fra området ved Ringvejen havde sat sig i forbindelse med en indsat i Køge arrest. De tre mænd blev alle sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om ulovlig kontakt til indsatte i et arresthus. De vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen mod dem skal afgøres.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi